Povezivanje 2

poruka: 4
|
čitano: 514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Povezivanje 2 racunala na net preko jednog

poz, imma problem, doalzi mi bratic i nosi svoj komp, pa me zanima dali njemu net moze radit preko mene ako se umrezamo jer ja idem na net preko wifi-ja od susjeda :D

Pranja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Povezivanje 2 racunala na net preko jednog

-može ako znaš to napraviti.

-jednostavnije, da si i on spoji na isti wlan svojim wlan adapterom. Da imaš neki AP (ili router koji ima opciju rada kao AP) mogao bi on biti spojen na wlan susjeda, preko njega ostali.

-malo kompliciranije, crosoverom spojiš dva PCa, ručno posdesiš mrežu (IP, GW, DNS), omogućiš share-wlan adaptera, ... i možda će raditi.

-.. ali je problem brzina, lag.. ako mislite igrati online, to nije neko rješenje (malo ovisi i o sreći, smetnjama...)

Ako nemaš potreban kabel i nešto znanja kako se podešava mreža, pametnije je kupiti USB-wlan adapter za 70kn i podesiti jednako kao na tvojem PCu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-može ako znaš to napraviti.

-jednostavnije, da si i on spoji na isti wlan svojim wlan adapterom. Da imaš neki AP (ili router koji ima opciju rada kao AP) mogao bi on biti spojen na wlan susjeda, preko njega ostali.

-malo kompliciranije, crosoverom spojiš dva PCa, ručno posdesiš mrežu (IP, GW, DNS), omogućiš share-wlan adaptera, ... i možda će raditi.

-.. ali je problem brzina, lag.. ako mislite igrati online, to nije neko rješenje (malo ovisi i o sreći, smetnjama...)

Ako nemaš potreban kabel i nešto znanja kako se podešava mreža, pametnije je kupiti USB-wlan adapter za 70kn i podesiti jednako kao na tvojem PCu.

kontam sve, ali nemam wlan jos jedan adapter i moj je adapter na usb kablu 5 metara, a gdje cu sad jos kabel nabaviti :L ma nebi igrali samo da moze on malo na net da on moze a igrali bi ovako umrezano

Pranja.
17 godina

-ima tema za povezivanje crossover kablom sa svim detaljima, pretraži forum...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice