[Pomoc]Sok po laptop

poruka: 9
|
čitano: 2.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[Pomoc]Sok po laptop

Znači prije nekoliko dana možda 2 tjedna sam proljao sok po laptopu otišao je po tastaturi cijeloj i u unutarnje dijelove laptopa.Ja sam bio rasklapao laptop da malo očistim i očistio sam međutim tipkovnicu nezz kako da očistim (dugmad),znači kad tipkam ima neki zvuk ružni :D,kako da to uklonem sada ? Kompresorom probat izduvat ali nevjerujem da će moći.Odjebali su mi zvučnice imal koje riješenje za to da se poprave ? Mislim radi zvučnik ali posve slabo.E sad kad ga hoću cijelog rasklopit (sve šarafe poskidam) i otvorim ga pola ali jedna strana je kao zalijepljena kako da to otkvačim kad ništa i nevidim kako je ? Ima po sredi nekoliko kablova kao sejlotep traka onako samo crna to mogu da otkvačim nije problem ali kako ovo odriješiti da mi ova strana se isto otvori ne ovako ?

Web dizajner, SA:MP skritper

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: [Pomoc]Sok po laptop

Skineš tipkovnicu - pereš ju sredstvom za čišćenje prozora koji skida masnoću i šećere,

ispereš ju vodom i ostaviš da se suši bar 3 dana na sobnoj temperaturi.

Za to vrijeme koristi USB tipkovnicu.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Skineš tipkovnicu - pereš ju sredstvom za čišćenje prozora koji skida masnoću i šećere,

Sinoć sam rasklapao cijeli laptop jer mi je display utikač bio otkvačen i baš sam skidao tipkovnicu jer je bio ispod tipkovnice ali kod mene tipkovnica je na aluminiju i nemore si ošarafit nikako kako sad da to uradim ?

15 godina
[Pomoc]Sok po laptop

opereš je vodom i sapunom(banalan primjer) ili necim drugim najnormalnije i ako se suši dovoljno dugo da ne bude nikakve vlage na njoj ne moze nista otic ili napravit kratki spoj, ako zelis bit siguran da neće nešto oksidirat od vode kupi 2l destilirane pa peri njom. Ja sam za test jedan mrtvi otvoreni hdd utopia cijeli u vodu,sa svom elektronikom, par dana kasnije bia je suh i vrtia se najnormalnije.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

opereš je vodom i sapunom(banalan primjer) ili necim drugim najnormalnije i ako se suši dovoljno dugo da ne bude nikakve vlage na njoj ne moze nista otic ili napravit kratki spoj, ako zelis bit siguran da neće nešto oksidirat od vode kupi 2l destilirane pa peri njom. Ja sam za test jedan mrtvi otvoreni hdd utopia cijeli u vodu,sa svom elektronikom, par dana kasnije bia je suh i vrtia se najnormalnije.

Dobro to de pročitaj post iznad i odgovori mi.

16 godina
protjeran
Danijel Dzojic kaže...
Don Kihoty kaže...

Sinoć sam rasklapao cijeli laptop jer mi je display utikač bio otkvačen i baš sam skidao tipkovnicu jer je bio ispod tipkovnice ali kod mene tipkovnica je na aluminiju i nemore si ošarafit nikako kako sad da to uradim ?

Nije bitno što je drugi notebook u videu - dođe ti na isto.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
[Pomoc]Sok po laptop

Laptopi nisu kao pc, specifični su i morat ces malo improvizirat,najbolje da nades dissasembly video na youtube, za baš taj laptop koji imas.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Danijel Dzojic kaže...
Don Kihoty kaže...

Nije bitno što je drugi notebook u videu - dođe ti na isto.

E to sad i ja radio ali vidiš da ima aluminij iza kako da operem onda tipke kad nemoreš ?

13 godina
neaktivan
[Pomoc]Sok po laptop

Riješio sam problem.Sinoć sam opro tastaturu sa deterdžentom kojim se pere stakla i evo sad metnio i očistio ventilator duplo je bolje :).Znači tipkovnica je ko nova možda malo neke tipke imaju onakav zvuk ali ne utapaju se onako.Ako neko bude imao ovaj problem neka pogleda ovu temu.I hvala ovim korisnicima šta su mi pomogli :).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice