Pomoc problem s bootanjem SSDa

poruka: 8
|
čitano: 1.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Problem je u tome da kad se ukljuci komp nece uvijek registrirat da je u kompu SSD na kojem je ujedno stavljen i OS...

Znaci ukljuci se komp udem tipa u bios i u biosu opce ne registrira da je bilo kakav SSD ukopcan... 

Moram restartat par puta da ga detectira i onda sve funkcijonira normalno... jer normalno ako ga ne detektira baci da nema nikakav OS na PCu

Znaci muci me detekcija SSDa prilikom bootanja.

Ima ko kakve prijedloge??

Maticna je: ASRock H81M-ITX

SSD: 83GB Corsair CSSD-F80GBP2

Updejtal sam BIOS... probo sam se igrat u njima i kad ga detekria stavim kao solid stable ali nije nista znacilo.

probo sam updejtat firmware na SSDu al je zadnji gore v. 1.1

Ako ko ima kakve ideje pucajte, ko mi pomogne dobi pivce 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokušaj promjeniti SATA port u koji je uljučen disk na ploči. U BIOS-u pokušaj i da uključiš opciju Xfast RAM. Najbolje ipak da testiraš SSD u drugom računalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

SSD je ispravan na drugom kompu radi bez ikakvih problema...

Probo sam na drugi sloot opet ista stvar... 

Testiro sam SSD na health je od 85%...

Jel moguce da zajebava posto je to dost stari SSD godinu i pol ima pa mozda na novijem kompu ima probleme?

A taj Xfast RAM neam u boisima... prekopo sam sve... 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoc problem s bootanjem SSDa
s4mb4 kaže...

SSD je ispravan na drugom kompu radi bez ikakvih problema...

Probo sam na drugi sloot opet ista stvar... 

Testiro sam SSD na health je od 85%...

Jel moguce da zajebava posto je to dost stari SSD godinu i pol ima pa mozda na novijem kompu ima probleme?

A taj Xfast RAM neam u boisima... prekopo sam sve... 

to se zna dogoditi ,vjerovatno je to vezano za asrock ,jer se tako i meni za dogoditi .

U boot device ga vjerovatno ne vidis,samo storage ili ti ga slave disk koji nema OS ,prvo odi na advanced i vidi jel ga vidis tamo,ako vidis onda odi na hdd drive bss Priorities,tamo ce isto biti,izaberi ga da bude prvi i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 14:21 (Naguljizov).
14 godina
neaktivan

Problem je sto ga nekad vidim a nekad ne vidim uopce...

znaci posatvim pod BBS ide bootat i na tom drugom bootu ga nema... posle toga mi bios sam slozi da je prvi WD obicni HDD a SSD drugi i onda mi ude... 

AL nekad se dogodi da nece niti logon od winsa pokrenut nego kaze da nema bootable disk nutra jer ga uopce ne detectira... 

Više fakat neznam sto da probam da bi fixo taj problem... on radi i sve sad sam u winsima al nekad trebam po 3 puta rebootat da mi ude u winse... pa me to malo zivcira...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoc problem s bootanjem SSDa
s4mb4 kaže...

Problem je sto ga nekad vidim a nekad ne vidim uopce...

znaci posatvim pod BBS ide bootat i na tom drugom bootu ga nema... posle toga mi bios sam slozi da je prvi WD obicni HDD a SSD drugi i onda mi ude... 

AL nekad se dogodi da nece niti logon od winsa pokrenut nego kaze da nema bootable disk nutra jer ga uopce ne detectira... 

Više fakat neznam sto da probam da bi fixo taj problem... on radi i sve sad sam u winsima al nekad trebam po 3 puta rebootat da mi ude u winse... pa me to malo zivcira...

Prvo advanced ,vidi jel vidljiv u biosu ako je, onda bss stavi ka prvi disk i onda na boot device ce biti vidljiv save&exit. Ali ako ga nema ni u advancedu ..probaj flashat bios ,kroz bios ,moras biti spojen zicom ,pa ce on sve drugo sam napraviti,probaj promjeniti sata mjesto gdje se nalazi.

neka ti je u biosu sata mode selection bude AHCI jer obicno bude IDE i probaj naci da je na ssd driver ,obično bude na hdd driver

17 godina
neaktivan

Imao slican problem prije godinu dana s jednim intelovim SSD. Ispalo na kraju da mi je gubio kontakt na portu (ne pitaj kako, vjerojatno se nešto pomaknulo kod čestog ubacivanja i mijenjanja diskova) - malo učvrstio i stisnuo disk da ima jači kontakt na portu i problemi prestali. Tako da i to možda može biti problem, koliko god blesav bio :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svaka pomoc je dobra pomoc... nije glupo ovo cu probat..

A sto se tice biosa i ostalih stvari oko toga sve sam napravio... i jednostavno ista stvar...

Znaci muci me to samo kod bootanja nekad ga kuzi nekad opce ne... ovo s kontaktom mi se cini logickim al posto je OS gore bi se tu i tam rusio mozda ili kad ga stresem ili nesto takvog a to se ne dešava...

znaci samo boot me muci... jedan frend mi reko moguce da je prestari SSD pa moguce da zbog toga... neznam ni sam vishe sta napravit i sto iz googlat :(

Uglavnom nije to neki ogroman problem jer se samo kod bootanja dogadaju problemi ali me zivcira znate kak je to ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice