Nakon podizanja windoza mi se pojavi poruka safety error(NOD32) i kaže da kliknem na balun da to popravim, kompa prekine rad pokaže plavi ekran koji tako brzo nestane da ni ne vidim šta piše i kompa se non-stop restarta. Krenem formatirat hard i instalirati xp i kada mi piše da pritisnem bilo koju tipku za boot sa cd-a tipkovnica(usb) mi ne reagira. Da li mogu pokrenuti nekako "safe mode" da prebacim neke stvari sa C: na neku drugu particiju prije formatiranja? Kako zaustaviti ekran da vidim šta piše? Da li je problem u hardveru(ram,HD) ili sam pokupija neko smeće sa neta?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da bi isključio automatsko resetiranje odi na Mycomputer, desni klik, properties, pa advanced pa startup and recovery na settings.
Tamo isključi Automatically restart, stisni ok, restartaj im ponovi taj postupak koji ti ruši komp.
Inače ako imaš USB tipkovnicu na nemožeš uvijek po dos-u i biosu "šetati" jer ti vjerojatno u biosu nije uključena podrška za USB uređaje da rade pod dos sučeljem.
Probaj to pronaći i enableati u biosu.
Safe modu možeš pristupiti preko tipke F8.
Možda je i tipkovnika u banani, probaj drugu.
Kad vidiš koju ti poruku izbacuje BSOD postaj ju ovdje ili proguglaj.
Drugi način da vidiš sta ne valja je da odeš u system log i pogledaš crvene križiće ali to ćemo drugi put.
Memoriju testiraj s memtest-om. Meni je jučer pomogel program da otkrijem da mi jedna pločica ne radi dobro. Ako nije u ramu problem bar češ znati da on nije uzrok problema.
Hvala na savjetima, problem bio u "smeću". Sve u redu sa kompom.
Ja npr. imam isti problem i jako sam ti zahvalan sto si svoje rjesenje podijelio s nama te tako ja necu morati otvarati potpuno novu temu za jedno pitanje na koje ti vec imas odgovor..
HINT> kako si problem rijesio