Poštovanje!
Imam problem da mi je grom spalio dosta toga u računalu a između ostalog i integriranu grafiku. Kako mi je ovo samo pomoćno računalo grafika mi je bitna tek toliko da imam sliku za Facebook, YouTube i od igara igranje Briškule. Imam nekoliko matičnih sa AGP utorom i odgovarajuće kartice ali su spore za internet a ova matična koja ima PCIExpress utor je dobra za internet. Nabavio sam preko oglasa odgovarajuću PCIExpress karticu ali je radila samo desetak dana. Na njoj nije bio nikakav konektor za dodatno napajanje pa pretpostavljam da joj je bilo dovoljno napajanje sa utora. Kako mi se stvarno ne troši novce a najjeftinija nova je sa poštarinom oko 300Kn pokušavan instalirati barem jednu od dvije PCI kartice koje imam a koje su sigurno ispravne jer sam ih skinuo sa starih računala koje sam bacio. One bi moje potrebe sasvim zadovoljavale ali naprosto ih ne mogu pokrenuti. Da li je do mene i mog (ne)znanja ili se ne slažu sa matičnom ne znam. U Bios-u sam stavio prioritet na PCI karticu i sve dobro krene dok se ne počnu podizati Windowsi (koristim XP). Čim se pojavi ona plava traka koja skrola s lijeva na desno nestane slike. Također ni u nekoliko live distribucija linuxa nema slike. Safe mod se pokreće samo na CRT ali ne i na LCD monitoru pa sam u Safe modu smanjio rezoluciju na 1024x768 ali opet se ne može pojaviti slika. Ja sam na otoku, daleko od civilizacije gdje ima ljudi koje mogu direktno pitati za savjet a ne troši mi se novce za neku opet možda problematičnu karticu sa Njuškala pa ako netko može pomoći savjetom kako da pokrenem PCI kartice bio bi zahvalan. I na kraju da napomenem da sam drivere PCIExpress kartice deinstalirao. Može i na email: babalu3@yahoo.com
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako pokušavaš instalirati na kompjuteru koje je udario grom....uzaludan posao.. Velika je vjerojatnost da je prenapon oštetio računalo u manjoj ili većoj mjeri. Računalo i može raditi ali nikada se ne zna što je načeto i kada će prestati sa radom....
Probaj reinstall windowsa.
Mislim da si u pravu i da nema smisla ni mučiti se ni trošiti po njemu ali mi je bitan taj komp najviše zbog skupo plaćenog glazbenog software-a i skupe USB zvučne kartice za koje nemam drivere nego za XP. Pokušavao sam na novom kompu to pokretati u kompaktibiliti modu ali ne ide. Moguće je da je još negdje oštećena matična jer te PC kartice sam u međuvremenu na drugom kompu, onako za probu, instalirao bez problema. Rabljena PCIExpress grafička koju sam instalirao nekad radi a nekad ne i najbolja je solucija negdje preko oglasa naći ispravan stariji komp koji podržava XP software i hardware a ima PCIExpress slot. Hvala na odgovoru i sugestiji.
Teško mi je instalirati bilo koji novi sustav jer rabljena PCI Express kartica koja mi je sada u njemu malo radi pa malo ne pa ne bi mogao bez slike dovesti instalaciju do kraja. Jednostavno nešto je grom spalio i odustajem od trošenja na njega. Radije kupit neki ispravan rabljeni koji podržava XP. Ma ne bi me nerviralo da ne pazim ali baš taj komp uvijek držim iskopčan iz utičnice jer mi je bio bitan zato što podržava XP ali eto niti je grmilo niti je bilo naznaka grmljavine osim lagane kišice i ja ga upalio da se podigne sustav da u međuvremenu slikam kišu kako pada za postavit na fejs i u tih10-ak sek dok se još sustav nije ni podigao udario grom i sve spalio. :( Hvala na sugestiji i pozdrav.