odakle si?
Ja cim ukljucim OCCT i stavim medium ono data meni pc crasha za 3-4min
Đakovo
e znaci procesor ti lagano ide u ku**c...vrati ga na pocetno stanje i to to..taj program opterecuje procesor na 100 % a ostale komponente su IDLE...tako da..druge nema :)
eh jbga-da si bliže bi ti ja to pogledal-treba se igrati u biosu postavkama dok nedobiješ stabilnost..mene postavke memorije zezale-isto sam imal svako malo plavi ekran-...
Da cpu je stalno 100% a gpu da je 85c temp,Normalna temperatura??
nije normalna ak je takva temperatura kad neigraš igrice-a i da igraš ovo je prevelika temperatura za gts 450...
Da al to to pise u Ottc samo,jel on takodjer koristi 100% gpu-a pa zato temperatura takva?
ne ako tako ne odabereš
skini gpu-z-i pod sensor pogledaj temperaturu grafe u windovsima pa javi!evo ti link pa skini program..
Ne koristi GPU na 100 posto...samo proc...a provijeri ti i za svaki slucaj temp od grafe
GPU Core Clock [MHz] 405,
GPU Memory Clock [MHz]162
PU Shader Clock [MHz]810
PU Shader Clock [MHz]23
Fan Speed (%17
Fan Speed (RPM) [RPM]0
Memory Used [MB137
GPU Load [%1
Memory Controller Load [%3
Video Engine Load [%]0
VDDC [V]0.962
To mi je ocitao gpu-z
i Temperaturu 28c
Vise stvarno neznam sta da radim :(
GPU Core Clock [MHz] 405,
GPU Memory Clock [MHz]162
PU Shader Clock [MHz]810
PU Shader Clock [MHz]23
Fan Speed (%17
Fan Speed (RPM) [RPM]0
Memory Used [MB137
GPU Load [%1
Memory Controller Load [%3
Video Engine Load [%]0
VDDC [V]0.962
To mi je ocitao gpu-z
i Temperaturu 28c
jbga-izgleda da te postavke hebu u biosu..
daj ak možeš sukni mu voltažu(procesoru) na 1.45..
imaš garanciju na procesor?
Idem probat...
Stavio sam tocno 1,45 i opet je crash :(
sa dvije ili 4 jezgre??
sa 4
Uvijek kad nesta napredno pokrenem crasha npr igre neke.ovako raditi nesta na kompu i internet sve ok
Uvijek kad nesta napredno pokrenem crasha npr igre neke.ovako raditi nesta na kompu i internet sve ok
Vjerovatno napajanje napreza kad počne igru pa ruši...
probaj s 3 jezgre,.eliminiraj svaku posebno..ak ni to ne pomogne-onda piči s dvije-jbga-do proca je garant-čim se malo optereti restarta se nažalost.....
Koju voltazu da probam sa 3 jezgre?
probaj s default voltažom-pa postepeno je diži ak nebu stabilno-sve do 1.45 moreš ići s štok kulerom...
Ukljucio sam samo cetvrtu jezgru,zasad radi na 3 jezgre.na trecoj jezgri odmah pada.core 1 core 2 core 4 mi sada rade.nadam se da ce se drzati jos.
Procesor je stabilan vec par sati,hvala decki :)
jedna jezgra ti falična-zato ti bacal plavi ekran-restartal-al bolje da je i s 3 jezgre nego s dvije....