pc se smrzava! I ko da nestaje struje!

poruka: 15
|
čitano: 3.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Naime ekipo ovako pc mi se sve cesce poceo smrzavat i on se zamrzne i nemogu nista niti task manager otvorit niti mis ne svijetli.
Kad ga idem grubo resitirat (gumb) onda se tek 10 sekundi nakon sto ja stisnem ugasi i onda opet moram pricekat jedno 30 sec da ga mogu upalit!
Nista sa njim ne radim ama bas nista zahtjevno ono surfam po netu!
Da odma kazem da je temp ok.
Temp procesora je od 34 do 39
a ovdje su i ostale komponente i temp provjereno sa Piriform Speccy i sa aidom.

Operating System
Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
Intel Core i3 2100 @ 3.10GHz 35 °C
Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
8,00 GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASRock P67 Pro3 (CPUSocket) 30 °C
Graphics
S19B150 (1366x768@60Hz)
2047MB GeForce GT 440 (Point of View) 34 °C
Hard Drives
75GB Western Digital WDC WD800JD-00LSA0 ATA Device (SATA) 33 °C
153GB Maxtor 6L160M0 ATA Device (SATA) 39 °C
Optical Drives
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS70 ATA Device
Audio
E-MU E-DSP Audio Processor (WDM)

NAPOMENA: Racnalo je kupljeno prije nepunih godinu dana znaci imam jamstvo! Ali kupljen je u dijelovima i sam sam ga doma sastavljao.
Moram otkrit u cem je problem tj sto ne valja i taj dio odnesen na servis ili ako oni dijagnosticiraju tj sami pogađaju sta je onda se placa.
I da jos jenda informacija koja bi mogla koristiti! U zadnjih nekoliko dana pokvarilo mi se par prijenosnih HDD-a i to cim sam u pc ukljucio pise da ga treba formatirat. Dva moja hdd-a i dva burazova jednostavno mi nije jasno! A usb stickovi rade uredno!
Moje osobno misljenje je da nesto ne valja sa strujom e sad do cega je ne znam! Ja se dvoumim između maticne i napajanja!
I da znam mi se isto desit da mi dvd-rw uređaj opce nece izac van ko da nema struje u njemu!

Eto zahvaljujem se unaprijed na razumijevanju,potrosenom vremenu i naravno na vasim odgovorima

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 1:33 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

CROSAIR 430W CX

Kresimir
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sta niko nista ne zna?

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: pc se smrzava! I ko da nestaje struje!
keki kaže...

sta niko nista ne zna?

ovo sto si napiso da ti nece cd izbacit to se meni desavalo radi napajanja..sve super radi ali molexi su bili banana neznam kako ni zasto ali napajanje je bilo problem... to je najjeftinije napajanje od corsaira tako da mislim da je to..probaj drugo napajanje stavit pa vidi...nadam se da sam pomogo :) 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan

siguran sam da je napajanje otišlo...

Never let a computer know you're in a hurry.

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Onda ja mislim da smo zakljucili sta je? {#}

15 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
IVOX kaže...

Onda ja mislim da smo zakljucili sta je? {#}

{#}

neka on testira pa da budemo potpuno sigurni, keki uzmi necije napajanje i spoji pa ako radi onda je do napajanja

Never let a computer know you're in a hurry.
17 godina
neaktivan

da se i ja ovdje priključim...

problem je sličan...ugl komp se počeo rušit prije nekih 3 tjedna kad sam mu stavio drugi disk...napravio sam čistu instalaciju promijenio sata kablove vratio sve na default na matičnoj skinuo dva ventilatora i sve usb parazite koje ne koristim...

konfa je ga ma790x-ud4

phenom x2 555 (bio otključan u b55 stabilno do prije 3 tjedna)

sata hdd seagate 250gb

sata hdd wd 500gb

zotac gforce 8800gt 512mb

7 gb rama

i neka no name optika

sve to na chieftec 410 212 napajanju 410w

temperature nisu problem sigurno: procesor x2 u idlu 24 odnosno 40max u loadu ili ti x4 32 u idlu i 45 u loadu (mugen rev2)

grafa 45 u idlu oko 70-75 loadu (occt 1h 82°)

ram u memtest86 dvije noći zaredom 10 i 13 h ništa bez greške...i svaki ram posebo testirao u svakom slotu posebno po jedan pass (16 puta {#})

hdd zdrav pokazuje samo da ima problema s kablom onaj transfer bla bla ali forumi kažu da to nije ništa opasno

zanimljivo je to da se komp ruši kad je u stanju praktičkog mirovanja...surfanje ili gledanje filma ili neka glupost...kad radim neki stress test isfura ga do kraja...eto jučer radio a aidom stability test i stressao sve što se dalo 8 sati i ništa i onda gledam kasnije film i on se restarta

baca grešku event id 41 šta može bit bog ga pitaj kaj

restatra se skroz kao da je pao napon odnosno nema bsod ili nešto slično već se zacrni padne i odma se diže natrag samo mi ponudi da uđem u safe mode ili start windows normaly

pišem sad s ubuntu live jer sam pročitao da to pokrenem i vidim oće se držat

sumnjam na napajanje mada može bit i matičana ovo sve drugo mi se čini malo moguće

ako netko ima ideju što i kako rado bi je čuo {#}

jopa22
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da dodam samo nešto znači imao sam i prije dva diska wd od 80 koji je bio sistemski i seagate od 250 kao storage sad sam ovaj seagate prenamjenio u sistemski i uzeo taj od 500gb za storage i čini mi se da je tu sve krenulo nizbrdo...ili sam napravio neki kratki spoj na matičnoj kad sam se to igrao ili je nešto drugo ne znam ne znam ništa osim da sam skroz lud od ovog svega

jopa22
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

slican problem imam samo sto mi se pc ne gasi nego se smrzne i sve je upaljeno procesor radi mis svjetli tipkovnica svjetli napajanje svjetli sve sve samo slika se smrzne ko da sam stiso print screen zna li itko rjesenje ? pls 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Maneken kaže...

slican problem imam samo sto mi se pc ne gasi nego se smrzne i sve je upaljeno procesor radi mis svjetli tipkovnica svjetli napajanje svjetli sve sve samo slika se smrzne ko da sam stiso print screen zna li itko rjesenje ? pls 

jesi probo sistem na novo ? ISPUNI MOJ PC !!! 

13 godina
neaktivan

evo ispunio nisam probo nove windowse dizat

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imamo istu grafu( gtx 460W), windowse i slican cpu (moj je malo jaci hhh ) ja mislim da je do sistema jer i meni smrzne ali nakon par sec se i odmrzne .. neznam sta bi moglo bit... ako nije windows sumljam na ram jer dva puta mi se desilo da nece upalit dok ne izvadim i vratim ramove a  jedan me zezo mada je u mem testu sve okej

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jopa22 kaže...

da se i ja ovdje priključim...

problem je sličan...ugl komp se počeo rušit prije nekih 3 tjedna kad sam mu stavio drugi disk...napravio sam čistu instalaciju promijenio sata kablove vratio sve na default na matičnoj skinuo dva ventilatora i sve usb parazite koje ne koristim...

konfa je ga ma790x-ud4

phenom x2 555 (bio otključan u b55 stabilno do prije 3 tjedna)

sata hdd seagate 250gb

sata hdd wd 500gb

zotac gforce 8800gt 512mb

7 gb rama

i neka no name optika

sve to na chieftec 410 212 napajanju 410w

temperature nisu problem sigurno: procesor x2 u idlu 24 odnosno 40max u loadu ili ti x4 32 u idlu i 45 u loadu (mugen rev2)

grafa 45 u idlu oko 70-75 loadu (occt 1h 82°)

ram u memtest86 dvije noći zaredom 10 i 13 h ništa bez greške...i svaki ram posebo testirao u svakom slotu posebno po jedan pass (16 puta {#})

hdd zdrav pokazuje samo da ima problema s kablom onaj transfer bla bla ali forumi kažu da to nije ništa opasno

zanimljivo je to da se komp ruši kad je u stanju praktičkog mirovanja...surfanje ili gledanje filma ili neka glupost...kad radim neki stress test isfura ga do kraja...eto jučer radio a aidom stability test i stressao sve što se dalo 8 sati i ništa i onda gledam kasnije film i on se restarta

baca grešku event id 41 šta može bit bog ga pitaj kaj

restatra se skroz kao da je pao napon odnosno nema bsod ili nešto slično već se zacrni padne i odma se diže natrag samo mi ponudi da uđem u safe mode ili start windows normaly

pišem sad s ubuntu live jer sam pročitao da to pokrenem i vidim oće se držat

sumnjam na napajanje mada može bit i matičana ovo sve drugo mi se čini malo moguće

ako netko ima ideju što i kako rado bi je čuo {#}

da obavijestim ako netko bude imao sličan problem....promjenio napajanje uzeo chieftec 550w i sad problema više nema....još nisam testirao staro na slabijoj konfi ali i to ćemo odradit {#}

jopa22
13 godina
neaktivan

Ljudi help imam ija problema,sumnjam na napajanje,fps u mp igrama dropa npr cod2 imo sam prije 250 lock sad jedva 100 lock,wot imo sam 40-50 sad 14 -15,da napomenem sad mi se i pc sporije pali kad stisnem gumb ono sve krene normalno,cuje se da nesto radi ali to ne pokazuje na monitoru odnosno monitor zna biti ugasen i po 30sec onda se odjenom zacuje kao da pojaca nesto u pc-u i upali se tek onda,to mi se prije desavalo u 7 dana jedanput sad svaki put i paljene i fps drop,sprva sam mislio da je do neta ali se ispostavilo da nije,a i crko mi je jedan vent na napajanju"atx 400w"pc je star ured 4 god,konfiguracija sljedeca

Maticna:P5KPL CORE2QUAD S.775 PCIEX

CPU:inte core2duo e7400 2.8ghz

GPU:ATI hd4550 512mb ddr3

HDD.maxtor 320 gb sata 8mb cache

RAM:2GB DDR3 PC6400 800Mhz

evo i slike temperatura

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 15:48 (began).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice