PC ne želi upalit

poruka: 5
|
čitano: 768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
PC ne želi upalit

Imam dosta čudan problem, mislim da je matična ali opet trebam nečiju potvrdu prije nego odem promjeniti.
Stvar je ovakva, sinoć sam ostavio PC u stand by modu, otišao spavat i kad sam se probudio stisnuo tipku da se upali on je zavrtio ventilatore i nista se nije dogodilo,
probao sam iskljuciti iz struje, maknuti bateriju iz maticne ali vrhunac je da nakratko zavrti ventilatore i to je to.
nikakve signalizacije od strane matične.
imam asrock maticnu i core i5 socket 1156, pretpostavljam da je sada investicija puno veća jer moram i procesor nabaviti..

A opet moguće je da je napajanje, ima li tko kakav savjet ?
Molim pomoć svaki savjet je dobrodosao.
Hvala

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 15:14 (The Black Iso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC ne želi upalit

baš sam nedavno imao takav sličan problem nakraju je ispalo da se atx kabel olabavio i kad sam ga gurnio nazad sve je normalno radilo.

tako da prvo provjeri jesu li svi kablovi dobro spojeni, ako nije to onda bi najbolje bilo ako možeš posuditi drugo napajanje čisto da vidiš jel do napajanja ili ne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
PC ne želi upalit

a probat cu sad rastaviti sve pa ponovno spojit, ima li tko neki jednostavan nacin da se provjeri dali je napajanje ispravno ?

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 17:12 (The Black Iso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: PC ne želi upalit
The Black Iso kaže...

a probat cu sad rastaviti sve pa ponovno spojit, ima li tko neki jednostavan nacin da se provjeri dali je napajanje ispravno ?

vjerovatno multimetrom ali ja baš nisam električar pa neznam {#}

najjednostavnije ti kako sam rekao posuditi od nekoga napajanje pa ako s tim drugim radi znači da tvoje nije ispravno.

11 godina
neaktivan
PC ne želi upalit

http://www.ebay.com/itm/190865181269?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

postoji ovakav tester kojeg vjerojatno imaju u obližnjem servisu, pa uzimi napajanje sa sobom i zamoli da ti testiraju, to je minuta posla samo ga prikopča i očita dal su svi naponi ok

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice