pozdrav svim forumasima eto ovako imam par problema od kompa ,prvo danas sam mijenjao jedan mp3 za maticnu plocu mcp6p m2 plus ver 6.2 covjek mi je rekao da bi podrzavala procesor amd athlon 64x2 6400 koji radi na 3.3 ghz i sad ja sve lijepo slozim onako kao da lsazem sad i nikad vise ocistim pripremim namazem super i upalim i krene bootanje i sve super kad odjednom greska nesto max strenght of this processor i s over 95 watta i prepare to shutdown i tako par puta probavao i nece pa me sad zanima zasto je to tako? (i ako netko zna nekoga da bi slucajno htio mijenjati tu plocu za neku plocu na kojoj 6400 oce raditi) i okej ja reko ajde super idem vratiti stare komponente jadni sempron i maticna msi k9 n neo v2 i okej ja vratim i tad su poceli problemi i to kao nikad do sad komp se gasio pa palio pa restartao pa ovo pa ono pa kao da nije dovoljno energije dobivao pa sam onaj pin jedan koji je na napajanju spojio sa drugim pinom i oni su popunili sve rupe na maticnoj (nesto kao spojim jedan taj onaj siroki i veliki i jos fali pin na kojem su cetiri da se popuni atx)( smije li se to tako?? ) ali i dalje isto i ja reko okej i kad sam vec nadu izgubio skuzio sam da sam ram memoriju stvaio jednu na zuto drugu na zeleno mjesto a ima ih cetiri i onda sam oba stavio na zeleno i sada radi doduse jedanput ili dvaput se bilo opet ugasilo ali ne znam zasto i sad da li to stvaljanje rama ima kakve veze? kaj ne bi svi utori trebali biti isti? i jos kad sam u pocetku stavio na zuto i zeleno radilo je nekih pola sata ps ako ne odg na poruku to znaci da se opet ugasilo i hvala svim akoji su tekst procitali
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
..over 95 watta i prepare to shutdown..
-postoje 125W i 95W verzije. Provjeri i ne forsiraj. Možda pomogne BIOS (ali 99% nema šanse jer takve stvair se ne rješavaju soft.).
rame treba stavljat u iste utore zato sto su zuta i zelena razlicitih nekih kanala , skini ovaj program http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.21-32bit.zip pa vidi temperature pa nam stavi sliku
eto jel to okej s njima , [IMG]http://i48.tinypic.com/25iqiq1.jpg[/IMG]
evo polsije ovog posta sam bio na kompu nekih pola sata i sve super i onda sam stavio nesto da se skida na i onda se t skidalo 3 sata i sad krece instalacija toga i odjednoms e sam ugasi restrta i pise select a proper device to boot bla bla znaci kao da ne prepoznaje disk i onda ga moram vadit iz struje itd i onda se podize windows i nemre se nista zaleden je