Paljenje računala - problem!

poruka: 11
|
čitano: 2.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako. Imam novo kučište. Sve sam preselio iz starog u novo i priključio na napajanje da provjerim radi li normalno.

Sve je bilo u redu osim jednog LED ventilatora kojeg sam odmah popravio.

Problem je nastao kad sam htio ponovo isključiti računalo da ga odnesem do stola i priključim ga na sve ostalo. Računalo nisam mogao isključiti nikako osim gašenjem napajanja. Kada ponovo uključim napajanje računalo se upali, ali bez onog zvukića biiip i nastavi kao da ga nisam ni ugasio.

Gumbi za paljenje i reboot ne funkcioniraju, a kad računalo spojim na ekran i svu periferiju kao da nije ni spojeno. Jedino mi LED usb hub svijetli.

Ekran je crn kao da nije spojen, mislim da je u tome problem, ali grafička kartica se vrti i sve bi trebalo biti ok.

Zanima me ako itko zna kako da ugasim komp da bude u normalnom stanju, znači napajanje ON, ali sve ostalo OFF, pa da ga na gumb ponovo normalno upalim, što bi, predpostavljam rješilo problem sa neprepoznavanjem periferije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Paljenje računala - problem!

Jesi li držao nekoliko sekundi tipku za gašenje dok se ne ugasi?

15 godina
neaktivan

Jesam. Nije pomoglo. Izvadio sam onu bateriju iz matične na par minuta isto nije pomoglo.

Neki kažu da bi mogao biti kratki spoj matične sa kučištem, ali neznam kako da ga spojim onda. Moguće da sam krivo spojio gumb za paljenje, reset, prednje ledice i te stvari, reko mi je frend da to treba ići sve na svoje mjesto, ali nigdje ne piše koje ide kud pa sam stavljao nasumično.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uh da to je prije problem do spajanja žica. pa piše ti na matičnoj koja žica gdje sjeda, a i u knjižici od matične

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Matična je jako stara i knjižicu sam zagubio, a na njoj niš ne piše.

15 godina
neaktivan

Potrazi na Google-u user manual od te maticne i rijesit ces problem.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

našao neki u kojem nem slika nego samo tekst, a snać se nemre niko.

16 godina

Garant si krivo pospajao žice koje spajaju kućište i matičnu...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WooddieBone kaže...

ali nigdje ne piše koje ide kud pa sam stavljao nasumično.

Cccccc.....eto u čemu je problem. Odnesi kantu nekome ko se razumije u sklapanje,i rješeno u roku 5 min.

14 godina
neaktivan

Obicno ti kod pinova na maticnoj pise isto kao i na zicicama iz kucista pa tako spoji, nasumicno definitivno nije dobro. Najbitnije ti je da pogodis prekidac za paljenje i reset, obicno su oznaceni PWRSW i RSTSW

Vi veri veniversum vivus vici
15 godina
neaktivan

Na matičnoj ne piše ništa. Lako bi onda bilo. Bio je danas ujutro frajer i sve smo dobro spojili po uputama s neta i opet nije htjelo. Ja sumjam na matičnu, jer nije funkcionirao ni BIOS reset ni ništa. Probao sam uključiti matičnu na switch od starog kučišta, isti vrag, tako da nije do kučišta.

Je li ikako moguće da je otišla matična ako se sve u kompu najnormalnije vrti i svijetli?

Iskreno se nadam da je matična jer mi je nju najpraktičnije promjenit. Iskeširam 400-tinjak kn na 775 matičnu i super sam. A ako je kejs, moram skidat sve živo s njega i skupljat sve šarafe koje sam s njim dobio i vozit u links na garanciju, a taman sam ljepo sredio cable management.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 12:25 (WooddieBone).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice