Otišao processor?

poruka: 29
|
čitano: 3.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Otišao processor?

Ocao sam svog AMD Athlon 64 x2 5000+ sa 2.6GHz na 3.2GHz (bez dizanja napona) i to je funkcioniralo neko vrijeme i onda iznenada BIOS vise nije htio prihvatiti taj OC i resetirao ga je na defaultni. Vise ga nisam mogao dizati preko 2.8GHz.

I onda su počela čuda. Temp procesora ful naglo raste, s 40 u iddleu u loadu skace na 62C sto izaziva stravican pad performansi. 

Mislio sam da je do coolera, ocistio sam cooler, promjenio termalnu pastu. Stavio sam termalnu pastu koju uvijek koristim "Artic silver"

Temperature su ostale iste. 

Nemogu normalno igrati igrice, GTA IV mi nece preko 15FPSa bilo koju grafu da stavim, makar grafa bila na low. Posudio sam 4870 x2 od frenda i opet nejde preko 15FPS sto ukazuje da je do procesora problem.

Igrice mi stekaju a procesor "podivlja" i do 70C a nije na stock cooleru!

Multitasking je odvratan, nema sanse da instalira nesto a da ja mogu normalno igrati. Strahota. Neznam sto cu vise. CPU se gusi.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 14:31 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Otišao processor?

Nije nemoguće da je procesor, ali probaj prvo nekim programom vidjeti na kojem naponu ti cpu radi, možda ploča zbog nečega overvolta; napravi clear CMOS, pa ponovo postavi sve postavke u BIOS-u; možda se samo nešto poremetilo, iako sve skupa čudno djeluje.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 14:41 (KaeR).
16 godina
Otišao processor?
Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
xZero kaže...

jesi probao reset biosa?

16 godina
MARKOZD15 kaže...
xZero kaže...

jesi probao reset biosa?

Jesam, i nema pomaka.

15 godina
odjavljen
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...
xZero kaže...

jesi probao reset biosa?

Jesam, i nema pomaka.

ima li ti netko drugi posuditi neki procesor za taj socket da provjerš temperature i ubaciš svoj u drugi komp i isto prevjeriš temp. ;)

16 godina
MARKOZD15 kaže...
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...
xZero kaže...

jesi probao reset biosa?

Jesam, i nema pomaka.

ima li ti netko drugi posuditi neki procesor za taj socket da provjerš temperature i ubaciš svoj u drugi komp i isto prevjeriš temp. ;)

ma imam ja AMD Athlon 64 3200+

Mogu ga probat stavit, ali problem je sto trenutno nemam termalne paste pa nemogu mijenjat proc.

16 godina
neaktivan
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...
xZero kaže...

jesi probao reset biosa?

Jesam, i nema pomaka.

De stavi i matičnu ploču iz everesta da vidim jel se ploča zagrijava? Ako želiš, ja ti mogu tvoju proc provjerit u moju ploču radi testa. {#}

16 godina
neaktivan
xZero kaže...

ma imam ja AMD Athlon 64 3200+

Mogu ga probat stavit, ali problem je sto trenutno nemam termalne paste pa nemogu mijenjat proc.

Postoji mogučnost da ako ona pasta namazana na proc a pasta loše kvalitete isto može prouzročit visok temperature proca. Treba samo kvalitetno kupi termopastu i tako ispitaš ove i druge proc tako da čisto testiraš jel do toga ili nije.

16 godina
Otišao processor?

EVo maticna, i tu sam naetio na nesto cudno. Pogledajte sami: http://img839.imageshack.us/img839/2936/mboeverxzr.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Otišao processor?

pasta je jako dobra, arctic silver, piše u postu na vrhu.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Otišao processor?

Jel ti to u svi igrama ili samo gta?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
xZero kaže...

EVo maticna, i tu sam naetio na nesto cudno. Pogledajte sami: http://img839.imageshack.us/img839/2936/mboeverxzr.png

Sta vi mislite?

brane47 kaže...

Jel ti to u svi igrama ili samo gta?

U vecini igrica imam pad performansi...

15 godina
odjavljen
Otišao processor?

neznam što da kažem jako čudan problem, moja preporuka je da probaš neki procesor za ovaj socket na maičnu pa vidi temp. pastu nije teško nabaviti, imaš li ikakav dućan u blizini?

0 0 hvala 1
16 godina
MARKOZD15 kaže...

neznam što da kažem jako čudan problem, moja preporuka je da probaš neki procesor za ovaj socket na maičnu pa vidi temp. pastu nije teško nabaviti, imaš li ikakav dućan u blizini?

nemam, moram u RI, a sad nisam ni pri parama. MOrat cu se strpit malo...

15 godina
odjavljen
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...

meni uplatiš 180kn umjesto 200kn i sebi kupiš pastu.

pare nisu problem, para se nema.

15 godina
xZero kaže...

EVo maticna, i tu sam naetio na nesto cudno. Pogledajte sami:  http://img839.imageshack.us/img839/2936/mboeverxzr.png

Ovak je kod mene

16 godina
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...

Moraš u RI? Kao rijeku? Di si sad? Ako si blizu mene dofuraj komp pa da pogledamo, ili samo dodji po proc drugi da isprobaš, imam ti ja neke semprone, i athlona par komada koji bi ti išli na ploču za test.

16 godina
miki1981 kaže...
xZero kaže...
MARKOZD15 kaže...

Moraš u RI? Kao rijeku? Di si sad? Ako si blizu mene dofuraj komp pa da pogledamo, ili samo dodji po proc drugi da isprobaš, imam ti ja neke semprone, i athlona par komada koji bi ti išli na ploču za test.

Da u Rijeku, ja sam iz Matulja. (iznad Opatije)

Dali na moju MBO pase AMD Athlon 64 X2 6000+ ?

Imam jednog i kad ga ugradim u MBO, nema slike na ekranu, vetilatori vrte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 16:09 (xZero).
16 godina
nevrjeme kaže...
xZero kaže...

Ovak je kod mene

koji proc?

16 godina
xZero kaže...

Ja sam iz Ike nekih pol kilometra od faxa gore, ako ti se da doć i dofurat komp ćemo ga pogledat. Imam i AM2 proc, a imam i AM2 ploču za testiranje, lako ćemo utvrdit šta ne valja.

Ovog koji si ugradio ako nema slike a ventovi vrte to je 99,9% mrtav proc.

16 godina
miki1981 kaže...
xZero kaže...

Ja sam iz Ike nekih pol kilometra od faxa gore, ako ti se da doć i dofurat komp ćemo ga pogledat. Imam i AM2 proc, a imam i AM2 ploču za testiranje, lako ćemo utvrdit šta ne valja.

Ovog koji si ugradio ako nema slike a ventovi vrte to je 99,9% mrtav proc.

moze dogovorit cemo se jedan dan, sad nebi jer je kisa a prijevoz nemam.

Hmmm ili taj proc ne paše na moju mbo? Ili je neispravan. Neznam sta bi moglo bit.

EDIT: Taj kojeg sam pokusao ugradit je 100% ovaj (ADV6000IAA5DO): http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206000+%20-%20ADV6000IAA5DO%20(ADV6000DOBOX).html

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 17:05 (xZero).
16 godina
xZero kaže...

Hmmm ili taj proc ne paše na moju mbo? Ili je neispravan. Neznam sta bi moglo bit.

EDIT: Taj kojeg sam pokusao ugradit je 100% ovaj (ADV6000IAA5DO): http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206000+%20-%20ADV6000IAA5DO%20(ADV6000DOBOX).html

Slobodno se javi.

Inače OVDJE imaš popis proceva koje podržava tvoja matična skupa sa revizijama biosa. Kako ja ne znam koju reviziju BIOSA imaš tako ne mogu reć da li podržava zaj koji si ubacio. Imaš na popisu 3 komada 6000+ proceva.

16 godina
miki1981 kaže...
xZero kaže...

Slobodno se javi.

Inače OVDJE imaš popis proceva koje podržava tvoja matična skupa sa revizijama biosa. Kako ja ne znam koju reviziju BIOSA imaš tako ne mogu reć da li podržava zaj koji si ubacio. Imaš na popisu 3 komada 6000+ proceva.

ja imam ovu mbo: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2383#

rev 1.1

I imam verziju BIOS-a F14, a za ovaj proc koji sam probao piše da treba F15E. Mislim da je u tome problem. Flashat cu BIOS na tu verziju pa probat. Vidjet cu sta cu postic.

Samo je problem sto je u pitanju BETA bios, al ajde, prezivit cu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 17:20 (xZero).
16 godina
xZero kaže...

rev 1.1

I imam verziju BIOS-a F14, a za ovaj proc koji sam probao piše da treba F15E. Mislim da je u tome problem. Flashat cu BIOS na tu verziju pa probat. Vidjet cu sta cu postic.

Da, to ti je taj popis koji sam ti linkao, rev 1.0 i 1.1. su iste po tom pitanju.

Jep, flashaj bios, samo za to isto moraš imat proc koij radi u toj ploči...

16 godina
miki1981 kaže...
xZero kaže...

rev 1.1

Da, to ti je taj popis koji sam ti linkao, rev 1.0 i 1.1. su iste po tom pitanju.

Jep, flashaj bios, samo za to isto moraš imat proc koij radi u toj ploči...

Evo fleshao sam ga na F15E i trebam reset komp. Sad cu pokusati ugraditi ovaj proc 6000+, za termanu cu se snac valjda nekako dok ne kupim pastu

16 godina
xZero kaže...

Evo fleshao sam ga na F15E i trebam reset komp. Sad cu pokusati ugraditi ovaj proc 6000+, za termanu cu se snac valjda nekako dok ne kupim pastu

Saom nemoj pokušavat držat proc bez termalne!

16 godina
miki1981 kaže...
xZero kaže...

Saom nemoj pokušavat držat proc bez termalne!

Evo reset sam komp, jos nisam ugradio proc, ali evo vidim neke novosti - Proradila mi je OnBoard HD zvucna, i proradio je Floppy controller, jedino sto ima sitnijih bugova u BIOSu al dobro ipak je BETA, naime komp prije nego dodje do POST-a se restarta uzastopno 3-4 puta i tek onda se pojavi slika.

I jos vaznija novost je da se je FSB sada na 200MHz a HT na 1000MHz.

Sto se termalne tice mislim prenijeti s trenutnog proca, termalna na njemu je stara svega 3 tjedna.

16 godina
Otišao processor?

Probao onaj proc i opet nista, samo vent vrti i nema slike. Tko ga hebe, jer su mi sad temp normalne! Nekim cudom neide preko 46C u loadu. Hvala ti boze.

edit: Ali mi performanse nisu ni upola kao sto su bile prije nego sam davno OCao proc. Processor se doslovno gusi u igricama. U multitaskingu grca, ako jedno radi sve ostalo steka do bola.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 19:59 (xZero).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice