Otisao hard na laptopu?

poruka: 2
|
čitano: 1.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Otisao hard na laptopu?

Ljudi,imam problem s hardom..

Znaci ukljucio sam laptop (acer aspire 5560 g) al cuo se kao neki tihi rad i onda nakon nekog vremena kratki bep i tako stalno,

ni winsi ni crunchbang se nisu bootali.Samo mi nakon nekih par minuta kaze :media test failure,check cable i onda pise kao da nemoze naci ni jedan operativni sustav.U BIOS-u mi pod hdd pise: none .Pokusao sam dignit live usb s ubuntu-om ali ni to mi nije pošlo za rukom.Što sada?

Da probam rastaviti laptop pa provjerit taj kabel,i ako to napravim jel gubim onda garanciju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 20:26 (Neznam nadimak..).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Otisao hard na laptopu?
Neznam nadimak.. kaže...

Ljudi,imam problem s hardom..

Znaci ukljucio sam laptop (acer aspire 5560 g) al cuo se kao neki tihi rad i onda nakon nekog vremena kratki bep i tako stalno,

ni winsi ni crunchbang se nisu bootali.Samo mi nakon nekih par minuta kaze :media test failure,check cable i onda pise kao da nemoze naci ni jedan operativni sustav.U BIOS-u mi pod hdd pise: none .Pokusao sam dignit live usb s ubuntu-om ali ni to mi nije pošlo za rukom.Što sada?

Da probam rastaviti laptop pa provjerit taj kabel,i ako to napravim jel gubim onda garanciju?

-pronađi upute za otvaranje notebooka, tj do HDDa. Ako je samo crko HDD tad će odspajanjem proraditi ostatak, tj moći češ bootati s live medija. Ako je pod garancijom iskoristi je ili kupiš drugi HDD.

Ako je i dalje jednak problem, tad je crko chipset-kontroler-MBO (hdd možda). U većini slučajeva van garancije neisplativ popravak u odnosu na novi notebook. Provjeriti kod distributera koji je ovlašteni servis i raspitati se..

-otvaranje i pristup npr RAMu i HDDu je predviđeno za korisnika = ne gubiš garanciju. Ako je pod garancijom zapravo ni nema potrebe otvarati, to obavi servis. Osim ako pokušavaš spasiti podatke ili provjeriti što je uzrok.. npr ispravan HDD je bitan, možda prvo iskopirati (image) svega ili u slučaju predinstaliranog OSa, barem te particije za install.. ovisi o tim odgovorima što dalje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice