Opearting System not found - error

poruka: 6
|
čitano: 4.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Imam Acer laptop i ovo mi javlja, disable sam boot sa netwrok, stari hdd mi ne prepoznaje uopce ni u biosu niti nigdje, danas mi stigao novi hdd, bios ga čak i prepoznao ali opet kad odem boot s dvd-a on mi ovo ponovno javi. Samo crn ekran i gore piše: "Operating system not found". I nemogu ništa :S niti novi instalirati niti ista, pa ako može pomoć. Hitno mi je. Hvala

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Opearting System not found - error

Je li sve OK sa DVD-om?

Možda nije bootabilan, možda je oštećen, pokušaj sa Live CD-om ili drugim DVD-om i vidi postoji li problem i dalje.

16 godina
protjeran

Sve ok s DVD-om, i testirao ga na drugom i sve radi jednostavno neće mi ovako :S

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj je li ti omogućen boot sa DVD uređaja i jesi li promijenio redoslijed bootanja?

16 godina
neaktivan

kriva tema...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:33 (satara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

čuj kolega forumašu, .. šta bi ti htio sa novim hdd-om? nove windowse? ili pokrenut stare na starom hdd-u? lol ;)))

čuj ako se brineš za podatke uzmi hdd i ukopčaj ga u neki komp, presnimi podatke i usput si ga formatiraj ak oćeš.

vrati disk (novi/stari nije važno) u svoj komp, stavi cd od windowsa i instaliraj nove.

pri instalaciji obavezno IZRISATI sve do jedne particije, pa i one male šta sistem sam napravi za svoj rad... znači SVE sveeee tako da cijeli disk bude obrisan i označe kao UNPARTIOTIONED SPACE pri instalaciji novih windowsa.

tako ćeš riješit najlakše svoj problem.

a kad to napraviš nemoj više petljat sa kojekakvim programima za backup-iranje i ine p+z+arije, jer će ti se desit opet isto njesra..

pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice