Novi kompjuter se ne pali
- poruka: 43
- |
- čitano: 9.227
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Provjeri da nisi zaboravila dodatno napajanje za procesor na matičnoj ploči, 4/8 pin.
Otpoji HDD, DVD-RW, probaj upalit.
Izvadi RAM, probaj upalit.
Izvadi grafičku karticu, opet probaj upalit.
Bit će serija paljenja, ako dođe do napretka, vraćaj dio po dio natrag i isprobavaj,
slike neće biti, ali vidjet ćeš hoće li se gasiti.
Možeš probat negdje posudit drugo napajanje i RAM, pa isprobat.
Poslikaj to malo iznutra, da bacim pogled.
"Mislim da sam sve žice spojila kako treba." Jel mislis ili znas?,Trebalo bi sve izvaditi iz kucista i daj nekome tko se razumije u to da ti slozi. PS.napajanje je vise nego dovoljno za tvoju konfu.

Stavljeni odstojnici ispod matične ploče?
Možda je ploča neispravna ili nešto nije dobro spojeno.
Stavljeni odstojnici ispod matične ploče?
Da, stavila sam odstojnike.

Onda sve lijepo izvadi na stol. Stavi procesor na matičnu i hladnjak na njega, spoji napajanje i probaj pokrenuti računalo tako da kratkospojiš power pinove na matičnoj. Napomena - spojiti ih samo na sekundu, ne ostavljati spojeno.

Polovi su kod sklopki nebitni, samo moraju biti spojeni na pravo mjesto.
Jedan od važnijih djelova za ispravan rad je da je power sw ispravno spojen. Sve ostalo je nebitno (reset i ledice).
Netreba,ali poželjno za laksi restart racunala.
Pogledaj u upustvu od maticne kako se spajaju PowerS,ResetS,HDD led i ostalo.

stavi koju sliku ako mozes.
Moguće, ali ne mora biti. Ako nešto drugo nije ispravno ili ispravno spojeno, matična gasi napajanje ili se samo gasi iako može biti ispravno.
Mozda glupo pitanje ali jesi spojila 4 pinsko napajanje za procesor?
Na slici mi se cini da nisi spojila napajanje za graficku?

Da sad vidim da ne treba napajanje Jesi stavila termo pastu na procesor?

Probaj upaliti pc bez grafičke kartice

iskopcaj ove kablove za usb pa probaj..
Edit: Da to ti je za cpu.. btw nemas corsair kako si napisala nego xfx napajanje

Neispravno instaliran hladnjak procesora zna praviti slične probleme. Ponovo ga instaliraj da sve sjedne kako treba. Provjeri i kako leži njegov backplate.
Neispravno instaliran hladnjak procesora zna praviti slične probleme. Ponovo ga instaliraj da sve sjedne kako treba. Provjeri i kako leži njegov backplate.
Upravo napravila i PC radi!!!!! Windowsi se upravo instaliraju. Hvala!!!