No_post problem

poruka: 15
|
čitano: 3.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
No_post problem

Zdravo svima, danas sam slagao jednu konfiguraciju i kada sam ju slozio i prikljucio racunalo, nije davao sliku radi se o ovim dijelovima:

MBO: Asus M5A78L LE

CPU: Phenom II x6 1090T

RAM: DDR3, Princo Turbo 1800Mhz CL8

PSU: Corsair GS600

Ne daje sliku ni beep post zvukove. Svi su dijelovi kupljeni nedavno i novi su. Ja mislim da treba update-at bios-e ali neznam imate li kakav prijedlog?

World Of Warcraft Privatni Server: www.unforgivenwow.com <- Pridruzi se popularnom fun serveru
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 15:47 (FrightMare).

0 0 hvala 0
17 godina
No_post problem

Možda nisi sve dobro složio, možda neki utor nije sjeo u svoje mjesto... Pregledaj još jednom. Ja sam recimo jučer premjestio konektor za vent na drugi utor, upalio komp - samo se upalio i odmah ugasio. Na kraju sam ga morao priključiti na drugi i nakon toga je sve radilo.

A uopće ti se ne pali ili? Barem na sekundu?

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: No_post problem

racunalo se normalno pali ali nema nikakve slike ni niceg... dobro sam ga slozio pregledao sam sve zice od kucista i napajanja

World Of Warcraft Privatni Server: www.unforgivenwow.com <- Pridruzi se popularnom fun serveru
17 godina
No_post problem

Probaj sa drugim kabelom, na drugu vrstu konektora (DVI, HDMI; VGA...), na drugi utor od grafičke također...

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
No_post problem

Sudeci po djelovima nedostaje ti graficka kartica, to bi moglo objasniti zasto ti nema slike {#}

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

5 1 hvala 0
17 godina
No_post problem

Isse boze nisam napisao graficku zato jer je nevazna ali da imam graficku karticu koja 100% radi provjerio sam jeli doista nesto nevalja kad nedaje ni beep signale pa sam izvadio plocicu i dobio sam beep signale to znaci da je problem u memoriji... Nosit cu je na garanciju.

I nemoj molim te gluposti pricat kako bih onda znao da nedobivam sliku di bi usteko kablove... beskorisni komentari te nece ucinit da izgledas pametno -.-"

0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
No_post problem

Chill,čovjek je samo uočio nedostatak grafičke kartice na tvom spisku.

Kako da on zna da li si ti slučajno zaboravio na nju ili ne?

Uostalom,svakom se događa,zadnji put sastavljam komp i daje mi ton pri POST-u i nikako da boota.

20 minuta zafrkancije dok skuzim da mi je memorija i dalje na stolu {#}

OT:

imas cudan problem,probaj još jednom isprobati pojedino komponente.

Me gusta.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Lol... Probao bih to da imam jos koji AM3 proc ali nemam ._.

Proc je kupljen jucer tako da mora radit sve je novo nema sumnje RAM-i su.

14 godina
neaktivan
FrightMare kaže...

Lol... Probao bih to da imam jos koji AM3 proc ali nemam ._.

Proc je kupljen jucer tako da mora radit sve je novo nema sumnje RAM-i su.

Znaci vec si odmah iskljucio mogucnost tvornicke greske?

Ofc.
17 godina

Znam kako to zvuci ali vec sam se sa RAM-ima zezo i prije sam imao ovakav problem znam da su rami D:

Sutra cu nabavit jos jednu plocicu DDR3 2GB Kingmax 1333mhz ili 1600mhz pa cu probat ...

14 godina
neaktivan
FrightMare kaže...

Znam kako to zvuci ali vec sam se sa RAM-ima zezo i prije sam imao ovakav problem znam da su rami D:

Sutra cu nabavit jos jednu plocicu DDR3 2GB Kingmax 1333mhz ili 1600mhz pa cu probat ...

Cekaj, koliko sam skuzio, nema nikakav beep, onda ja pretpostavljam da nije ram.

Da je u ram-u problem culo bi se beep-beep-beep-beep (znam iz iskustva {#})

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 21:38 (mate960).
17 godina

Upravo tako, kad izvadim rame daje mi beep signale da nema memorije. Sutra cu probat pa cemo vidjet ^^

16 godina
neaktivan
No_post problem

najsigurnija je stvar procesom eliminacije utvrditi kvar,naravno, ako je moguće.

Ako imaš mogućnosti provjeriti komponente kod prijatelja,tim bolje.

Uvijek je moguća i tvornička.

Samo polako {#}

Me gusta.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
FrightMare kaže...

Upravo tako, kad izvadim rame daje mi beep signale da nema memorije. Sutra cu probat pa cemo vidjet ^^

-kad je RAM u utoru, nema bipa, znači nije ram, barem po bipovima. U tom slučaju poloča (možda BIOS, resetiraj, za flash moraš imati CPU), napajanje i svi konektori.

ODSPOJI SVE ostalo (front USB i audio, HDD. ...) i vid dali pali.

Može i bez VGA - mora se opet čuti bip, drugačiji od prvog za RAM.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 23:07 (ihush).
17 godina
No_post problem

Promjenio sam memoriju i sada se normalno pali, i sve je normalno.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice