Nije BSOD, nego nesto gore...

poruka: 4
|
čitano: 1.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Očito jest, evo u prilogu slike o čemu se radi. Znači situacija je sljedeća, računalo radi, pola sata, sat, dva, sve u redu, nekad i 5 min samo i onda se sve zablokira, pojavi se slika sa crticama po ekreanu i računalo stoji na mjestu dok se ne restarta. Softverski i problem drajvera nije, jer evo trenutno ova slika koju sam uslikao mi se pojavila prilikom pokretanja ubuntu instalacije, a identična stvar se dešavala i na xp-u, i na sedmici, ovo je već neznam koji put da pokušavam reinstalirat, i čak i uspijem, i sve normalno radi, xp, sedmica, ali onda se odjedanput, nevezano za situaciju pojavi onakav ekran i smrzne se sve. Neka od komponenata ne štima, ali me muči koja je, i zašto komp radi tipa 2 sata okej, a onda odjedanput ovo, a nekad ni 5min ne radi kako treba, takodjer ponekad ne prodje post u biosu, odnosno ne pali se ekran i nečuje bip. Isto tako, provrtio sam vecinu testova sa onim ULTIMATE BOOT CD-om i sve sljaka okej, temperatura nije problem jer je vodeno hladjenje od zalmana (reserator) na cpu-u i gpu-u, i imam par ventilatora. Sumnjam na karticu naravno, ali opet je ova cijela situacija weird. Komp jest stariji, unutra je asusova maticna p5gd1, prescott na 3,2 jednojezgreni, i 2 gb rama, te x800xt kartica. Kazem, komp je stariji i žao mi ga je umiroviti jer bi mogao služiti još dosta, pa me zanima kako "pin point-at" u cemu je stvar, i sto bi ovo moglo bit, ova slika u prilogu jel. I na kraju, ako je i vama nedokucivo, u koji dobar servis u zagrebu mogu odnjet komp pa da oni testiraju pojedinacno svaku komponentu pa da mi eventualno kazu sto mjenjati. i koliko kosta. E i da, jos jedna weird stvar, stavio sam drugu karticu graficku unutra, 3870 od frenda i uopce nije htjeo post proc. Jao.

Hvala svima, ako iko ima ideju kakvu, puno bi mi znacilo, pozz.

Odjedanput se ovo pojavljuje, nevezano sto se radi na racunalu i koji je OS. Odjedanput se ovo pojavljuje, nevezano sto se radi na racunalu i koji je OS.

0 0 hvala 0
15 godina

ne mogu ti točno reći, ali po sjećanju kladio bi se na neki od kondenzatora na matičnoj ploči Namigiva

davno je jedan od kolega imao takvih problemčića ( mislim 386 bio u pitanju pred nekih 15ak godina ).

imaš dečke na forumu koji rade ko serviseri opreme pa će ti oni točnije reći...

jedino što možeš je izvaditi mbo i dobro je pregledati da vidiš ima li kakvih vidljivih napuknutih kondenzatora ili napuhnutih i crnih dijelova na ploči.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to bi se moglo kao artefakt nazvati...grafa zeza ili pcie slot na mbo:D

moje misljenje ali ja se ne kuzim bas u to  pa cekaj ove sa iskustvom:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Nije BSOD, nego nesto gore...

Dobro su ti rekli, tj, po moom iskustvu lako moguce da je do kojeg kondenzatora na MB-u, ako nekad radi neko vrijeme onda pretopstavljam da nisu čipovi napajanja proca nego ce bit bas kondenzatori. Dobro ih pregledaj, ako je neki imalo napuhnut odmah ga mijenjaj. Kod jaceg klokanja, a ti imas vodeno, pa si mozda jace i klokao se takve stvari znaju desavat, pogotovo na tim starijim platformama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice