Neshvatljivi problem sa hard diskom

poruka: 7
|
čitano: 2.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Nekako sam se domogao tvrdog diska wd1600aajb

Naime, taj sam disk stavio u svoje drugo office računalo P4 2.66, Abit Bd7 ii Raid

i disk je radio uobičajno. Uspješno je prošao full format, čak sam ga i proskenirao s hd tune - om

a smart je čist ko suza. Međutim kad sam instalirao hd sentinel vidio sam da pod perfomance piše 92 %,

šta god ja pokušao nikako nisam mogao na tom kompu postići 100 % perfomace diska. No tu moji problemi tek počinju.

Nakon što sam, probao mjenjanjem kabela master slave i sl. Odlučio sam spojiti disk na moj komp koji je u popisu,

matična je prepoznala disk i vidljiv je u biosu čak i u win. i dogodilo se je to da je u hd sentinelu performance 100 %

međutim u tom slučaju disk ne radi. Blokira izbacuje nemože se otorit kad ga otvorim uruši se explorer i sl. nakon nekoliko pokušaja

prebacio sam ga na drugi komp u kojem evo uredno sve radi bez ikakvih problema čak su i win gore ali sa perfomance 92 %

šta napravit, molim savjet? mogu li napraviti update firwarea i ako mogu molim dobre ljude da mi daju link.

GK
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne razumijem, zasto ti je bitno sto mu je performance na 92% a ne na 100%, ako normalno radi?

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Neshvatljivi problem sa hard diskom

Nije to problem nego je problem što neradi na većini drugih kompova

odnosno matičnih na kojima kao radi na 100 % al blokira. ak mi ode matična neznak kak ću do podataka

GK
13 godina
protjeran

imam hard disk samsung sp2001h super radi i ima windows xp na njemu. kad upalim komp sa tim hard diskom u njemu dize xp . kad zavrsi dizanje nema nista jednu 2 min i pojavi se plavi ekran i restartuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Neshvatljivi problem sa hard diskom

Stavi ga u drugi komp i provjeri ga sa HD Tune.Ako sve valja (nema bad sektora), onda ga formatiraj i stavi novi XP.Ako ima bad sektore, onda putem slobodnog bacanja - u kantu za smeće.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 12:26 (Mile 74).
13 godina
protjeran

pokusavao sam otvoriti i uspio sam .skenirao sam na windowsov nacin i sa hd sentinel pro. i nasao je 63 bad sectora.

eveladzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto da javim, ipak izgleda problemi riješeni...

Disk sam stavio u treće računalo i radi normalno...

zasad bez problema...

GK
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice