Nepoznati problem

poruka: 52
|
čitano: 6.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nepoznati problem

Pozdrav,

Slagao sam si neku konfu dio po dio i danas mi stigao proc i kad eto problem...

Konfa je sljedeca:

Maticna GIGABYTE 990XA-UD3

Proc AMD x2 250

Ram CORSAIR 4gb DDR3 Venegance

XFX 550w core edition

80gb SATA disk

500gb SATA disk

trenutno grafa neka nvidia 8400

Komp se normalno upali sve svijetli i sljaka samo nema slike?! 

Dijelovi koji su 100% ispravni RAM, NAPAJANJE, DISK i GRAFA. Proc tek danas stigao, a maticnu isto tek prvi put probavam.

Kad se priblizim kucistu cujem neko skroz tiho pucketanje tik tik i onda pauza pa opet, skoro necujno.

Pa ako tko ima neki savjet, ljudi pomagajte! toliko se radovao da to upalim i sad ne ide :(

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nepoznati problem

Najvjerojatnije proc.

17 godina
neaktivan
Nepoznati problem

kako saznat jel proc ili maticna?

0 0 hvala 0
15 godina

Imaš li onaj mali zvučnik što se spoji na matičnu? Čuješ li početni beep s njega?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
17 godina
neaktivan

imam, nema nikakvih beep-ova. komp normalno radi samo nema slike :(

15 godina

Provaj sve poskidati s matične osim napajanja i procesora. Ako ti onda ne da nikakav beep onda je vjerojatno matična. U svakom slučaju trebao bi testirati komponente na nekom drugom računalo da budeš siguran

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
16 godina
neaktivan
Nepoznati problem

kad upališ komp onda ti bude bit mislim tonski signal u tom smislu.....a ako to nema i ako nema slike...onda ti je do procesora...možda ga nisi stavio kako treba

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napajanje isprobano na starom kompu i radi, ram isproban radi, grafa radi, disk radi. Jedino maticnu i proc nisam bio probao i sad neko sere od njih dvoje izgleda :(

16 godina
neaktivan

gle ja sam imo isti slučaj...to ti je do procesora sigurno ga nisi dobro stavio u ležište

17 godina
neaktivan
Kobe Bryant kaže...

gle ja sam imo isti slučaj...to ti je do procesora sigurno ga nisi dobro stavio u ležište

provjerio proc, sve ok sa njim. stavljam sad dio po dio da vidim kakve su reakcije.

17 godina
neaktivan
Nepoznati problem

kad stavim grafu onda mi pocinje pucketat nesto skroz tiho... a dok je samo ploca, proc, ram onda izgleda da sve ok radi hmm..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a jeli ti procesor fino lego ili si ga malo guro

17 godina
neaktivan
Kobe Bryant kaže...

a jeli ti procesor fino lego ili si ga malo guro

Normalno bez guranja

15 godina
mladen_87 kaže...
Kobe Bryant kaže...

provjerio proc, sve ok sa njim. stavljam sad dio po dio da vidim kakve su reakcije.

Kako misliš sve u redu? Dobro je sjeo u ležište il je ispravan? Jesi probao upalit dok su spojeni na matičnu samo napajanje i prosecor?

17 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
mladen_87 kaže...
Kobe Bryant kaže...

Kako misliš sve u redu? Dobro je sjeo u ležište il je ispravan? Jesi probao upalit dok su spojeni na matičnu samo napajanje i prosecor?

Mislim da je dobro sjeo. Jesam probao sam. Kao sto sam rekao cim ukljucim grafu cujem pucketanje.

15 godina

Jesi čuja beep onda? Ako jesi znači da je matična u redu.

Probaj s drugom grafom ako misliš da je do nje.

17 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Ili nema beepa ili mi zvucnik ne radi.

15 godina
mladen_87 kaže...
bradonja_85 kaže...

Ili nema beepa ili mi zvucnik ne radi.

Hmm...onda je lako moguće da je do matične. Najbolje ti je testirat sve na nekom drugom kompu da budeš siguran

17 godina
neaktivan
Sutra nosim proc kod buraza da vidim, a njegov cu u moju plocu. A plocu uzeo na forumu prije nekih 10 dana, stara je nekih mjesec i pol sa garancijom i svim. Tek danas je probavam jer mi proc tek stigao. I razocarenje... :(
16 godina
neaktivan

Istikaj proc i upali komp samo s ramom bez proca ako je do proca počet če ti svirat par bipova. ako ne svira izvadi i ram pa upali samu ploču ako ni onda ne svira crkla matičana. Garantiram rijetko kad crkne proc s takvim simptomima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 10:55 (HrkH5N1).
17 godina
neaktivan

A da nisi slučajno zaboravia spojit 4 pin 12V za napajanje proca ?

I see offline people !
17 godina
neaktivan
Groza kaže...

A da nisi slučajno zaboravia spojit 4 pin 12V za napajanje proca ?

Nisam, nije prvi komp koji slazem. Idem probat ovo sto je kolega rekao pa se javim.

17 godina
neaktivan
HrkH5N1 kaže...

Istikaj proc i upali komp samo s ramom bez proca ako je do proca počet če ti svirat par bipova. ako ne svira izvadi i ram pa upali samu ploču ako ni onda ne svira crkla matičana. Garantiram rijetko kad crkne proc s takvim simptomima.

A probao sam ali nema beepa, a zvucnik koji koristim je iz drugog kompa. Tako da sumnjam i na njega da on mozda ne sere. Jel se moze kako drugacije maticna provjerit?

16 godina
neaktivan
Nepoznati problem

a uzim unimjer i lagano provjeravaj...je to malo sporije ali onda ćeš znat na čemu si

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oprosti ali sta je unimjer?
17 godina
neaktivan

Unimer ili univerzalni multimetar (mjeri, napon, snagu, otpor...).

I see offline people !
17 godina
neaktivan
Zamjenio sam nesto. Hvala svima, plocu nosim vjerovatno veceras u links. Nadam se da nece trajat sto godina reklamacija.
14 godina
neaktivan
Nepoznati problem

Reklamacija neće trajat duže od 2 tjedna (bar ne bi trebala).

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prvi put nosim nesto na jamstvo, moze mi netko objasnit malo detaljnije. Jel u roku dva tjedna mi jave sta je problem ili je to najkasniji rok da recimo dobijem novu plocu?
15 godina
mladen_87 kaže...
Prvi put nosim nesto na jamstvo, moze mi netko objasnit malo detaljnije. Jel u roku dva tjedna mi jave sta je problem ili je to najkasniji rok da recimo dobijem novu plocu?

Zakonski rok je koliko ja znam 45 dana. Ak ou roku 45 dana ne riješe problem moraju ti osigurat drugu ploču.

A koliko ćeš ti konkretno čekati ovisi o dosta stvari, kakvu imaju gužvu prije tebe, koji si po redu, dal je netko na godišnjem od servisera itd itd.

Ali recimo tih nekih 15-20 dana je sasvim dobro vrijeme za ove veće trgovine.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice