Nemogućnost pokretanja računala (hd6870)

poruka: 17
|
čitano: 3.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nemogučnost pokretanja računala (hd6870)

Imam problem sa računalom. Do sad sam koristio ati hd4890. Jućer sam se odlućio za kupnju ari radeon 6870. Nakon što sam zamjenio grafičku karticu računalo ima problem sa pokretanjem. Svaki put kad ga upalim pokrene se i vtrti nekoliko sekundi, pa zatim ugasi kao da je nestalo struje. Slika na ekranu se uopće ne pojavljuje. Pokušao sam vratiti staru grafu, ali sad se isti problem javlja kod nje.  Ako netko ima kakvu pametnu ideju što bi moglo biti problem, molim vas komentirajte. :))

Konfiguravija računala:

proc:        Phenom II x4 945

memorija:2GB G-skil

2GB Kingmax

matična:   Gigabyte MA770-UD2

napajanje:Corsair vx550w

potenciometar: scythe Kaze Master

hard:        Segate baracuda 250GB, 32MB

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 2:56 (maga).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Nemogučnost pokretanja računala (hd6870)
maga kaže...

Imam problem sa računalom. Do sad sam koristio ati hd4890. Jućer sam se odlućio za kupnju ari radeon 6870. Nakon što sam zamjenio grafičku karticu računalo ima problem sa pokretanjem. Svaki put kad ga upalim pokrene se i vtrti nekoliko sekundi, pa zatim ugasi kao da je nestalo struje. Slika na ekranu se uopće ne pojavljuje. Pokušao sam vratiti staru grafu, ali sad se isti problem javlja kod nje.  Ako netko ima kakvu pametnu ideju što bi moglo biti problem, molim vas komentirajte. :))

Konfiguravija računala:

2GB Kingmax

Jel ima kakvih beepova??

14 godina
neaktivan

Kad ustekas grafu primi zadnji kraj i povuci lagano prema van..tek tolko da ja ne istekas iz slota al da osjetis kako si malo povukao.

Ja imam slican problem i kad to napravim sve radi (otiso mi pci x16 slot na pola :p). Znam da zvuci glupo i vjerovatno nije do toga al te nista ne kosta probat.

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sale_ds kaže...

Kad ustekas grafu primi zadnji kraj i povuci lagano prema van..tek tolko da ja ne istekas iz slota al da osjetis kako si malo povukao.

Ja imam slican problem i kad to napravim sve radi (otiso mi pci x16 slot na pola :p). Znam da zvuci glupo i vjerovatno nije do toga al te nista ne kosta probat.

nažalost jos uvjek je isto..... :(

16 godina
Gmailovac kaže...
maga kaže...

Konfiguravija računala:

2GB Kingmax

Jel ima kakvih beepova??

ima, javljaju se ubrzo nakon pokretanja u intervalu od par sec

14 godina
protjeran
maga kaže...
Gmailovac kaže...
maga kaže...

Konfiguravija računala:

2GB Kingmax

Jel ima kakvih beepova??

ima, javljaju se ubrzo nakon pokretanja u intervalu od par sec

Jel bep bep bep u nekih 3 sekunde i PC je turned off.Uzmi priručnik i viditi šta to znači.

14 godina
protjeran

@mega imamo isti problem,sad mi više neče upalit ekran.Ali radi na nekoj starudiji.

Meni se upali ekran na par sekundi tj. dođe mi do dual bota i izaberem win 7 i onda se ugasi PC,isto tako odem u bios budem 10tak sekundi bjele crte po ekranu pokaže i ugasi se pc,probao sam bez power konektora ono neče se upalit,izbaci neka crvena slova da se nemože pokrenuti bez power konektora,i tako može stajati cjeli dan ako treba.I neče se svaki put pokrenuti,nekad zna beeeep bep i ugasi ga,tj. više puta tako nego ju upali.Ako netko ima rješenje molio bih da odgovori.

edit

spreman sam na to da mi kažete da je moja grafa mrtva,ako može preporuka grafe u njenom rangu (ona je PowerColor HD3870 512mb gddr4 256 bit) do 350kn,jer sam ja nju samu 350kn platio na njuškalu.

edit2

Ja sam iz središta grada Osijeka

Našao sam

HD4670 HIS 1gb ali je gddr3 i 128 bita 350kn(sad je 450 bila je 350 probat ću spustit) blizu Vukovara.

Gainward HD4830 512mb gddr3 380kn Krapinsko-Zagorska(malo predaleko)

Ako netko ima još imena grafa u tom rangu slabije/jače neka mi na PM napiše pa da potražim,grafa mi treba što prije.Niti kune se više nemogu protegnuti.

Inače konfa se sastoji od

Intel Dual Core 3.15ghz neki iz E8000 serije

4gb ddr2 800

WD Black 640gb

LC Power od 500W

edit3

evo kako se glasa,malčice (jače) morate pojačati.Snimao sam mobitelom.Pažljivo slušajte.

Pištanje.mp3

edit4

mnogi će te reći da sam poludio i da lažem ali ja sam odvrnuo malo hladnjak tj. otegnuo šarafe i evo upalilo se.

edit5

opet neradi

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 15:00 (Gmailovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

BUMP!!!

dajte nama dvojici pomozite.

http://forum.links.hr/index.php?tab=forum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja sam svoj pc odnio na servis. Stavi tip na maticnu sve svoje komponente i ne rade, a moje stavi na svoju maticnu i radi. Nakon toga odnesem maticnu u ducan gdje sam ju kupio(jos je pod garanciom) i veli tip da mi zamjeni samo da sproba. I njemu tam je radila. Cini se da moja maticna voli uzeti slobodne dane tu i tamo :))))

0 0 hvala 0
16 godina

A da probas resitirati bios (izvaditi bateriju s maticne) Ako dođe do win boot mislim da nije problem u grafi... mozda nije samo dobro spojena ili je prasina dosla u utor....

14 godina
protjeran
maga kaže...

A da probas resitirati bios (izvaditi bateriju s maticne) Ako dođe do win boot mislim da nije problem u grafi... mozda nije samo dobro spojena ili je prasina dosla u utor....

Uđe u winse pokrenem cod 4 par minuta radi i zaledi se,stavio drugu 8600gt (moram ju u pečnicu) ono sve radi,probat ću 3870 spasiti ako se da,(pečnica) a od kolege forumaša ću za 200kn kupiti nVidia 8800GTS Asus 320bit 320mb,taman za moje potrebe.

15 godina
ok vi ste nama dali kako se glasa matična ali niste rekli dali vam je bios award ili ami ili phenix itd. udite u bios i kazite nam sta gore pise ili nadite u prirucniku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

One beep is good! Everything is ok, that is if you see things on the screen. If you don't see anything, check your monitor and video card first. Is everything connected? If they seem fine, your motherboard has some bad chips on it. First reset the SIMM's and reboot. If it does the same thing, one of the memory chips on the motherboard are bad, and you most likely need to get another motherboard since these chips are soldered on.

ovo ej objasnjenje za onaj audio file sta si stavio u post ako je ami bios. jer award nema jedan bip
za ostale beepove pogledajte ovdje http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 6:08 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Nemogućnost pokretanja računala (hd6870)
Fakat probajte sve povadit i ispuhat sve utore. Ipak se takve stvari najcesce desavaju zbog prasine.
14 godina
neaktivan
RE: Nemogućnost pokretanja računala (hd6870)
Fakat probajte sve povadit i ispuhat sve utore. Ipak se takve stvari najcesce desavaju zbog prasine.
14 godina
protjeran

Ispekao grafu čekam da se ohladi pa da ju sastavim i vidim,sve javim rezultate.

edit

100% mrtva nema joj povratka.Možda ju budem davao za djelove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 13:49 (Gmailovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Maga, imao sam isti problem jučer, probaj iskopačti i ukopčati onaj 24-pin za napajanje matične.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice