Imam grafičku ati sapphire 3650 i ne mogu je izvadit nez zašto znate kako izvadit grafu i imali neki video
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imaš ko kvačicu s desne strane utora na matičnoj, možda je malo iza grafičke, ovisi i moraš odšarafiti vijak sa vanjske strane iza, ako je neš drugo, ne bih znao.
Nadm se da sam bar neš pomogao. 
PCI-Expres graficki slot zna imati u svom nastavku osigurac (ako je grafa poveca i ima masivan cooling sistem) taj osigurac tesko je vidljiv, uglavnom pazljivo da ne otkines isti povuces u stranu i grafa ide iz slota, samo nemoj nista siliti, pisem s moba pa nemogu priloziti video, pogledaj na drugoj MB ili fotkama i sve ce ti biti jasno.
PCI-Expres graficki slot zna imati u svom nastavku osigurac (ako je grafa poveca i ima masivan cooling sistem) taj osigurac tesko je vidljiv, uglavnom pazljivo da ne otkines isti povuces u stranu i grafa ide iz slota, samo nemoj nista siliti, pisem s moba pa nemogu priloziti video, pogledaj na drugoj MB ili fotkama i sve ce ti biti jasno.
značimoram povuć u stranu a ne prema meni
Pokšat ću malo pojasniti situaciju: kako su nastajali novi chipseti, matične ploče, tako su se pojavljivali i novi slotovi (ISA-slot, PCI-slot) isto tako i graficke kartice sa sučeljem za iste slotove.
Krajem devedesetih graficke (3D) kartice postaju toliko jake da se proizvođaćima ukazuje potreba za implementaciju novog "advanced graphics port" AGP-slota. Kasnije rastom snage CPU i GPU-a pojavljuju se i nove verzije i revizije AGP-slotova (2X, 4X, 8X).
Nakon AGP-slota uvodi se trenutno aktualni PCI-EXPRESS-slot koji isto tako izlazi u novim verzijama i revizijama (X1,X4,X8,X16).
Kako su se slotovi za grafičke kartice mijenjali, a same grafičke kartice postajale svojim dimenzijama sve veće i teže, proizvođači osim standardnog "bracket" učvršćivanja uvode i dodatne "osigurače" odsosno "lock" sistem slotova grafičkih kartica.
Graphic card lock razlikuje se od same vrste slota (AGP, PCI-EXPRESS), verzije slota, na kraju i sami proizvoćači matičnih ploča mogu imati svoju varijantu.
Dakle SAVJETUJEM da odvojite nesto vremena, googlate ili zatrazite savijet, jer nije svejedno npr. koju AGP-karticu "ubosti" u koju ploču zbog postojanja mnogo sličnih (po nazivu) a standardima sasvim različitih revizija ploča.
Odgovor @king1234345: u postu iznad je slika AGP-slota koji trebas otkljucati principom povlačenjem kliznog locka, ali ako imas PCI-EXPRESS verziju zasigurno slot-lock izveden da lock povuces u stranu.
Kako slika najbolje opisuje evo nekoliko primjera, vjerujem da ce pomoci.
značimoram povuć u stranu a ne prema meni
-pronađi manual za MBO ili pogledaj na stranicama proizvođača sliku ploče i dalje ćeš znati. Može biti klin ili klizač, slike 3-4-5-6..