Ne prepoznaje hard

poruka: 40
|
čitano: 3.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

ZNAM da vec ima tone tema o tom, ali velikoj vecini se to dogadjalo DOK su imali windowse, ja ih nemam nego ja konfiguracija FRISKA

znaci komp je pod moj pc, HDD je MAXTOR 160GB* PATA DiamonMax 20 a DVD ROM LG GCC spojeni preko JEDNOG IDE kabla

sto uciniti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

Pojasni malo, prepoznaje li ih u BiOS-u?

The Dark Knight
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

Pardon, trebo sam malo vise objasnit.

NE, ne prepoznaje ni u biosu, imam 3 harda i sva 3 sam probo i nijedan nece priznat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne prepoznaje hard

Da li si dobro stavio jumper-e master/slave, ako su PATA diskovi u pitanju,

jer vidim da ga hoćeš spojiti sa optičkim uređajem na istom IDE portu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ne prepoznaje hard

jumperi su

HDD master

DVD ROM slave

iako na HDDu pise da ima neka fora da stavim jumper na CS(Cable Select) i na opciju u biosu LBA i da ce ga automatski prepoznat ali nista nije bilo, i dalje ga ne prepoznaje

i da preko JEDNOG IDE kabla

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 13:49 (111Ante111).
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

evo me, prijedlozi???

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 14:14 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Spoji samo hard. Ako prepoznaje, ili jumperi nisu ispravno postavljeni (po ovom sto si napisao gore dobro si ih namjestio) ili ti DVD radi konflikt. Promjeni kabel.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

evo jesam i sve isto, ne prepoznaje samo s hardom, s promijenjenim kablom

jos sam ja nes prcko u biosu, jel ima kakva opcija vracanja tig postavki(prcko sam oko sata ide nesto)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima. "Reset to BIOS/factory defaults". Ili izvadi bateriju na 10 min i odspojenim naponskim kabelom od napajanja.

A jel ti prepoznaje DVD sam na kabelu? Samo da izbacimo iz igre port na ploči...

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
neaktivan

uopce nista ne prepoznaje, ni slova od hdd ILI dvd-a

sto se tice ovog vadjenja battery, napajanje mora biti odspojeno u potpunosti od mb/gpu/ostale periferije?

ah nisam vidio jel prepoznaje sam dvd, sad cu probat

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 16:16 (111Ante111).
13 godina

Ako je DVD spojen kabelom ispravno (Pin1, crveni) do napajanja, kabel je promjenjen, ladica se otvara bez problema; smrdi na neispravan port na ploči ili eventualno disejblan\iskljuchen autodect na portu u BIOSu.

Napajanje  mora biti iz zidne utičnice odspojeno.

Provjeri BIOS za PATA port i detekcija da li je na auto. Ako je sve OK, "reset to factory defaults".

13 godina
neaktivan

ladica se otvara, nis ne smrdi, kabel cu sad probat

ugl. On-chip primaty PCI IDE disabled

On-chip SATA mode auto

gdje se reseta za factory defaults???

13 godina

Ajd probaj "On-Chip primary PCI IDE enabled"; po ovome ispada da ti je IDE port disablean...

U početnom meniu BIOSa ti se nalazi reset.

13 godina
neaktivan

evo enablo sam i opet nista, al barem imam 2 channela(taman kolko mi treba, master i slave)

i usput disablo sata jer mi ne treba

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 16:35 (111Ante111).
13 godina

Ne prepoznaje hard, ne prepoznaje DVD? Da li je na PATA kabelu PIN1 do napajanja, da li se DVD normalno otvara?

Ako je odgovor na sve da, onda ti ostaje BIOS reset/Factory defaults ili ti je otišao port na MB; pod pretpostavkom da si kabel promjenio.

13 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Ne prepoznaje hard, ne prepoznaje DVD? Da li je na PATA kabelu PIN1 do napajanja, da li se DVD normalno otvara?

Ako je odgovor na sve da, onda ti ostaje BIOS reset/Factory defaults ili ti je otišao port na MB; pod pretpostavkom da si kabel promjenio.

Da li je na PATA kabelu PIN1 do napajanja ---- neznam sto to znaci, dvd se otvara normalno(kupio od frenda koji je netom prije nego mi ga je prodao sprzio dvd)

jos cu probat s drugim kablom al nevjerujem, ovaj kojeg imam je skinut s bivseg konpjutera(koji je radio) i otad skuplja prasinu na tavanu

eh di tocno se nalazi taj bios reset factory deafults, prije ulaska u bios, u meniju gdje se bira ulazak u bios, boot menu, Qflash .......

13 godina

Load fail safe bios; pretpostavljam da imas Gigabyte plocu.

prvih par sekundi, lijevi red, zadnja stavka.

Pin1 na PATA kabelu je onaj jedini pin koji je druge boje na kabelu. Taj kabel mora biti do Molexa tj. napajanja od DVDa ili HDDa-

13 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Load fail safe bios; pretpostavljam da imas Gigabyte plocu.

prvih par sekundi, lijevi red, zadnja stavka.

Pin1 na PATA kabelu je onaj jedini pin koji je druge boje na kabelu. Taj kabel mora biti do Molexa tj. napajanja od DVDa ili HDDa-

hmmmmmm PATA, mislis na IDE ili je to dio napajanja?

jel ima kakva slika da znam tocno?

SKUZIO SAM, je, do MOLEXA je, nemre bit drugacije jer ima onu membranu koja mu onemogucuje drugaciju pozu

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 17:35 (111Ante111).
17 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

Da ti nije i "On-Chip secondary PCI IDE" na disabled umjesto enabled?

Jer možda ti je to sve zaštekano u sekundarni PATA port (uz pretpostavku da postoje dva).

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 17:39 (Out_of_Space).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

"On-Chip secondary PCI IDE nemam to, samo on chip SATA mode, koji je disabled

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koji ti je točan model ploče?

13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

GIGABYTE GA EP31 DS3L rev: 1.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Citam manual i ovo mi je zadnje pada na pamet...

On chip SATA - stavi u combined

Nakon što enableash ovo gore, na On chip PATA  se otvaraju dvije opcije. Probaj obje.

Evo, neznam vishe sto da ti kazem :/

13 godina
neaktivan

probat cu, puno hvala na trudu

nista, ne priznaje, nezz kaj cu

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:14 (111Ante111).
13 godina

Jbga, nemam ideje više :(

Pod pretpostavkom da su DVD/HDD ispravni i da dobivaju "dovoljno" struje; kladim se da je kontroler rekao pa-pa.

Eventualno ti ostaje:

Probaj disk na nekom drugom PCu

"Fail safe defaults" učitaj u BIOSu

U nategnutom slučaju, zamjeni napajanje ako imas drugo; tek tolko da vidiš da nije do njega (iako ni jedan simptom ne upućuje na njega).

Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 23:55 (Jovanka).
13 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Jbga, nemam ideje više :(

Pod pretpostavkom da su DVD/HDD ispravni i da dobivaju "dovoljno" struje; kladim se da je kontroler rekao pa-pa.

Eventualno ti ostaje:

Probaj disk na nekom drugom PCu

"Fail safe defaults" učitaj u BIOSu

U nategnutom slučaju, zamjeni napajanje ako imas drugo; tek tolko da vidiš da nije do njega (iako ni jedan simptom ne upućuje na njega).

Sretno!

dvd rom je ispravan(frend mi je probo sprzit dvd prije nego mi ga je prodo i sve 5, otvara se ladica no problems at all, probo sam sa zamjenskim dvd romom, takodjer sve 5)

hdd imam 3-4 i nijednog ne prepoznaje, ovaj maxtor je takodjer ispravan(frend ga je skinuo sa pc-a koji radi i formatirao)

Fail safe defaults cu probat pa javim 

sto se tice napajanja ne bi trebalo bit problema, al cu svejedno stavit neku slabu(mozda zbog neceg nema dovoljno struje zza hdd i dvd rom kako si rekao

javim pa cemo dalje rjesavat probleme, svejedno svima puno hvala na prijedlozima(prvenstveno Jovanki{#})

16 godina
neaktivan
111Ante111 kaže...

dvd rom je ispravan(frend mi je probo sprzit dvd prije nego mi ga je prodo i sve 5, otvara se ladica no problems at all, probo sam sa zamjenskim dvd romom, takodjer sve 5)

hdd imam 3-4 i nijednog ne prepoznaje, ovaj maxtor je takodjer ispravan(frend ga je skinuo sa pc-a koji radi i formatirao)

Fail safe defaults cu probat pa javim 

sto se tice napajanja ne bi trebalo bit problema, al cu svejedno stavit neku slabu(mozda zbog neceg nema dovoljno struje zza hdd i dvd rom kako si rekao

javim pa cemo dalje rjesavat probleme, svejedno svima puno hvala na prijedlozima(prvenstveno Jovanki{#})

Prema manuala iz tvog ploče proučio sam:

Na bios kojim sam odzančio žutom bojom to one što piše none to promjeniš u AUTO i izađeš tipkom F10 jer on snimi i spremi postavke nakon Yes.

HDD1 kojem je windows jumper mora biti Master , a HDD2 mora bit na Slave a to u jednom IDE kabel a kabel mora bit na ploči uštekan plavi utot jer je to PRIMARY tj on glavni.

A dvb pržilica ili čitač postaviš na Master u drugom IDE kabelu i na ploči mora bit uštekan u Crni utor to je SEKUNDARY. I nakon treba pri postu mora sva prepoznat hdd1, hdd2 i dvd. Ako ne prepozna, onda nevalja IDE ili PATA kabel, kupiš nov kabal PATAi nije baš skup a košta oko 10 -15kn.

Bios Bios
Upute za postavke Upute za postavke
Nenad
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje hard

kaj bi bilo da uzmem neki sata hdd i prikljucim ga, a dvd rom s ide kablom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 21:05 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel ti prepoznaje DVD kad ga spojiš na IDE kanal?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice