Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :) izdvojena tema

poruka: 1.259
|
čitano: 445.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške
ali zasto pise orginal sve više nego što je moje a nista nisam dirao ?
ⓑⓤⓖ░░▒▓███►◕‿◕◄███▓▒░░ⓑⓤⓖ
15 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

haa??? daj probaj malo drugacije recenicu slozit jer nis nekuzim sta si napiso!Smijeh

15 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

vjerovatno zato što grafička spušta taktove kad je u idleu (kad miruje)

to je normalno,ne trebaš se brinuti

evo kako je meni u idle

Radni takt grafičkog procesora    500 MHz  (original: 850 MHz)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 9:18 (patch123).
15 godina
neaktivan
Najluđi hardverski problemi, kiksevi, pogreške :)

Još jedna moja ludost...

Užasno me živcirao stari, spori procesor, pa sam otišao u BIOS-e, gledao temperaturu, i podignuo hladnjak od proca. I gledam:

Temp: 45, 55, 65, 70, 80, 85, 89, 95, 99, klik! Ugasi se komp. Mislim si: "Crkni, tak' ti i treba!!!", kad ono, ja upalim komp, i sve radi! "?!"

Sad taj proc skuplja prašinu, neki Intel, socket ja mislim 437 (Intel P4 1.7GHz).

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blagus kaže...

Još jedna moja ludost...

Užasno me živcirao stari, spori procesor, pa sam otišao u BIOS-e, gledao temperaturu, i podignuo hladnjak od proca. I gledam:

Temp: 45, 55, 65, 70, 80, 85, 89, 95, 99, klik! Ugasi se komp. Mislim si: "Crkni, tak' ti i treba!!!", kad ono, ja upalim komp, i sve radi! "?!"

Sad taj proc skuplja prašinu, neki Intel, socket ja mislim 437 (Intel P4 1.7GHz).

Normalno BIOS gasi kompjuter ukoliko temperatura dostigne oko 100oC

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
15 godina
neaktivan

Happy end!

Išao sam navečer niz stepenice u jednoj zgradi i nosio komp. Ugasilo se svjetlo. Gađam ih ono napamet pod teretom i zadnju falim. Odletili i ja i komp. Komp je odetio malo dalje i završio u zidu. Neizvjesnost, mrak,... Ja sam natukao laktove i koljena (nije bilo puno krvi),
ali kućište je bilo dosta natučeno i nešto se unutra kretalo, brrr. Srećom nije ispalo strašno :-). Kad sam ga otvorio, samo se hladnjak
otkačio s proca i lagano visio. Nije ništa puklo. Vratio ga nazad i sve je dalje uredno radilo.

Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boasan kaže...

Happy end!

Išao sam navečer niz stepenice u jednoj zgradi i nosio komp. Ugasilo se svjetlo. Gađam ih ono napamet pod teretom i zadnju falim. Odletili i ja i komp. Komp je odetio malo dalje i završio u zidu. Neizvjesnost, mrak,... Ja sam natukao laktove i koljena (nije bilo puno krvi),
ali kućište je bilo dosta natučeno i nešto se unutra kretalo, brrr. Srećom nije ispalo strašno :-). Kad sam ga otvorio, samo se hladnjak
otkačio s proca i lagano visio. Nije ništa puklo. Vratio ga nazad i sve je dalje uredno radilo.

Jadna drzava kad nemoze ni svjetlo da priusti XD.

Sva sreca dobro je komp :D

ja bi dao i polomljen nos samo da komp ostane :P

17 godina
neaktivan

Uglavnom sitnice... ja imam metodičan pristup :)

- rastavljanje kompa nekih 5-6 puta i ponovno sastavljanje... izgubljen cijeli dan da bi na kraju shvatio da nisam kliknuo onaj "0/1 switch" na zadnjoj strani napajanja :D

- izvlačenje cijelog procesora skupa sa hladnjakom (kad se ona je**na pasta tako zaljepi za proc da ga prvo treba rotirat i naginjat da se odljepi)

- odvalio komadić matične odvijačem kada sam montirao neki socket-A procesor... tj. cooler za socketA procesor.... jednostavno se ona "ušica" za koju se odvijač zakači odlomila, a kako je trebalo upret ko "konj" da se to zakači...

- puknuta matična prilikom pokušaja spajanja onog retardiranog intelovog s775 coolera.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

lol ovo mi je nagora nocna java ikad.

Dodje mi kompjuter sa servisa sa novom pastom tu negdje u januaru februaru.

Upalim komp.

Pogledam temperature i sav sretan vidim jedna je u minusu a druge su oko 10 stepeni.

Upalim igricu Prototype.

Igram 30 minuta i klik ugasi se kompjuter i sav izivciran posto je ovo vec preko 365 puta da se ugasio mislim da se ugasio na silu 450 puta.

Upalim kompjuter nakon 5 minuta posto se ohladio.

Pogledam temperature.

CPU je oko 50 jer se jos nije ohladdio a ostalo kuva isto.

Sve dok nisam zamjenio ventilator nisu se temperature popravile.

Ali iako sam ga zamjenio opet se pregrijava jer ventilator za dovod vazduha je poceo da crkava.

Sad ja da ustedim novac otvorio kuciste.Posto je to kompjuter koji lezi a ne toranj morao sam da nadjem nacin gdje da stavim monitor.

Posto umam UPS(akumulator da kompjuter radi kad nema struje) i kako je na uglu napajanje odma do UPS-a ja uze 2 cd pakovanja i stavim na napajanje da se visina UPS i napajanja poravna i stavi tu monitor Belji se.

I od tada sve temperature se neprelaze 55 na opterecenju.

Pouka broj 1:Fabricki ventilatori koji dodju iz CPU su sr*nje u uvijek se kvare.

Pouka broj 2:Uvijek kupite dijelove za kompjuter i sastavite ga sami jer tada znate kakve ste djelove stavili a ne ovi jeb*ne kompanije zbog kojih sam protracio mjesece bez kompjutera jer je crkavao po sto puta.

Pouka broj 3:Servis mi nije ocistio kompjuter dok su mjenjali pastu i kako se dobro sjecam jednog posta sto je neko rekao da uzmem palicu i da im slomim noge pa da mami tako servisiraju kompjuter.

Pouka broj 4:Uvijek kupujte Cooler master kulere ili neke druge jer su oni bolji od ovih jeb*nih intelovih i AMD-ovih i ostalih.

Smrt Servisu sloboda racunarima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 21:30 (GamerMaster2041).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blagus kaže...

Još jedna moja ludost...

45=9

55=8

65=7

70=6

75=5

80=4

85=3

89=2

95=1

99=0!!!

Klik=SRETNA NOVA GODINA

16 godina
neaktivan

/delete/

tko rano rani , zajebo je kokota
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 22:21 (nixXxa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

/delete/

Dobro si prosao mogo si uzeti /Overload/ ili /CPUtemperature1000/

16 godina

Nedavno sam išao čistit prašinu sa coolera od procesora, al pošto mi je komp u nezgodnom položaju, skinuo sam ga s matične da lakše očistim.

Očistim ga, vratim procesor i cooler natrag al komp se ne pali. Ok, možda sam ga krivo stavio, probam opet i ništa..

Već lud, probavao sam na drugom kompu dal radi napajanje, dal radi grafička i rami, sve probao i sve ispravno

Nekoliko puta sam još probao procesor namjestit u socket i u jednom trenutku je žešće zasmrdilo - skurena matična, trči po novu sutra dan i pljuni oko 450kn (još kasnije za ram oko 800kn)..

Stavim novu, ista stvar..komp se ne pali, probam opet i ista stvar..nema bios signala, samo se ventilatori okreću..

Već na rubu živaca, zvao sam servisera da dođe pogledat šta je jer više nisam imao ideja, lik dođe, izvadi cooler i procesor, povuče onu polugicu od socketa (AM2/3 socket), stavi proc, vrati polugicu, stavi cooler i radi! Te poluge se ja nisam sjetio debil, još gledam u nju prije i kontam "čem ovo služi, zaboravio sam..prelijen sam da pogledam neki video na Youtube-u i prisjetim se kako se mjenjaju AMD procesori", zbog tog skurio 1 keks rama od 2gb i matičnu (prastaru, al služila je..)

Nakon tog se nisam mogao pogledat u ogledalo dobrih tjedan dana, a još mi u radnoj knjižci piše i "serviser računala"..

Kreten. Smijeh Al dobro, na greškama se uči, prvi put mi je bilo ovo da sam sj*** nešto u kompu (hardverski), prvi put al odmah muško..

Plod nepouzdanosti kontracepcije
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 4:09 (nontryer).
16 godina
protjeran
nontryer kaže...

Nedavno sam išao čistit prašinu sa coolera od procesora, al pošto mi je komp u nezgodnom položaju, skinuo sam ga s matične da lakše očistim.

Očistim ga, vratim procesor i cooler natrag al komp se ne pali. Ok, možda sam ga krivo stavio, probam opet i ništa..

Već lud, probavao sam na drugom kompu dal radi napajanje, dal radi grafička i rami, sve probao i sve ispravno

Nekoliko puta sam još probao procesor namjestit u socket i u jednom trenutku je žešće zasmrdilo - skurena matična, trči po novu sutra dan i pljuni oko 450kn (još kasnije za ram oko 800kn)..

Stavim novu, ista stvar..komp se ne pali, probam opet i ista stvar..nema bios signala, samo se ventilatori okreću..

Već na rubu živaca, zvao sam servisera da dođe pogledat šta je jer više nisam imao ideja, lik dođe, izvadi cooler i procesor, povuče onu polugicu od socketa (AM2/3 socket), stavi proc, vrati polugicu, stavi cooler i radi! Te poluge se ja nisam sjetio debil, još gledam u nju prije i kontam "čem ovo služi, zaboravio sam..prelijen sam da pogledam neki video na Youtube-u i prisjetim se kako se mjenjaju AMD procesori", zbog tog skurio 1 keks rama od 2gb i matičnu (prastaru, al služila je..)

Nakon tog se nisam mogao pogledat u ogledalo dobrih tjedan dana, a još mi u radnoj knjižci piše i "serviser računala"..

Kreten. Smijeh Al dobro, na greškama se uči, prvi put mi je bilo ovo da sam sj*** nešto u kompu (hardverski), prvi put al odmah muško..

uff dobar si lol 

ja imam te srece da mi se jos nista na kompu nije pokvarilo 

pa se nemogu tu pohvalit 

#x262D
15 godina
Imo ja staru grafu ATI Radeon 4850 Toxic 512 mb do prijje 2 mj. jedan dan samo neš počelo zujat,nakon 10 min prestalo drugi dan opet bzzzbzzzzzz i provjerim ja temp grafe kad ono 81 lol
Stari otvorio komp a sve puno prašine ,od zujanja puko šarafić na grafi xD sad imam novu 4870 od 2 gige
17 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
Imo ja staru grafu ATI Radeon 4850 Toxic 512 mb do prijje 2 mj. jedan dan samo neš počelo zujat,nakon 10 min prestalo drugi dan opet bzzzbzzzzzz i provjerim ja temp grafe kad ono 81 lol
Stari otvorio komp a sve puno prašine ,od zujanja puko šarafić na grafi xD sad imam novu 4870 od 2 gige

Nije mi jasno kako se ljudi sjete počistiti prašinu po kući a ne u nečemu za što su dali plaću.

Ako mi prođe više od tjedna da ne počistim hvata me panika.

Što se tiče kikseva, kao klinac sam na P100 mašini u radu okrenuo onaj prekidač za promjenu struje 110/220V.

Baš se lijepo dimilo, i iz računala i meni iza ušiju kad me stari uhvatio :)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
15 godina
neaktivan

Moj drug kupijo neki komp solidnog kvaliteta od nekog.

Taj komp em je spor,em zajebava stalno,em mu je trebalo ugradjivat onaj glupi stabilizator,em mu nerade zvucnici,em mu ni novi windowsi ne pomazu,em stosjebava sta god nadje a usto ovaj nece da kupi novi komp nego jos mu uslo u glavu da ovaj krs nadogradi mada mu je ram 1 gig sa 512 mb grafe a ostalo nzm.

Osim toga neradi mu internet nece nikog da zove kaze preskupo usto nemoze igrat igre na punoj kvaliteti nit ih moze instalirat,a covek koji je ugradjivao stabilizator nije mogao zatvorit kompjuter kako treba pa sad se vidi izbocina.

E mislim kolko frke a moze si za sve te pare koje cuva da nadogradi komp kupiti neki pravi a ne neki sa ceste XD.

I jos malo kod mene.

Evo bio olujad dan i sad nzm sta se desi UPS ispusta OMGWTF zvuk nesto kao ziiium ziium ziium kao neki laserski pistolj a mene uhvati jeza mislim nesto je iza mene i onda prestade,a usto u pm kompjuter mi ponekad tokom rada zapisti jedanput i to jako dubokim i jezivim tonom,pa ja mislim mozda je temparatura al nemoze biti komp cistio nedavno ali ipak oem ja vidjet temperature i vidim tremperature da ih pojedes super.

Probo da vidim mozda je ono kad drzim previse tipki istodobno ali zvuk je drugi i dolazi iz zvucnika a onaj nepoznat iz bipera.

A usto mi pokazuje u my computer da imam Blu Ray drive/disk,e vala mislim stvarno nit sam ga kupio nit imam taj BD/Blue Ray disk.

2 puta dobio blue screen, mislim mozda zbog onih 178 malvera koji nisu uzimali puno procesa nit su ga uzimali,al sam poludio kad je prilikom skeniranja kompjutera nakon sat i po skenirana nestalo struje a nasao 177 virusa a trebalo mu par minuta da zavrsi pa sam proveo jos sat i po skenirajuci :S

Cudno posto svi virusi su bili back door a nijedan password mi nije ukraden jer dje god odem nista nije mjenjano bez da sam ja mjeno :P.

mozda sam malo prenapisao se XD

:[>   Okomene leti leti dim,

Moga kompjutara stari lim,

a meni dodje da se ubijem

i dodje mi da se nanjega pos*rem.

Kompjuter me neslusa,

Moje zivce on kusa,

Gori kao na suncu,

Doveo mi punicu.

I tako dalje i tako dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

moj kolega je reko svojem bratiču ( lik nema pojma o pojmu) reko da po novoj matičnoj prođe sa magnetom , i lik je to napravio ,,,, c : 

16 godina
protjeran
crni pauk kaže...

moj kolega je reko svojem bratiču ( lik nema pojma o pojmu) reko da po novoj matičnoj prođe sa magnetom , i lik je to napravio ,,,, c : 

haha to sam ja frendu reko da napravi televizoru pa mu je jos sad ljubicast 

Protected like their lamingtons from sun and blowing sand Our captioneer then swaps to prose as if from sea to land
17 godina
neaktivan
Najluđe je bilo ovo: prije par godina cekam ja u redu u nekoj informatickoj trgovini i neka baba ispred mene kupuje pc.daje joj prodavac pc sa monitorom(crt) i pita ga baba sta je to neka akcija pa dijele tv uz pc!!(mislila je da je monitor tv!)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

6 1 hvala 0
15 godina
t0ma kaže...

bilo je to prije par mjeseci,uzmem ja kuciste,otvorim stranicu i idem ocistit jer je sve bilo puno prasine,uzmem usisavac i idem lagano osisat,osisam ja to,probam ja upalit komp i nece,nema sanse da upali,odnesu starci komp na popravak i kazu tamo da je otisla maticna,sve se moralo  mijenjat,proc,grafa,ram-i,procesor..sad ja neznam dal je to bilo zbog usisavaca il nes nije bilo dobro sa strujom.

vjerovatno si jumpere usisao... to se radi sa komprimiranim zrakom..

17 godina
neaktivan

Imam još zgoda.Ovo je bilo iz noćne more: Petljao sam sa svojim novim neonkama u kompu i prispojio ih na napajanje dok je komp radio.Komp se ugasio,ponovno sam ga upalio,ali su se ventovi sporije okretali,pa sam se bojao da mi ne crkne procesor i isključio sam komp. Naravno kako sam rekao na početku priče ovo je bila noćna mora iz koje sam se probudio okupan znojem!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja imao neki stari komp pemptium 1 ili 2 nzm, posudjen posto je komp crkao 3 januara 2007 3 dana nakon isteka garancije i sad tu negdje u avgustu kad sam na njemu mogao samo furati one sega igre na emulatoru jer je bio krs koji je koristio windows 98 i sad 3 dana prije nego sto sam trebao otici na more ja sanjao neki san koji glasi ovako:

Upalio ja komp i krenuo igrati neku sega igru neki RPG i sad komp zastekava zeza nemam pojma sta radi, i sad ja ga ugasi ali on prije nego sto se ugasio on digne windows i pocne da me ubija i zeza.Ja sad drzim ono dugme na kucistu i on se ugasi,ja mislim hvala bogu ugasio se ali on se ukljuci ali je na monitoru bila slika windows koji radi :S i jos onaj sega emulator radi i usto komp jos zeza sa ekranom ono povecava ga smanjuje i praci crna polja izmedju prozora koji kad tad nestanu i sad ja se prepade crkut ce posudjen kompjuter i ja ga isteka iz struje i pogleda ekran kad ono JOS radi ja sad isteka sve iz uticnica ali ovo jos radi a interneta nemam,ja jos uze i iskljuci struju iz kuce ali ovo cude jos radi i zeza.

Posizujem ja nezmam sta da radim.

Onda sam se probudio i svatio da je to san :P

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

Evo ja imao neki stari komp pemptium 1 ili 2 nzm, posudjen posto je komp crkao 3 januara 2007 3 dana nakon isteka garancije i sad tu negdje u avgustu kad sam na njemu mogao samo furati one sega igre na emulatoru jer je bio krs koji je koristio windows 98 i sad 3 dana prije nego sto sam trebao otici na more ja sanjao neki san koji glasi ovako:

Upalio ja komp i krenuo igrati neku sega igru neki RPG i sad komp zastekava zeza nemam pojma sta radi, i sad ja ga ugasi ali on prije nego sto se ugasio on digne windows i pocne da me ubija i zeza.Ja sad drzim ono dugme na kucistu i on se ugasi,ja mislim hvala bogu ugasio se ali on se ukljuci ali je na monitoru bila slika windows koji radi :S i jos onaj sega emulator radi i usto komp jos zeza sa ekranom ono povecava ga smanjuje i praci crna polja izmedju prozora koji kad tad nestanu i sad ja se prepade crkut ce posudjen kompjuter i ja ga isteka iz struje i pogleda ekran kad ono JOS radi ja sad isteka sve iz uticnica ali ovo jos radi a interneta nemam,ja jos uze i iskljuci struju iz kuce ali ovo cude jos radi i zeza.

Posizujem ja nezmam sta da radim.

Onda sam se probudio i svatio da je to san :P

U jebote!

15 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Mene je jednom zamalo ubio comp. Prije 10-tak godina na pentiumu 2 izvadio sam bio disk, i imao sam nekih problema, bios ga nije htio ucitat kad ga skopcam i vratim natrag na mjesto. I pane meni napamet, ajde da ja ukljucim comp. pa da onda probam stavit disk, mozda proradi tako...I ukljucim ja comp. u biosu mi pise nema diska, i ja dok je radio comp prvo ustekam staro IDE kablo, do tada je bilo sve dobro, no, potom sam uzeo kabal od napajanja i kad sam ustekao pocelo je varnicit, i  uhvatilo mi ruku, tresla me par sec, ali na srecu smo imali automatske osigurace pa je iskocio brzo osigurac, da njega nije bilo pogino bi...

Dobro sto ti je iskocio osigurac jer bi ti inace iskocilo srce od lupanja :S

15 godina
neaktivan

E sad ovako :-)...imao sam raznih ludih problema...

Kad sam bio u osnovnoj školi i dobio svoj prvi kompjuter....nakon 2 godine zbog enormne količine prašine i lošeg napajanja mi se u jednom trenutku zapalio :-)....da dobro ste čuli.....ošlo napajanje, počelo iskiriti i vatrica iz kompa.....spasio se jedino monitor....ni zid nije dobro prošao jel ga se moralo krečiti....

Sad par malo novijih avantura...

Prčako je pred koju godinu po kanti, mislim da sam hard neki stavljao...nije bitno... stavim komp na pod, stavim hard....uštekam sve i idem bootat u windowse da vidim jel to sve radi...botam u windowse sve radi.....formatiram ja taj hard što sam stavio....kad ono pukne stolica :-)... i znate kako su ona stara kućišta imala one ljepe metalne završetke kad bi ih se otvorilo....o daaaa.....rukom direkt po tom .... doljnjim dijelom dlana.... ustanem se ja, boli ko sam vrag...pogledam kantu a ono bome ljepi komad kože i mesa predivno stoji na rubu kante...

dovoljno za reći da dan danas imam jako ljepi ožiljak na tom mjestu, i da sam dijelove sebe morao čistiti pincetom i štapićima za uši sa kante.... još uvjek imam fobije od kompjutera pored mene dok sjedim na stolici...

Najnovija avantura....kupio ja kompjuter...   doše sve komponente sad ja to lagano slažem....došo kolega da vidi kak to sve izgleda....sve složimo jedino grafičku još nismo....stavimo grafičku....kad ono, nema dodatnog napajanja....nema kabla....u manualu od grafičke ljepo pokazana slika di se to napajanje treba uštekati.....sve objašnjeno na veliko i široko....pola sata pretraživanja kutija za kablom, skidanja manuala s neta....i onda još pola sata gledanja u grafu na stolu i razmišljanja šta sad??....i onda smo mi pametni skužili...ili kak se kaže occams razor....iliti najjednostavnije rješenje je uvjek i najtočnije.....što bi značilo...ako nema utor ni kabl za dodatno napajanje, znači da ga ni ne treba....uštekamo grafu....stisnemo power i gle čuda   SVE RADI!!!!

ILITI JEBO XFX I NJIHOW MANUAL ZA 5670 1gb DDR5

a ni smo ni mi puno pametniji.....al čujte, da sam nekom drugom slago sigurno ne bi bilo tako...al pošto sam dao 7k kn na komponente uf što je bilo trta heheh...

13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
painkill3rcro kaže...

Eh sad... da i ja ispričam jednu svoju dogodovštinu... Uglavnom bilo je to u vrijeme kad su nvidijine serije 6600, 6800 bile najjace na trzistu ali naravno i skupe... I sad posto nije bilo love za 6600GT odo ja i kupim si leadtek 6200 jer sam procitao da se daju otkljucat cjevovodi plus voltmod i dobijes skoro 6600GT i ustedis 900kn. Naravno nabavio sam i adekvatno hladjenje, bio je to jedan zalman sa dvije aluminijske ploce sa gornje i donje strane, na jezgru je iso jedan komad aluminija i sa gornje strane grficke je isto bio jedan blok aluminija i ta dva dijela su bila spojena toplovodnom cijevi i sa svake strane ta aluminijska ploca, plus sa bocne strane je po jezgri puhao jedan 90mm vent... I kloko ja to sve, voltmodo, i bogme sam posteno dobio performanse, za duplo bolje...sav zadovoljan igrao sam sa njom jedno mjesec dana i tad sam odlucio uzet i novi mis mx518(bilo je to vrijeme cod-a 2). Ugasim ja komp...ustekam misa upalim ja komp instaliram setpoint i idem ja igrat cod 2...udjem na server igram 5 min kad odjednom primjetim ja lomljenje textura, zelene roze crte svugdje po ekranu, mislim si ajd u k...** sta je sad...izadjem iz igre udjem opet...i opet odmah na ulasku isto ali sad vec iz kucista osjetim smrad... Pogledam u kuciste i kad imam sta vidit...kako mi kuciste bilo pokraj stola sa monitorom na snizenom ormaricu i naravno bilo je otvoreno, kabel od novog misa kojeg sam ustekao prije pola sata mi se nekako zacvikao medju lopaticama ventilatora na grafickoj i to se sve zacvikalo.... Naravno kad sam odblokiro ventilator grafa je vec bila skurena nije joj bilo spasa...u windowsima sve normalno u igri lomljenje textura... nista skinem ja taj zalman sa nje i stavim original cooler... mjenjanjuci tako to primjetio sam da je tezina zalmana sto je bio na grafickoj jedan dio gpu-a zgnjecio, zdrobio.... Grafit koji sam utrljo u jedan od otpornika pobrisem malo sa krpom i odnesem ja to u servis...tamo kazem da ne znam sta se dogodilo da su se samo jednog dana u igrama pojavile neke crte... Pita mene lik jesam ja to clockao a ja se pravim lud pa kazem da ne znam sta je overclock...kaze lik dobro provjerit cemo mi to i ako si klokao budi uvjeren da neces dobiti novu, ja reko oke ionako ne znam o cemu pricate :P .... za 2 tjedna sam dobio novu :), toliko o ljudima u servisu i o tome da uopce tamo rastavljaju dio koji su dobili...

Isto tako, najludje sto sam napravio a da je radilo je da sam na staru ge force 2 gts/pro zakeljio sa gornje strane sa silikonom stari cooler sa bartona xp 2500 :),( posto je sa donje bio original ventilator), i to je radilo cak super...temperature su bile manje tako da sam je overclockao do bola...moram rec da je ta grafa bila legendarna i izdrzljiva u pm... jos uvjek radi kod nekog lika sa svim tim silikonom u jednoj mehanickoj radionici u nekom kompu :)

HEHEHE nece to biti kod mene kad ja budem radio u servisu :P ja cu sve pazljivo pogledati sve i BIOS pa da vidimo koje kloko a ko nije :P.

15 godina
neaktivan

Donjeo ja od kuma juce neki stari kompjuter kome se win 98 nece bootat.

Posto nemam auto ja pjeske teglio kompjuter 1 kilometar a kompjuter 100 puta tezi od mog.

Donjeo ja komp kuci a ruke mi se tresu ode ja popit vode ali iz prve promasi usta XD ruke mi omlitavile.

Ja oso da se odmorim i malo ja cackao po tom kompu sad i pokusao ubaciti flopy disk u komp ali nece ja opet nece.

Skinem ja poklopac od flopy citaca i vidim vec ima neki flopy a ja ga izvadim i vratim poklopac i krenem staviti disk nece zapela vrata na kraju se ispostavilo da je citac pomjeren pa nemoze se staviti flopy dok je tu poklopac.

Odem ja da vidim drugu stranu kompa kad ono imam sta vidjeti.

Par utora nemamju one lijeve utore za sarafe.

Mis utor vidim ali do misa onaj stari 25 pin tstatura umetak :S koji ja naravno nemam.

Stacu sad moram dofurat tu staru tastaturu i mis od njega :Pi jos mu je nekoliko plocica ozada iskrivljeno XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
GamerMaster2041 kaže...

HEHEHE nece to biti kod mene kad ja budem radio u servisu :P ja cu sve pazljivo pogledati sve i BIOS pa da vidimo koje kloko a ko nije :P.

Kad si već u off-topicu da ti i odgovorim u off-topicu: Fizička oštečenja možeš viditi, ali svatko ko se imalo razumije, bez obzira clockao ili ne, prije odlaska na servis će napraviti ClearCMOS.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina

Evo da i ja ispričam svoju lošu OC avanturuIzlanuo se

Ja i frend došli na ideju da kupimo neke dijelove za komp i da vidimo koliko ga možemo klokat.

Našli mi neku 7600 (mislim da je bila gs) grafu, neku matičnu 1gb rama i intel pentium 4 3.0 ghz.

I došli mi na jednu jako zanimljivu (čitaj glupu) ideju, Da napravimo 2 posebna napajanja sa strane, na koja ćemo priključiti samo ventilatore, a kučište će biti zapravo sastavljeni 100mm ventlići.

Napravili mi kostur od jednog starog kučišta sve pričvrstili (ali smo napravili jednu kardinalnu grešku, pričvrstili smo ventliće s unutrašnje strane tog kostura)  nekako sve pričvrstili unutra, napravili kako da zrak struji dobro, i napokon se odlučili početi.

I kad smo ga dignuli na 3.8Ghz več smo bili uzbuđeni a onda je nekim čudom (dobro ne čudom, već našom greškom) jedan se ventlić odvojio i počeo masakrirati kablove u kučištuNevinašce

Neću vam ništa više reči, osim da je skoro cijeli kvart ostao bez struje.

I da, bilo je malo i vatreŠutim

Kad nađem slike još vam budem pokazao kako je taj naš koncept izgledo...

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
Moj PC  
14 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice