Monitor se gasi LG--Flatron w2234s

poruka: 26
|
čitano: 7.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo dobio sam ovaj monitor ali u nekom kvaru reko bih...uglavnom do graficke i do kompa mog nije sto posto jednostavno se gasi radi 5 minuta recimo i sam se ugasi i moram ga ugasit pa upalit na njegovu tipku da bi proradio,,,probo sam mjenjat kabal isto se desava bio je na 3 razlicita kompa ista stvar i vidio sam na nekom forumu da je moguce da su kondenzatori osli,,tj iscurili i ja sam to rastavio i vidim da iz par kondica ima kao neka bijela tvrdo mekana "tvar" pa neznam dal je to iscurilo evo posliko sam

http://tinypic.com/r/w8avkg/6
http://tinypic.com/r/svq4r5/6
evo i ispod ovog velikog ima isto nesto bijelo pa dal je i on oso
http://www.zaslike.com/files/qqvm2bx06ekv52yb2907.jpg

Ako je to oslo tj da su iscurili dajte mi linkove di ih mogu online nabavit narucit po mogucnosti i kako da znam koji je tocno,  hvala
P.S zanemarite datum na slikama fotic je mal zdrndan

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 18:17 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ajte znalci gori pod nogama :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Monitor se gasi LG--Flatron w2234s

To bijelo ti je ljepilo.

Daj poslikaj ove smeđe kondenzatore, ali postrance jer ovako od gora se ne vidi jesu li napuhani ili ne.

Ugl. imao sam sličan problem s svojim LG Flatronom, nakon nekog vremena su ti smeđi kondenzatiri počeli cvrčati da bi se totalno napuhali i riknuli.

Zamijenio sam iste i monitor radi normalno.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
13 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

To bijelo ti je ljepilo.

Daj poslikaj ove smeđe kondenzatore, ali postrance jer ovako od gora se ne vidi jesu li napuhani ili ne.

Ugl. imao sam sličan problem s svojim LG Flatronom, nakon nekog vremena su ti smeđi kondenzatiri počeli cvrčati da bi se totalno napuhali i riknuli.

Zamijenio sam iste i monitor radi normalno.

ajd netko odgovori fala bogu,,,,a nemogu sad slikat,,,ali potpuno normalno izgledaju,,,,nemogu rec da je sta s njima,,,a sto posto si siguran da je ovo ljepilo  jel kak se sljeva iz vrha ovog tak nekak izgleda ko da curi iz njega,,,,da mi ga popravit,,,,ful dobar monitor bar po velicini :)

18 godina
Kas0 kaže...

ajd netko odgovori fala bogu,,,,a nemogu sad slikat,,,ali potpuno normalno izgledaju,,,,nemogu rec da je sta s njima,,,a sto posto si siguran da je ovo ljepilo  jel kak se sljeva iz vrha ovog tak nekak izgleda ko da curi iz njega,,,,da mi ga popravit,,,,ful dobar monitor bar po velicini :)

100% ti je to bijelo ljepilo. Što se tiče kondenzatora, lako je moguće da su pri kraju pa zezaju, uostalom jedan zamjenski ti dođe kojih 2kn tako da nije riječ o nekom velikom trošaku. Jedino trebaš naći nekoga tko bi ti ih mogao zalemiti ili konkretno provjeriti ostale elemente na tiskanoj pločici.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
13 godina
neaktivan

Ma znas kako je to da mi je sto jeftinije proc,,,, a i gledo sam nije ih tesko mjenjat tak da mogu i sam sam ne znam kako utvrdit koji je oso,,,,a opet cito sam da ima i neki inverter ili tako ensto pa on ako ode da se ne isplati popravljat e sad sta je to :)

16 godina

Da li ti je palo na pamet da, prije nego rastaviš monitor, podesiš Power Options u Control Panel?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve je stavito na never :)

14 godina

Mene je moj Flatron zezao slicno tako,samo sto se gasio kada sam mjenjao rezoluciju!

No brzo sam skontao da je sin prckao po njemu i jednostavno sam ga resetirao!

Ne znam jel to tvoj ima,ali na monitoru stisni onu strelicu(kao ENTER) idi na options,factory reset!

Meni je pomoglo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moro bi ga sklopit sutra pa probat ali cudno mi opet to je moj dida coek od 60 i kusur godina kupio cijelo stolno racunalo i nije ga ni koristio samo je stojo ugasen bezveze,,tak dal je neko drndo neam pojma,,,stvar je u tom da on radi nekih 5-10 min i onda malo izgubi svjetline i znam da c e se u sljedecih 5 sec ugasit i ugasi se i onda ga ja upalim preko tipke i onda se pocne tako gasit ali sve cesce u manjim intervalima ...ali kad se ugasi kad se bolje udubim kao da ima slike ali kao da je zapekla kako bi reko i kad se ugasi onda potpuno nestane i kad ga upalim vrati se ponovo

14 godina
Kas0 kaže...

Moro bi ga sklopit sutra pa probat ali cudno mi opet to je moj dida coek od 60 i kusur godina kupio cijelo stolno racunalo i nije ga ni koristio samo je stojo ugasen bezveze,,tak dal je neko drndo neam pojma,,,stvar je u tom da on radi nekih 5-10 min i onda malo izgubi svjetline i znam da c e se u sljedecih 5 sec ugasit i ugasi se i onda ga ja upalim preko tipke i onda se pocne tako gasit ali sve cesce u manjim intervalima ...ali kad se ugasi kad se bolje udubim kao da ima slike ali kao da je zapekla kako bi reko i kad se ugasi onda potpuno nestane i kad ga upalim vrati se ponovo

Pa bas ti metuzalemi jos uvjek traze valjčić za trazenje programa na LCD-u,svasta klikaju!"Popravljao" sam tv jedne babe koja je smanjila sve moguce boje na tv-u.Moram priznati,poprilicno sam se napatio dok nisam skuzio u cemu je problem!

Ono bjelo ti je ljepilo,tu se nemoj sekirati.Kondezatori se napuhnu sto se okom jasno vidi!

Nakon sto probas Factory reset(ne vidim zasto ga moras sastavljati da bi ga upalio),rastavi sve kabalcice sa jackovima i ocisti,osigurac isto tako!

Ako ni to ne pomaze,onda ga odvoji od napona,tj.nakon transformatora odvoji zice i pricekaj 10-tak minuta(sto duze-bolje),zna ga "zabezeknuti" i popraviti ono sto ga muci!

Ako opet sve ne stima,99% ti je riknulo napajanje monitora!

Ja uvjek idem tim redosljedom,totalno mi je mutavo kada ljudi odmah mjenjaju hardwerske djelove,bez toga da probaju gore navedene sitnice!

14 godina
neaktivan

dali se bas ugasi ili nestane slike, a ostane svijetlit ledica od napajanja kao da radi?kondici nemoraju biti napuhani da bi bili neispravni,nisu ti skupi,probaj ih promjenit pa vidi dali ima razlike!

ovo prvo pitanje te pitam iz razloga da utvrdimo da nije problem u osvjetljenju ekrana!ono cesce ode pa zato pitam...

otkup neispravne elektronike
13 godina
neaktivan

ej pa da ostane lampica svjetlit a slike nestane 

13 godina
neaktivan

Jel se moze nabavit polovni taj inverter (osvjetljenje) i jel moze od kakog drugog modela :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da kao sto sam i mislio problem sa inverterom!obicno riknu mosfeti od VN trafa pa ih treba mjenjat,ali u ovom slucaju kazes da radi 5min i onda tek krepa?mozda bi trebalo izmjerit napone da stvarno nije koji kond probio i da vuce struju! ili mosfet odlazi pa vuce puno struje i gasi se zbog toga...a moze biti i da jedna lampa nevalja pa zastita iskopca inverter cijeli...svasta moze biti...treba ti netko tko se kuzi u to da ti pogleda!

otkup neispravne elektronike
13 godina
neaktivan

a eto danas je radio nekih pola sata i zagasio se i onda kad ga upalim onda se gasi sve cesce i cesce....ne znam s cim bi to mogo mjerit a neda mi ga se nosit vamo kod nas u servis di traze da zamjenje hard na laptopu 50 kn (odsarafit 2 sarafa ) LoL

18 godina

Kolega moj savjet ti je da i dalje pokušaš zamijeniti kondenzatore, kažem trošak njihove zamjene je mizeran, a vrlo je vjerojatno da će tvoj problem biti riješen.
Ovo kažem iz razloga jer sam i sam imao problem s LG monitorom. No, ok, kod mene se pri samom paljenju na monitoru nije prikazivala slika te su cvrčali kondenzatori da bi se na kraju ipak upalio i tako par dana sve dok je prestao davati znakove života. Tako da je vrlo vjerojatno da su kod tebe ovo prvi znaci otkazivanja kondenzatora, lijepo si u čipoteci nabavi zamjenske kondenzatore i odi u nekakav stari TV servis gdje ti za lemljenje istih neće naplatiti 50kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma bih ja to ali u ovoj sugavoj Županji di zivim ne mogu naci je**** kondenzatore nevjerovatno,,,,moro bih narucivat preko interneta....uglavnom ja sam njega rastavio cijelog cijeli sam panel razmontiro i doso sam do lampa i kontam da spojim lampe na pajanje njegovo kako i budu spojene i da upalim tako samo s lampama da vidim koja ce da se ugasi samo dali smijem to ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 18:19 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Kas0 kaže...

ma bih ja to ali u ovoj sugavoj Županji di zivim ne mogu naci je**** kondenzatore nevjerovatno,,,,moro bih narucivat preko interneta....uglavnom ja sam njega rastavio cijelog cijeli sam panel razmontiro i doso sam do lampa i kontam da spojim lampe na pajanje njegovo kako i budu spojene i da upalim tako samo s lampama da vidim koja ce da se ugasi samo dali smijem to ?

Ne bih ti znao reči što smiješ,a što ne jer to nije moje područje. I sam sam svoj monitor bio rastvorio, ustanovio problem, kupio kondenzatore preko neta te sam dao stručnijoj osobi da mi ih zalemi. Ako sam nisi siguran u to što planiraš i ako se ne razumiješ u struju, tada bolje nemoj ništa eksperimentirati. Siguran sam da u Županji postoji barem jedan TV serviser koji bi mogao imati te kondenzatore. Bolje se raspitati kod stručnije osobe, a ne se ići igrai s strujom i životom.

13 godina
neaktivan

Bio sam u 3 danas i nemaju ! mozda on ima za sebe i svoj servis ali ne djeli dalje :D

dobio sam savjet da kupim ova dva invertera i da njih se zamjeni ne znam ni sam stacu vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Kas0 kaže...

Bio sam u 3 danas i nemaju ! mozda on ima za sebe i svoj servis ali ne djeli dalje :D

dobio sam savjet da kupim ova dva invertera i da njih se zamjeni ne znam ni sam stacu vise

Hm... gle imam ti ja te kondenzatore jer kada sam kupovao uzeo sam si rezervne da imam za svaki slučaj, sada je jedini problem što nisam kod kuće niti ću biti u narednih 3 tjedna. Ako ti nije problem pričekati budem ti ja poslao kada se vratim kući, mislim neću propasti za tih 10kn što ću platiti poštarinu. Jedino što bih te zamolio da lemljenje istih prepustiš stručnijoj osobi.

14 godina

Probaj si ovdje naručiti, šalju poštom klik.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...
Kas0 kaže...

Hm... gle imam ti ja te kondenzatore jer kada sam kupovao uzeo sam si rezervne da imam za svaki slučaj, sada je jedini problem što nisam kod kuće niti ću biti u narednih 3 tjedna. Ako ti nije problem pričekati budem ti ja poslao kada se vratim kući, mislim neću propasti za tih 10kn što ću platiti poštarinu. Jedino što bih te zamolio da lemljenje istih prepustiš stručnijoj osobi.

ako ne skontam nista u medjuvremenu moze :))) jesam lemio ali kondice nikad nisam gledo sam po tutu i ne cini mi se nesto komplicirano,,,ali znam di ih mogu odnjet :)

16 godina
neaktivan

Trenutno sam dobio jedan ovakav monitor...kondenzatori izgledaju ok...simptomi su doslovno isti kao na videu koji sam linkao...dali je netko uspio popravit i dali se zna sta je popravljeno...

13 godina
neaktivan

Ma tako se i kod mene gasi a kondici su okej svi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
imam takav isti monitor i trenutno ga koristim i isti sam takav problem imao, prije nekih tri mjeseca...samo sto mi se stalno gasio, i onda se odma automatski upali... i tako nakon tjedan dana ga vise nisam mogao ni upalit, probao sam bar 150 puta i nista...i odvezem ga na servis on ga spoji na napajanje i upali nevjerojatno...i doma kad sam dosao sam ga spojio mi radi od tog dana do danas nikakvih problema...tako da probaj ga strpat u auto, malo se prođirat po rupama i ležećima, možda i tebi upali ::)))
pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice