Monitor prikazuje "šahovsko polje" i pruge

poruka: 8
|
čitano: 3.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Prilikom igranja WOW-a kada upišem account password slika na monitoru mi se smrzne i pokažu se neka kvadratična polja, slika je priložena.

Isto tako kada ga upalim jave mi se vertikalne linije, slika je također priložena.

Mjenjao sam hladnjak u 5-om mj. na grafičkoj 8600gt silent (pasivni hladnjak sam zamjenio aktivnim)

Sumnjam na gafičku

Molim ideje

hvala

kvadratična polja kvadratična polja
vertikalne linije vertikalne linije
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 19:46 (Exploder).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Monitor prikazuje "šahovsko polje" i pruge
prihvaćeno rješenje

prvo pogledaj temperature dali su sumljive pomocu everesta ili riva tunera ili tak neceg , preporucujem riva tuner pa onda ako mozes u kuciste stavi vent na grafu a moze biti i da ti je hladnjak izgubio kontakt s grafickom , ili se osusila pasta...

17 godina
neaktivan

prvo provjeri dali ti je kabel od monitora dobar, i dali je dobro ustekan u graficku i dali nema ostecenja kod kraja koji ide u monitor., ako je kabel odvojiv, mozes probati sa nekim drugim, da eliminiras kabel kao uzrocnik problema

17 godina
neaktivan

Dali imas najnovije drivere? Koja je temp grafe?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi mijenjao skoro drajvere za grafu ako jesi počisti i instaliraj starije ako nisi mijenjao drajvere otišla ti je memorija na grafi jer i ja imam 8600 gt 512 ddr3 koja na memoriji ima pasivne hladnjake koji su bili vreli na dodir i jednom mi je javio artifekte slične ovima pa sam uvidio da su tem. na grafi (memoriji ) bile velike ali jednim ventom sam riješio ti svakako pokušaj metodom prst na čip provjeriti da li je memorija vrela ili ako možeš otići u safe mode da sa everestom očitaš temperaturu na grafi jer ovakvi artifekti su najčešći pokazatelji neispravnosti memorije

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 22:28 (glama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Prilikom igranja WOW-a kada upišem account password slika na monitoru mi se smrzne i pokažu se neka kvadratična polja, slika je priložena.

Isto tako kada ga upalim jave mi se vertikalne linije, slika je također priložena.

Mjenjao sam hladnjak u 5-om mj. na grafičkoj 8600gt silent (pasivni hladnjak sam zamjenio aktivnim)

Sumnjam na gafičku

Molim ideje

hvala

to se meni desilo i rikla mi je grafa sve sam joj radio i stalno su mi ile crte zamjenio grafu i sad radi,izgleda da ti je grafa izdahnula
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan

Memorija grafe je otisla u qurac :)

Tek da budes siguran,skini i proveri ovde

Video Memory Stress Test 1.6  

http://www.majorgeeks.com/download5896.html 

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2008 16:08 (Lazarus Long).
17 godina
autorov komentar

Hvala za odgovore.

Izgleda da je ovo bilo:

Pošto je stavljan novi hladnjak nije dobro pričvršćen bio i tako da je lebdjeo par milimetara iznad GPU-a.

A bilo mi je sumnjivo i to da su dva konektora na PCIE na grafičkoj bila slemljena zajedno pa sam ih razdvojio alatom.

za sad sve radi ko novo.

Hvala svima

Pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice