Misteriozan problem s monitorom/grafičkom

poruka: 39
|
čitano: 5.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Misteriozan problem s monitorom/grafičkom
nontryer kaže...

'vako..

Primjetio sam da mi monitor valovito treperi, nekad manje nekad više a nekad uopće ne. To nije ono treperenje od kojih boli mozak kao da ga se buši pneumatskom bušilicom ili da ide krv iz očiju al dovoljno je da mi ide na qrac.. najviše se primjeti na tamnim bojama kao što su siva, dok na svijetlim skoro uopće ne.

E sad, probao sam spojit monitor od drugog kompa na ovaj i obratno da vidim dal je problem u grafi ili u monitoru. Problem je u tom što kad tako spojim, sve radi kako treba, ne treperi na ovom kompu, ne treperi ni na onom.. tako da ispada da su i monitor i grafička ispravni.

Probao sam i druge kablove spajat, nije pomoglo.. probao sam i zvučnike udaljit i isključit subwoofer ali nije ni do tog. Ostalih mogućih smetnji nema blizu..

Probao sam pokrenut i Linux live cd, da otpišem probleme sa driverima i samim Windowsima.. ali treperenje se pojavljuje i tamo.

Monitor je ovaj iz moj pc, dakle Phillips 190cw koji radi na 1440x900/60hz..kada ga podesim na 75hz ne treperi, ali takve frekfencije osvježenja nisu baš namjenjeme lcd-ima, jel.. a tako i neke igre trokiraju kad se uključi v-sync (a v-sync volim, oćem da radi kako treba).

Ima tko kakvu pametnu ideju što bi još moglo biti? Osim "uzmi čekić i razbij komp". {#}

Imao sam sličan problem. Nekakve čudne linijice po monitoru za vrijeme igranja  dok gledam u tamne, sive boje. Kao da trepere. Problem koji mi je kidao živce dva tjedna. Sve živo sam bio isprobao, od mijenjanja kabela iz monitora, do mjenjaja produžnog, slanja grafičke frendu da testira, mjenjanja napajanja, sve živo sam probao. Najmanje od svega sam mislio da je grafička. Kad ono je. Pogotovo zato što sam dao frendu i on je rekao da je kod njega sve normalno. Jednostavno mi je do*izdilo pa sam igrao na sve ili ništa i kupio novu. Izgleda da frendovo tromo oko nije vidjelo te crtice, a moje je. Moja preporuka ti je da posudiš nečiju grafu i isprobaš.

Gray Fox
16 godina

Meni se problem pojavljuje svugdje, ne samo za vrijeme igranja. Osim tog, izleda da je riječ o sličnim problemima..

Tvoj frend možda stvarno i nije imao smetnje na monitoru, ja sam spojio drugi monitor na ovaj komp i sve je bilo ok.

A probat ću drugu grafu, ništa me ne košta. Ova moja se i ne ponaša baš 100% ispravno.. evo danas mi baš artefakti crashali windowse usred igranja, ali to se jako rijetko događa i ne u svim igrama pa ne razmišljam previše o kupnji nove.

I tako već jako jako dugo, nosio bi je ja na servis al je Vemil propao baš kad sam ju htio odnijet.

Moguće je da je i simptom umiranja vram-a i ovo bljeskanje, probat ću koji dan.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 15:31 (nontryer).
16 godina

Evo obavio sam i preostalu dijagnostiku za svaki slučaj, da otklonim sve druge sumnje (loše napajanje etc)..

Prvo sam kanibalizirao grafu s drugog kompa i strpao u ovaj, titra i dalje..

Zatim sam cijeli drugi komp dofurao u sobu i spojio ga, titra i dalje..

Sad je sasvim jasno da mi je napon iz utičnice loš, preostaje jedino sredit instalacije (prioritet) ili ako se to izjalovi uzet monitor s boljom tolerancijom za ovo sra**, ili pak još ništa ne radit jer rad na računalu je iovako izvediv (uz moguće povremene glavobolje :P).

Hvala svima na savjetima, posebno Lazarus Long-u - čovjek zna znanje. {#}

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.
17 godina
neaktivan

Napon? Izmjerio si?

BTW

Prosle godine sam popivao BSOD-ove cijelu nedelju svaku dan x5. Iako mi je to profesija nisam ucinio mjerenje napona, a ja lik..100% siguran da su mi nule, faze i uzemlenje sasvim okay :)

da ne tupim imao sam izmedu 195-200 V max. ...greska u obliznoj trafostanici :)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina

Ma nisam izmjerio ali to je jedino logično - kad komp i monitor spojim u dnevni boravak, sve ok.. kad spojim u sobu, treperi. Napajanje ispravno, grafička ispravna, matična ispravna, kabeli svi ispravni..

Jedino može bit uzemljenje.. ili razlog kojeg si sad naveo. {#} Samo ja nemam nikakve bsod-ove ni išta slično, komp je stabilan 24/7.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 0:19 (nontryer).
16 godina
nemogu novu temu otvorit na mobu ni da sam bog.

Problem : u nekim menijima crysisa i eflc cuje se jako jako tiho visokofrekventno pistanje iz kompa

problem 2 : na hd515 sluskama mi se takodjer cuje taj zvuk ali samo dok micem misa...

Spojen sam wlanom.
WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
17 godina
neaktivan

To su "najobicnije" RF smetnje. Mis je bezican jel? Ako je zican dali ima feritnu jezgru na kraju kabela (udeblenje)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
neaktivan

Ovo prvo bi ti mogla biti piskutava zavojnica na grafički. Imao sam 8800GTS s tim problemom. Da se riješiti uz malo bezbojnog laka za nokte.

Gray Fox
16 godina

Evo konačno sam riješio ovo, evo kako ako netko ima istih problema..

Problem je bio ipak u lan kabelu, točnije njegovim konektorima koji su imali onu metalnu zaštitu.

Nešto, predpostavljam b-netova infrastruktura u mojoj zgradi stvara dosta VF smetnji tako da je ta zaštita stvarala probleme monitoru koji je očito jako loše izoliran.

Problem sam riješio kupnjom kabela bez zaštite, a navodno se može riješit i stavljanjem feritnih filtera na sam kabel..

Eto, nadam se da sam nekom pomogao. {#}

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice