Laptop - Tipkovnica (greška ili način korištenja?)

poruka: 5
|
čitano: 2.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

0. Prvenstveno me zanima jel to do moje greške, tvorničke greške, ili općenito loše izvedbe tipkovnice.

Radi se o laptopu - ASUS X552M, kupljen u 12 mjesecu 2014. Greška se pojavila mjesec ili manje nakon uobičajenog korištenja.

Zanima me pošto je još pod garancijom, mogu li dobiti besplatni popravak, i koliko bi trajao (jer ne znam ništa o tim servisima i dal ću čekati više od dan - dva što mi se automatski ne isplati)
Mislim da ide u Asus servis ili kako god se to njihovo zove, jer mikronis popravlja samo određene modele a asus nije među njima. (kupljen u mikronisu jel)

1. Problem - dakle nakon par dana korištenja, slovo "O" se ponaša ćudno. Tipka radi ako se malo jače stisne, i radi na gornjem dijelu, no ispod kao da postoji neki mali kamenćić koji se čak (koliko sam skužio) zna i pomaknuti lijevo desno prilikom tipkanja.
No ne radi kako treba, i izgleda kao da je strgana, da nešto ispod ne funkcionira kako spada. Ne kužim se baš u tipkovnice pa nebi znao reći šta joj je, ali problem postoji samo na toj tipci, sve ostale rade kao i prvog dana.

Mogao bi slikati ali ne vidi se nikakvo oštećenje ni iznad ni isopd, niti je što palo na tu tipku.
Općenito sam koristio eksternu tipkovnicu, tako da je tipkano svega par puta na laptopu.

Moje pitanje je, zašto bi do toga došlo? Jel to do mojeg čudnog tipkanja? Jel to do položaja laptopa, znao je biti pod kutom, ima li to veze na sam rad odnosno na tipkovnicu laptopa? ili
smije raditi u svim smjerovima kako ga god postaviš, naopačke, lijevo desno, koso itd?

Dal je nešto možda zašlo ispod tipke? ili je baš do tipkovnice ne znam, jedino da je neko namjerno nešto išao po tome prčkati ali to je jako malo vjerojatno.
Uz sve to, eto ako možete dati neki savjet, dal mi se isplati nositi, hoće li mi popraviti, koliko će trajati, i zašto je do toga došlo.

Hvala i lp,

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 9:45 (Komediruzecki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako sumnjas da je nesto ispod tipke odi do benze , ili ako imas doma kompresor i ispiri tipkovnicu. Ne moras se bojati nece jos nista biti.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Laptop - Tipkovnica (greška ili način korišten
g3arv8 kaže...

Ako sumnjas da je nesto ispod tipke odi do benze , ili ako imas doma kompresor i ispiri tipkovnicu. Ne moras se bojati nece jos nista biti.

A ne znam, nekako sumnjam ali moglo bi biti, sad sam probao stiskati tipku, sad je pak taj imaginarni "kamenćić" skroz gore, i teže ju je stisnuti na tom mjestu, dok je zapravo 90% funkcionalna, ali ne radi kao ostale, i to se primjeti iz aviona, a i dok se tipka po njoj, nejde sve super jer je zeznuto stisnut tu tipku.

Inače cijela tipkovnica mi izgleda dosta slabašno, kao da će taj čas puknuti. Imaš kakvu ideju isplati li se otići da poprave, ukoliko ne uspijem sam srediti?

eo i neke slike sa googla, tako to izgleda, pa sumnjam da ću ispuhavanjem išta dobiti.. jer su niske tipke.

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 10:37 (Komediruzecki).
14 godina

Bolje da sam odeš ispuhati nego da čekaš >mjesec dana na laptop. Imao sam i ja takav tako da se bez problema daju tipke ispuhati. Možeš je i sam probati skinuti, lagano čačkalicu zatakneš donje strane tipke i radiš sistem poluge.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Laptop - Tipkovnica (greška ili način korišten
g3arv8 kaže...

Bolje da sam odeš ispuhati nego da čekaš >mjesec dana na laptop. Imao sam i ja takav tako da se bez problema daju tipke ispuhati. Možeš je i sam probati skinuti, lagano čačkalicu zatakneš donje strane tipke i radiš sistem poluge.

To sam sad baš gledao malo po youtube, da se daju tipke izvaditi, ali je rekao tip da se ne vade tipke na svakom isto. Pa ne znam dal da idem prčkati.
Mislim da mu nebi trebalo ništa biti ako to pokušam :D

U svakom slučaju ne mogu čekati ni dan za popravak a kamoli više od mjesec dana, tako da me briga i ako garanciju uništim sa tim vađenjem tipke.

Ništa hvala, probati ću kasnije to.

Lp,

Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 11:05 (Komediruzecki).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice