Laptop mi se gasi sam od sebe

poruka: 4
|
čitano: 6.664
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

nedavno sam jakim guranjem utikača od adaptera gurnula dc in ulaz (sad sam pročitala u uputstvima da se tako zove ''utičnica'' :D) što sam odnijela serviseru da mi popravi. u prodavaonici gdje sam ga kupila rekli su mi da slobodno mogu to napraviti kod lokalnog servisera bez obzrira na garanciju, jer će ga samo otvoriti, zalijepiti i zatvoriti. od tada laptop mi se gasi sam od sebe, u sred neke radnje (obično je to na netu) i jedva ga upalim. pri tom jedva postignutom pokretanju, preporuča mi se startup repair kojeg i kliknem, no on riješi na kratko problem. pretpostavljam da je ovo softverski problem, no razlog zašto sam ga stavila u hardver je taj što mi se čini da je ovo gašenje povezano sa neobičnim pregrijavanjem laptopa. ima 5 mjeseci. toshiba satellite L350.

ukoliko je do softvera, ispričavam se na spamanju podforuma.

molim vas, dajte mi barem nekakvu pretpostavku što bi mu moglo biti.

inače, sad sam apdejtala bios, predpostavljajući da bi to moglo bit korisno...

hvala vam!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop mi se gasi sam od sebe
mozda je hard..provjeri dali hdd ima bad sectora
eXtreme overclocker
17 godina

1. Nema veze adapter, prebacio bi se u rad na bateriju da je pucanje veze sa strujnom mrežom.

2. Everest u portable inačici sad raspakiraj i isprobaj izmjeriti sve temperature, proc, matična, hdd 

http://fcportables.blogspot.com/2008/08/portable-everest-ultimate-edition.html

3. Danas je skoro 30 u zraku.  Podloga ispod laptopa nek je prozračna

4. Pet mjeseci je dovoljno da ga napuniš prašinom kroz ventilaciju, koja će "zamastit" sav kontakt od hladnjaka.

Otvorit i sve dobro propuhat. Po mogućnosti komprimiranim zrakom.

5. Nikad ne flešaj nešto dok ne ispucaš sve druge mogućnosti. Flešanje je hir nadobudnih egoista. Pa zar iz tvornica izlaze uređaji sa doslovno nepotpunim     firmwerima i biosima ?

6. Provjerit stanje hdd-a 

http://portableappz.blogspot.com/2009/05/hard-drive-inspector-325231.html

7. Pobrisat bilo kakav alat koji je instaliran za praćenje rada temperaturnih senzora i sličnog bullshita, te nakon toga primjenit točku 2.

8. Promatrati kako se odvija situacija kada radi samo na bateriju.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novi

Odjednom mi se laptop poceo gasiti,star je oko godinu dana (HP 6715b). Na njemu se ne igraju zahtjevne igrice...sluzi uglavnom za faks i net, primjetio sam da mu se punjac dosta grije, temperatura je neugodna nakon drzanja otprilike 20-ak sekundi,ali sam pretpostavio da tako i treba biti (punjac je snage 90W), e sad, u normalnom radu ne koristim bateriju...dakle radi na punjacu skoro uvijek, tek kada mi je potrebno, bateriju napunim i koristim. Ono sto se dogodilo je da se komp odjednom ugasio i nije se htio upaliti...punjac radi bez nekog pravila, malo radi pa neradi...ponekad i 2 sata a nekad uopce, stavio sam bateriju u laptop pa sada kada punjac ne puni preuzme baterija i tako stalno :( nebih imao inace dvojbe u cemu je problem ali me muci to da kada punjac prestane sa radom potrebno ga je izstekati iz laptopa i ostaviti 5-10 minuta i ponovno ustekati te onda ponovno radi :) predivno...zanima me dali je moguce da nije samo (ili je uopce) problem u punjacu. (komp je pod garancijom ali mi je puno jednostavnije kupiti novi punjac od trenutnih 333kn nego ga ostaviti u servisu na mjesec dana, a s druge stane nebih htio bezveze kupovati novi punjac ako nije samo u njemu problem)

hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice