Kuciste naelektrizirano

poruka: 13
|
čitano: 1.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kuciste naelektrizirano

Znaci, isao sam spojit USB hub, a pritom sam slucajno zapeo USB utikacem za kuciste(ona straznja strana, ne bocna i ne krov) i bljesnulo je plavo svjetlo, munja, elektricitet. E, ja sam bio sumnjicav da se zaista to desilo i jos sam jednom dotaknuo kuciste. I opet. E, to je bilo dok je komp bio ugasen, a nemam bas zelju pustat munje dok radi :). Ugasio sam i napajanje i svejedno se to dogadjalo.
Sad, sta da ja radim? Do cega moze biti? I da, to se prije nije desavalo. Kuciste je Gigabyte GZ-X2, napajanje LC Power Pro Line 600W, ostatak je u Moj PC.

Hvala :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kuciste naelektrizirano

Uzemljenje ala „Lokalni električar“.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Uzemljenje ala „Lokalni električar“.

Odlicno.

Nisi se trebao toliko trudit.

15 godina
Kuciste naelektrizirano

Provjeri ima li ti utičnica uopće uzemljenje.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kuciste naelektrizirano

Bug forum je pun majstora i pametnjakovića a tek šaljivđije da ne spominjem. Ovako moje iskustvo je da je problem u monitoru, tj je uzemljenje krivo ali u mojem slučaju uzemljenje na monitoru, drugi monitor i problem je nestao. Znalo je bit tolko jako da nisam smio dotaknut kućište, iako je komp normalno radio.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Kako?
Skinem poklopac i trazim crnu(zelenu?) zicu?

18 godina
chutac kaže...
dv14 kaže...

Kako?

Bitno da si se bobici rugao, a rekao ti je što je razlog i što napraviti da se to ne dešava.

Negdje ti probija masa, a nemaš uzemljenje na napajanju, to jest strujnom kablu.

Ako to ne znaš sam riješiti, pitaj nekog električara da ti pomogne.

Traženje žuto-zelene žice unutar kućišta može samo pomoći da se osjetiš kao totalni magarac.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan
chutac kaže...
dv14 kaže...

Kako?

ne igraj se sa gradskom svi mi ovdje znamo da njezin napon nije 220v to je samo kako bi reko efektivni napon ... ugl neka ti to objasni ko se vise kuzi ali probaj googlat ili elektricara pitat za to nego da se igras "sam svoj majstor" ...jedino ako si ozenjen ce zena odahnut i rec " rijesila sam ga se " :DDD ... salim se ja malo ... ali stvarno mislim da trebas pozvat nekog ko se vise kuzi jer nemoj se igrat sa strujom.. ima ona spika " STRUJA JE JEDINA ZENSKA STVAR KOJU NESMIJES PIPATI " 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
chutac kaže...
dv14 kaže...

Kako?

Bitno da si se bobici rugao, a rekao ti je što je razlog i što napraviti da se to ne dešava.

Negdje ti probija masa, a nemaš uzemljenje na napajanju, to jest strujnom kablu.

Ako to ne znaš sam riješiti, pitaj nekog električara da ti pomogne.

Traženje žuto-zelene žice unutar kućišta može samo pomoći da se osjetiš kao totalni magarac.

Pa nisam ni mislio trazit uzemljenje u kucistu, nisam glup. Neznam od kud ti to, pod poklopac sam mislio na poklopac uticnice, ne stranicu kucista.

Ali kako se to prije nije dogadjalo, jel moze bit do cega drugog? 

14 godina
Kuciste naelektrizirano

Ja ti kažem probaj odspojit kabel od monitora iz grafičke i onda dotaknut kućište. A druga solucija je da uštekaš komp u neku drugu utičnicu možda samo ta gjde je sad nema dobro uzemljenje, ako nemreš vuč komp do druge utičnice povuci produžni kabel do kompa pa probaj. Jer petljat po utičnicama ako ne znaš kaj delaš i nije preporučljivo.

http://d-u-d.deviantart.com

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dud kaže...

Ja ti kažem probaj odspojit kabel od monitora iz grafičke i onda dotaknut kućište. A druga solucija je da uštekaš komp u neku drugu utičnicu možda samo ta gjde je sad nema dobro uzemljenje, ako nemreš vuč komp do druge utičnice povuci produžni kabel do kompa pa probaj. Jer petljat po utičnicama ako ne znaš kaj delaš i nije preporučljivo.

Budem probao veceras kad budem imao vremena :)

Ali ja ne osjetim da 'bridi' kad vucem prst, samo USB prikljucak od USB huba. I probao sam s monitorom, isto je.

13 godina
neaktivan

Imao sam isti problem , kuciste naelektrizirano - monitor ne (bez odspajanja kabela) , mislio sam da je problem u napajanju , to sam provjerio nista ..... zatim je sumnja pala na uticnicu , pozvao sam elektricara koji je izmjeri napon - ok .... ali nema uticnica  uzemljenja .... pitao sam kako stvar rijesiti , elektricar mi je rekao jedino probijanjem zida i dovlacenjem uzemljenja ili promjenom uticnice ........ probao sa i sa UPS-om , ne ide ........ samo stemanje zida i dovlacenjem uzemljenja ili promjenom uticnice .........Eto nadam se da je ovo nesto pomoglo.... 

brix mo
16 godina
odjavljen
brixmo kaže...

Imao sam isti problem , kuciste naelektrizirano - monitor ne (bez odspajanja kabela) , mislio sam da je problem u napajanju , to sam provjerio nista ..... zatim je sumnja pala na uticnicu , pozvao sam elektricara koji je izmjeri napon - ok .... ali nema uticnica  uzemljenja .... pitao sam kako stvar rijesiti , elektricar mi je rekao jedino probijanjem zida i dovlacenjem uzemljenja ili promjenom uticnice ........ probao sa i sa UPS-om , ne ide ........ samo stemanje zida i dovlacenjem uzemljenja ili promjenom uticnice .........Eto nadam se da je ovo nesto pomoglo.... 

Ne znam tko je bio toliko pametan da isprva nije ugradio uzemljenje...

Svi smo mi Mentalist.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice