Kratki spoj kod spajanja hdmi-a

poruka: 4
|
čitano: 1.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kratki spoj kod spajanja hdmi-a

Kolega je spajao računalo sa televizorom putem hdmi kabla dok su uređaji radili. Sve u svemu, iskre, pregorio osigurač, grafička (možda i više), televizor...

Ima li tko ovakvih loših iskustava sa spajanjem hdmi-a dok su uređaju uključeni i rade?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kratki spoj kod spajanja hdmi-a

Ovakvo nešto nije se smjelo moći dogoditi, osobito pregaranje osigurača.

To ukazuje na moguć i potencijalno opasan problem s jednim od uređaja ili s električnom instalacijom u stanu/kući, jer nije smjela postojati tolika razlika potencijala između TV-a i računala da napravi takvu štetu (iako stvari nikad nisu idealne, pa je uvijek preporučljivo sve spajati dok je isključeno).

KaeR
16 godina
neaktivan
Iskreno i meni je čudno, s obzirom da se radi o priključcima koji rade pod malim naponima. Izgorio je osigurač od 10A /220V. Meni je to nepojmljivo, definitivno je kolega bio "pegula"
17 godina

Onda nešto gadno ne valja, kad je spajanje HDMI kabela uzrokovalo da proteče više od 10 A kroz električnu instalaciju.

Možda sami TV i/ili računalo imaju proboj na masu + također možda nešto nije u redu s uzemljenjem - zvuči kao prilično opasna situacija. Svakako treba provjeriti i popraviti.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice