Kontakt izmedu maticne i kucista problem

poruka: 15
|
čitano: 3.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Znaci idem spojit sve lijepo u kuciste i stavim maticnu unutra sve pospojim idem upalit ono ventovi se zavrte na sec i nista dalje mrtvo sve, povadim ja sve van kucista stavim na stol sve odlicno radi, misleci malo skuizim da maticna dodiruje kuciste. Na videu vam je prikazano kako maticna kao da je kriva, znam da nije kriva ali tako izgleda posto na onom dole dijelu (snimljeno je) maticna je skroz odvojena od kucista i onih sarafa sta odvajaju kuciste od maticne. Na slici isto mozete vidit kako sam mjenjao one sarafe pa sam stavio ove druge koji su malo drugaciji ali maticna se ovako ponasala i prije njih. Danas kad sam pokusavao skuzit u cemu je problem prvo sam postavio maticnu u kuciste i pokusao upalit komp tako i radilo je, nakon toga sam zasarafio par ovih gornjih sarafa na maticnoj (crveno oznaceno) i opet je radilo ali kada sam zasarafio onaj dole zadnji gdje je maticna odvojena (zuto oznaceno) komp se nije zelio upaliti. Poslikao sam vam jos cijelo kuciste iznutra i maticna od zada, ja stvarno nemam pojma sta se dogada. Poludit cu vise stalno neki problemi s ovim kompom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kontakt izmedu maticne i kucista problem

Kad zavidavas maticnu za kuciste odnosno na te distancere, koje vide (sarafe) koristis? Moraju bit oni siroki tako da dodiruju lem na maticnoj

14 godina

Evo ove

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel imas mozda neke druge ne lakirane (ako su te lakirane) jer lak onda moze bit kao izolator tako ti mozda nije dobro sve uzemljeno onda preko tih sarafa

14 godina

Ako ja dobro vidim ovaj distancer se razlikuje od drugih...

Ne bi trebao imati ono "izdignuće" gdje sjeda matična.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
badboycro kaže...

Jel imas mozda neke druge ne lakirane (ako su te lakirane) jer lak onda moze bit kao izolator tako ti mozda nije dobro sve uzemljeno onda preko tih sarafa

A pogledat cu od starog kucista mozda nadem koji, ali ne vjerujem da je do toga..

Tiby kaže...

Ako ja dobro vidim ovaj distancer se razlikuje od drugih...

Ne bi trebao imati ono "izdignuće" gdje sjeda matična.

Da, spomenuo sam prije da sam stavio taj drugaciji, ali koliko se sjecam i prije dok sam imao "normalni" isti je problem bio. Mogu li uopce ne staviti taj distancer tu posto nemam vise tih "normalnih" pa nek bude rupa tu?

14 godina

Baci ga van i onoga ljevo do njega stavi na kraj, one kod grafe ostavi tamo pritišćeš dok stavljaš grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Meni se čini tebi ovaj crni na matičnoj dio dodiruje kućište, ako imaš nešto da staviš ispod toga.

14 godina
Tiby kaže...

Baci ga van i onoga ljevo do njega stavi na kraj, one kod grafe ostavi tamo pritišćeš dok stavljaš grafu.

Hvala, pokusat cu to veceras mozda netko ima jos neki prijedlog.

Brian kaže...
sLim95 kaže...

Meni se čini tebi ovaj crni na matičnoj dio dodiruje kućište, ako imaš nešto da staviš ispod toga.

Hmm sto je to uopce? Mogu li skinuti bez neke opasnosti? 

17 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Ako ti donji dio cpu coolera

nije točno na predviđenom mjestu - prorezu
 ,to je tvoj problem.

Ako to ne možeš namjestiti ,skini i probaj bez njega ,samo moraš pratiti temperature cpu-a.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Brian kaže...
sLim95 kaže...

To je backplate od maticne, sluzi da kad stavis malo veci hladnjak da ti se ne iskrivi maticna ili ne pukne, i da sve skupa bude malo cvrsce

14 godina

Dizem opet temu, jer ja ovo jos nisam rjesio...Znaci do ovog crnog backplatea nije, a pokusao sam i mijenjati distancere i dalje ista stvar, donji dio maticne klapa. Ima netko jos kakvu ideju?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Odnesi u nekakav servis, daj ljudima 100kn da ti slože PC.

Nije žvaka za seljaka, ne znaju svi sve i gotovo.

Drži se onoga što znaš raditi. Ako si mesar, radi s mesom.

Ja nisam mesar i ne radim kobasice, a ti nisi elektroničar i ne radi moj posao.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Dizem opet temu, jer ja ovo jos nisam rjesio...Znaci do ovog crnog backplatea nije, a pokusao sam i mijenjati distancere i dalje ista stvar, donji dio maticne klapa. Ima netko jos kakvu ideju?  

Stavi plastični nosač umjesto metalnog na taj donji dio.

15 godina
neaktivan
sLim95 kaže...

Ne znam da li dobro vidim, ali čini mi se da je u donjem dijelu jedan distancer viška (na slici lijevo, drugi odozdo).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice