Kompjuter se može upaliti ali nema slike zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 3.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kompjuter se može upaliti ali nema slike

Pozdrav.

Imam problem sa kompom već neko vrijeme a pojavio se otkad mi ga je mlađa sestra slučajno ugasila na gumb gdje se i pali. Dakle pritiskom na power dugme, komp se uključi, čuje se zvuk kako radi ali se nemože bootat windows. Ni crvena lampica ne svjetluca što valjda znači da HDD ne učitava ništa. Najgore je što ga moram isključivati tamo straga gdje je ono dugme od napajanja. Vrlo rijetko tj nakon mnogo pokušaja se uspije uključiti a kada uspije pojavi se poruka na ekranu kako bi trebao pritisnuti F1 za setup biosa valjda ili F2 ja mislim da učita postojeće podatke i pokrene se. Probao sam ga očistiti ali ne pomaže.

Molim pomoć.

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Izvadi bateriju iz matične, ostavi ju vani 10-20 minuta da se isprazni te iskopčaj kabele od napajanja na matičnoj. Probaj opet za 10-20 min.

(Naravno, to radiš kad je računalo isključeno iz struje.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se može upaliti ali nema slike
war1ock kaže...

Izvadi bateriju iz matične, ostavi ju vani 10-20 minuta da se isprazni te iskopčaj kabele od napajanja na matičnoj. Probaj opet za 10-20 min.

(Naravno, to radiš kad je računalo isključeno iz struje.)

Probao i ne radi...

14 godina
neaktivan

Kolike grafe imas? Ako imas integrisanu i zasebnu, mozda je slika prebacena na onu drugu ..{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
G73 kaže...

Kolike grafe imas? Ako imas integrisanu i zasebnu, mozda je slika prebacena na onu drugu ..{#}

Jednu grafu imam i to HD4850.

11 godina
neaktivan

Koliko je računar star? 

Provjeri ispravnost napojne i ram memorije. 

0 0 hvala 0
16 godina
Shadow22 kaže...

..poruka na ekranu kako bi trebao pritisnuti F1 za setup biosa valjda ili F2 ..

-ovisno o potrebnim postavkama, možda je samo potrebno podesiti AHCI-Compatible mod za HDD ili bilo što u vezi OSa (jer OS ne voli promjene).

-drugi dio, kad se BIOS resetira, tad je to uobičajena poruka, može biti bilo što neispravno ili samo npr CMOS-baterija... trebaš provjeriti.

-pošto na ekranu vidiš F1.. to znači da ipak dio PCa radi. Podesi BIOS (kreni od factory default postavki..), odspoji HDD (možda je crko, ako nije bar da se windowsi ne zblesaju do kraja dok ne vidiš gdje je problem), bootaj s bilo kojim boot medijem, može windowsov install, linux, hirens.. i vidiš dali radi. Tek kad sve podesiš (trebaš znati značenje neke opcije u BIOSu) spoji HDD i probaj boot, možda prije tog chkdsk /x /f ... i možda se upali.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 18:47 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice