Pozdrav!
Imam problem s novim kompom. Prvo su na njega instalirani XP(downgrade),
instalirani driveri od ploče (MSI 785GM-E51), pisača i skenera (oba HP) i
programi poput Officea 2007, Kaspersky AV, Foxit readera, Firefox,
7-zip...Sav softver je legalan. Nije OC, u BIOS-u su default postavke. No drugi dan kada ga upalim nekontrolirano se restarta. Nakon što uđem u safe mod javlja da je imao problema s registry-em, no da je to otklonjeno. Nakon toga radi ok, dok se ponovo ujutro ne upali, tj. dok ne ostane ugašen preko noći. Komponente sve testirane i svi testovi su ok, nema grešaka. Formatiran disk, stavljeni Win 7 sa svim driverima i softverom koji je gore naveden i ista stvar, jedino se može u safe mode i poreko recovery-a se riješi problem. Dakle opet problem dok je preko noći bio ugašen. Promjenjena matična (MSI 760GM-E51) dakle drugi čipset, stavljen drugi hard, drugi proizvođač i opet ništa. Jučer je paljen i gašen barem 50 puta i sve radilo ok, no ujutro upalim i prvo javi da se ne može prijaviti u sustav (RPC), a nakon restarta počne rušiti servise, tj. sve vitalne servise uključujuči i task manager koji ručno pokrenem. Nakon trećeg restarta opet radi ok. U logovima ispiše koje sve servise je porušio i to je to.
Ima li itko ikakvu ideju što napraviti osim uporabiti silu, testirati silu
težu na njemu s nekoliko desetaka m visine i sl.?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tko se zadnji smije, nije skužio!
nisam siguran u čemu je prolem, ali sam siguran da napajanje nema veze s registryjima i procesima.
Pozdrav!
Imam problem s novim kompom. Prvo su na njega instalirani XP(downgrade),
instalirani driveri od ploče (MSI 785GM-E51), pisača i skenera (oba HP) i
programi poput Officea 2007, Kaspersky AV, Foxit readera, Firefox,
7-zip...Sav softver je legalan. Nije OC, u BIOS-u su default postavke. No drugi dan kada ga upalim nekontrolirano se restarta. Nakon što uđem u safe mod javlja da je imao problema s registry-em, no da je to otklonjeno. Nakon toga radi ok, dok se ponovo ujutro ne upali, tj. dok ne ostane ugašen preko noći. Komponente sve testirane i svi testovi su ok, nema grešaka. Formatiran disk, stavljeni Win 7 sa svim driverima i softverom koji je gore naveden i ista stvar, jedino se može u safe mode i poreko recovery-a se riješi problem. Dakle opet problem dok je preko noći bio ugašen. Promjenjena matična (MSI 760GM-E51) dakle drugi čipset, stavljen drugi hard, drugi proizvođač i opet ništa. Jučer je paljen i gašen barem 50 puta i sve radilo ok, no ujutro upalim i prvo javi da se ne može prijaviti u sustav (RPC), a nakon restarta počne rušiti servise, tj. sve vitalne servise uključujuči i task manager koji ručno pokrenem. Nakon trećeg restarta opet radi ok. U logovima ispiše koje sve servise je porušio i to je to.
Ima li itko ikakvu ideju što napraviti osim uporabiti silu, testirati silu
težu na njemu s nekoliko desetaka m visine i sl.?
Pozdrav i tebi. Ovo me zvuči na probleme kod napajanje (nešto koleba napona u napajanju) iako nisam siguran da može biti to. Za početak posudi napajanje od nekoga da istestiraš par dana da vidiš kako se ponaša. Ako s posuđenim napajanje sve uredu onda vam prethodni napajanje počinje kvariti tj jest da zna gubi napon pa se vrača u normalu. 
A da li mozda imas ili si koristio kakav utility za registry ili "ubrzanje" XP-a? U kom nacinu ti rade disk(ovi) u SATA ili Compatability Mode?
Tko je stavljao drivere za SATA? XP je sleapstreaman ili ne?
Gasio si servise? Tweakao si vreme gasenja servisa zbog brzeg restarta?
Kada se to desava da li su ukljuceni bilo kakvi USB uredaji na PC a da su aktivni? Ovde mislim na pisace i eksterne diskove? Sta kaze MBAM?
Napajanje je promjenjeno, zasad radi ok, no problem se javlja samo kad je dulje ugašen (8-10 sati). Više ga ne diram danas, pa ću sutra znati jel je ili nije
A da li mozda imas ili si koristio kakav utility za registry ili "ubrzanje" XP-a? U kom nacinu ti rade disk(ovi) u SATA ili Compatability Mode?
Tko je stavljao drivere za SATA? XP je sleapstreaman ili ne?
Gasio si servise? Tweakao si vreme gasenja servisa zbog brzeg restarta?
Kada se to desava da li su ukljuceni bilo kakvi USB uredaji na PC a da su aktivni? Ovde mislim na pisace i eksterne diskove? Sta kaze MBAM?
7-ica je sad gore, disk je u sata modu. Ništa nije ubrzavano, sve default, servisi nisu gašeni, zadnji driveri. Isto radi i kad je nešto spojeno na PC i kad nije. Inače je sve od periferije na USB spojeno. Dakle probleni se javljaju samo ujutro, tj. nakon što je dulje vrijeme ugašen.
Baterija? Napajacki "sklop" maticne?
BIOS? jel flashan?
nisam siguran u čemu je prolem, ali sam siguran da napajanje nema veze s registryjima i procesima.
e pa napajanje zna jako z*** ako dođe do promjena napona tj nestabilnosti napona.. znam to iz iskustva, isto mi se prije znao tako sam od sebe stari komp resetirat da bih na kraju rastavio napajanje i vidio kako je kondenzator nabubrio (otiso by by)
a sumnjam da je do samih windowsa (2 razlicita os-a imaju isti problem), a vekky01 bi nam mogao reci kakvih problema javlja registry, vjerovatno bih tako prije dosli do rijesenja broblema
BIOS? jel flashan?
"Nije OC, u BIOS-u su default postavke"
e pa napajanje zna jako z*** ako dođe do promjena napona tj nestabilnosti napona.. znam to iz iskustva, isto mi se prije znao tako sam od sebe stari komp resetirat da bih na kraju rastavio napajanje i vidio kako je kondenzator nabubrio (otiso by by)
a sumnjam da je do samih windowsa (2 razlicita os-a imaju isti problem), a vekky01 bi nam mogao reci kakvih problema javlja registry, vjerovatno bih tako prije dosli do rijesenja broblema
Dva različita OS-a, promjenjena ploča i disk. Registy je samo napisao da je popravio probleme i to je to, ništa detaljno. U logovima ništa... Stavljeno je i drugo napajanje, ujutro ću znati kakvo je stanje
rekao si da ti je sada win7, probaj ovako naci informaciju o crash-u:
kada ti se resetira, cim ga upalis probaj otici u:
contol panel -> administrative tools -> event viewer -> windows logs -> system
i pogledaj imali error (trebao bih biti pod "date and time" tocno vrijeme kada se resetirao)
i reci nam pise li koja informacija o tom erroru (mozes bacit i koji screen shoot)
U BIOS-u iskljuci 32-bit support za HDD ako se nesto slicno ponovi. Ako nakon ovoga imas iste probleme onda trazi krivca u originalnoscu Windowsa ili u gremlinima :)
Ispričavam se zbog kasnog odgovora, g.o. je bio u pitanju. Riješen je problem, ipak je memorija bila kriva! Hvala svima na pomoći!
Eto lijepo... memorija je često krivac za vecinu stvari...