Komp se ne zeli upalit :S

poruka: 7
|
čitano: 2.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ev ovako mjenjao sam kuciste i kako sam iz jednog prebacio sve komponente u drugi sada mi se komp ne zeli u palit :S Maticna je ova :Asrock M3A770DE i sto posto sam siguran da sam sys panel headere spojio kako spada :S pa me zanima sto onda jos moze bi? mjenao sam XY puta okolo komponente i nikad mi se ovo nije dogodilo pa sad sam zbunjen :S napajanje je staro 1 god :S da nije to zarikalo? iako je prije pol sata radilo kak spada :S

Ikakvih prijedloga?

Inace sam pokusao upalit s pwswitchom drugog kompa, ali nis :S

League Of Legends EU : KeiichiAssassin
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 16:29 (Keiichi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Krivo si spojio kablove na matičnoj. Pronađi knjižicu od matične i spoji kablove od kućišta po uputama. Ako nemaš knjižicu, potraži na internetu user manual.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Komp se ne zeli upalit :S
Keiichi kaže...

Ev ovako mjenjao sam kuciste i kako sam iz jednog prebacio sve komponente u drugi sada mi se komp ne zeli u palit :S Maticna je ova :Asrock M3A770DE i sto posto sam siguran da sam sys panel headere spojio kako spada :S pa me zanima sto onda jos moze bi? mjenao sam XY puta okolo komponente i nikad mi se ovo nije dogodilo pa sad sam zbunjen :S napajanje je staro 1 god :S da nije to zarikalo? iako je prije pol sata radilo kak spada :S

Ikakvih prijedloga?

Jesi spajao po manualu maticne ili? 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Keiichi kaže...

Ikakvih prijedloga?

Jesi spajao po manualu maticne ili?

Jap evo otvoren mi manual -_-" headeri su spojieni kako spada bas kak sam rekao gore :D

17 godina

- nešto je ipak krivo ili pokvareno..

- dali kod (pokušaja) paljenja ima ikakvih znakova, ventilatori i sl.?

- provjeri sve kartice i RAMove dali dobro sjede u utorima..

- ako je radilo (do prije pola sata) to ne znači da nije upravo crklo npr napajanje. Zato kreni u otkrivanje kvara (ili tople vode)..

-odspoji sve, sve što je nepotrebno, IDE-SATA kabele, USB, front panel konektore itd.. na ploči samo CPU i napajanje... bez RAMA, mora se čuti beep kod paljenja (upravo zato jer nema RAMa i/ili VGA).

-paljenje obaviš kratkim spojom jumpera ili spojiš samo taj pin na kućište.

-ako se čuje beep, kreni postupno dalje, dodaš RAM i ostale komponente, kabele ... do trenutka kad dođe do problema.

-HDD kabel zadnji spoji (da se nebi bezveze palio OS).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 17:02 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- nešto je ipak krivo ili pokvareno..

- dali kod (pokušaja) paljenja ima ikakvih znakova, ventilatori i sl.?

- provjeri sve kartice i RAMove dali dobro sjede u utorima..

- ako je radilo (do prije pola sata) to ne znači da nije upravo crklo npr napajanje. Zato kreni u otkrivanje kvara (ili tople vode)..

-odspoji sve, sve što j enepotrebno, IDE-SATA kabele, USB, front panel konektore itd.. na ploči samo CPUi napajanje... bez RAMA, mora se čuti beep kod paljenja (upravo zato jer nema RAMa i/ili VGA).

-paljenje obaviš kratkim spojom jumpera ili spojiš samo taj pin na kućište.

-ak se čuje beep, kreni postupno dalje, dodaš RAM i ostale komponente, kabele ... do trenutka kad dođe do problema.

-HDD kabel zadnji spoji (da se nebi bezveze palio OS).

Anyway ty :) proradilo je :D doslovno sam 3 puta isto spojio i nije tilo i sad poludio izvadio power sw samo iz maticne i okrenia ga drugacije i proradilo :D hmmm iako sam bio siguran da sam to napravio i u pokusijima prije ovog no dobro :D bitno da sada radi :) u biti ipak je pin header bio...

inace uvijek kad spajam te gluparije imam otvoren manual i spajam po njemu :S a za beepove znam :) meni je smamo bila tisina tj nije se apsolutno nis podiglo :D a znam da sam sys headere spojio kako spada :S

17 godina
Keiichi kaže...
..

Anyway ty :) proradilo je :D doslovno sam 3 puta isto spojio i nije tilo i sad poludio izvadio power sw samo iz maticne i okrenia ga drugacije i proradilo :D hmmm iako sam bio siguran da sam to napravio i u pokusijima prije ovog no dobro :D bitno da sada radi :) u biti ipak je pin header bio...

..

pow-sw je kontakt pin, nema veze orjentacija +/- pa nemože biti uzok...

- nešto drugo, ali je sad nevažno. (recimo kratki spoj na resetu ili poweru, možda u frontpanelu).

btw. svi front panel priključci su sporedni jer se odnose na diodice (lampice) i power-reset koji su samo kontakt pinovi. Problem može biti USB ili kratki spoj u žicama-priključku.

-dok se testria ili sastavlja računalo, recimo na stolu (van kućišta) uopće se ne spajaju, paljenje ili reset radiš ručno-jumperom... nema nikakvog utjecaja na PC, ali je poželjno imati spojen PC-speaker zbog alarma.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice