Komp se gasi, a procesor je na 100 posto.

poruka: 70
|
čitano: 9.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, imam računalo staro 2,5 god. otprilike. I nedavno mi se krenulo događati da kad upalim neku igru koji i nije zahtjevna da mi se ugasi. I svo to vrijeme procesor je na oko 100 posto ussagea. Naime, upravo malprije mi se ugasio tokom instalacije FL Studija 10.

Procesor je Intel 2jezgreni 2,1 MHZ, imam 2 gige rama, i 3 harda (250,320,640), Win7. Ikakve sugestije ?

0 0 hvala 0
17 godina

Gasi se jer se procesor pregrijava.

|| http://av-gurus.blogspot.com || Magarac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi, a procesor je na 100 posto.

da, pročita sam dosta tako na netu, ali kako mogu biti siguran, i koje potrebne mjere trebam poduzeti ?

17 godina
DonnieDarko kaže...

da, pročita sam dosta tako na netu, ali kako mogu biti siguran, i koje potrebne mjere trebam poduzeti ?

Skini program HW monitor i provjeri temperature s njim. A mjere su mjenjanje paste na procesoru, mjenjanje hladnjaka na procesoru i dodavanje još kojeg ventilatora u kučište.

14 godina
neaktivan

već jesam skinia dotični prog. evo screenshot

http://i53.tinypic.com/2dkixcw.jpg

okej, onda budem vidija sto cemo sad

17 godina
DonnieDarko kaže...

Da, sada ti je procesor na 80°C dok ništa ne radiš, vrlo vjerojatno da se u igrama pregrijava i gasi.

16 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
DonnieDarko kaže...

Skini program HW monitor i provjeri temperature s njim. A mjere su mjenjanje paste na procesoru, mjenjanje hladnjaka na procesoru i dodavanje još kojeg ventilatora u kučište.

Hladnjak i pastu nek mijenja ali ventilatori na kuciste su nepotrebni jedna Katana 3 i vozi ;D

14 godina
neaktivan

ok, hvala ti puno.

14 godina
DonnieDarko kaže...

Pa vidiš  da ti se CPU prži na 80C !! Neznam točno koji imaš CPU, ali nije mu viša maximalna temperatura od 72C ili 74C tako da ti je to definitivno razlog restartiranja kompa ( zahvali sigurnosnim mehanizmima jel su ti spasili CPU) {#}.

14 godina
itomic009 kaže...
DonnieDarko kaže...

Pa vidiš  da ti se CPU prži na 80C !! Neznam točno koji imaš CPU, ali nije mu viša maximalna temperatura od 72C ili 74C tako da ti je to definitivno razlog restartiranja kompa ( zahvali sigurnosnim mehanizmima jel su ti spasili CPU) {#}.

pentium e2180...bolji cooler i minjaj pastu

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan

u redu shvatija sam. utvrdili smo to.i doslo do rjesenja ono

17 godina
neaktivan

Za taj procesorić je dovoljan najobičniji stock cooler.

Vjerojatno je crkao vent, a i situacija u kućištu nije najbolja, što se vidi

po temperaturama diskova i grafe(koja je vjerojatno pasivno hlađena).

Prvo otvori bočnu stranicu i provjeri jel se svi ventilatori vrte..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da sve se vrti, a graf. ima to pasivno hlađenje

17 godina
neaktivan
DonnieDarko kaže...

I jesu li se temp išta spustile kada si otvorio bočnu stranicu?

Trebalo bi skinit taj stock cooler, očistit ga, skinit staru pastu, stavit novu i vratit taj cooler.

Ako imaš s čim slikaj 2-3 slike čisto da vidimo na što to liči..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 23:08 (Penryn).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
DonnieDarko kaže...

I jesu li se temp išta spustile kada si otvorio bočnu stranicu?

Trebalo bi skinit taj stock cooler, očistit ga, skinit staru pastu, stavit novu i vratit taj cooler.

Ako imaš s čim slikaj 2-3 slike čisto da vidimo na što to liči..

nisu se nista skinile. a sto se paste tice, nemogu to sad jer trebam kupit. pa sad na kraju da li tribam mijenjat cooler ili ne ?

ok, budem slikao to sad s mobom

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 23:11 (DonnieDarko).
14 godina
neaktivan

http://i51.tinypic.com/9gbkud.jpg

evo slika. izgleda ko da se ne vrti ovaj hladnjak no vrti se

17 godina
neaktivan
DonnieDarko kaže...

http://i51.tinypic.com/9gbkud.jpg

evo slika. izgleda ko da se ne vrti ovaj hladnjak no vrti se

Aha, kužim. Vjerojatno bi samo čišćenje hladnjaka i stavljanje nove paste pomoglo, ali ne mogu

ništa ovako napamet garantirat.

Ako želiš kakav novi a jeftin hladnjak ovaj ti je taman za tvoj proc.

Nije skup, tiši je od trenutnog a bolje hladi. I ima na sebi već nanesenu termalnu pastu.

Pokušaj tog trenutnog skinut pa vratit nazad, možda se otkvačila jedna od nožica što ga drže..

14 godina
neaktivan

je pokuša san, i opet je isto na kraju. znači novo hlađenje ?

16 godina
odjavljen

Ne bih rekao, ako ti je radilo dvije godine ništa mu ne fali. Dobro očisti prašinu, ako to ne pomogna zamijeni termalnu pastu.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
DonnieDarko kaže...

je pokuša san, i opet je isto na kraju. znači novo hlađenje ?

svi su se uvatili hladjenja... radje pogledaj u kakvom su ti stanju winsi... malo mi je cudno da i na najmanju stvar proc ode u 100 posto... za pocetak digni live linux pa vidi oce li ti tamo se rusit kad pokrenes nesto zahtjevnije... a ako tamo radi normalno, onda rusi winse i dizi nanovo...

16 godina
protjeran

naravno,prvo treba probati software-ski probati provjeriti što je...

0 0 hvala 0
14 godina
Softverski problem je ovdje u drugom planu, bezobzia zašto mu CPU radi 100%, procesor nesmije biti na 80C !!!! Prvo riješavaj temperaturu ili uskoro neće imat šta riješavat.
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Softverski problem je ovdje u drugom planu, bezobzia zašto mu CPU radi 100%, procesor nesmije biti na 80C !!!! Prvo riješavaj temperaturu ili uskoro neće imat šta riješavat.

Ako je dvi godine radia normalno u svim uvjetima, onda je hladnjak ocito dovoljan za veliku vecinu uvjeta. Ovdje je prvi i osnovni problem 100% opterecenje procesora koje (bar za visejezgreni proc) nebi smjelo biti toliko visoko. Samim time sto je opterecenje visoko, proc se grije ka lud i nema sanse da ga ista oladi. Da malo karikiram, da vozis auto stalno na max okretajima u gradskoj guzvi na 30+ u zraku, pita bi te da li bi ti hladjenje bilo dovoljno da motor ne prokuva ili sta gore... zato nek prvo provjeri ovo softverski, bar je live linux lako skinit, a onda lako vidi za hladnjak... sama pasta ne moze spasit 10-20stupnjeva... hladnjak bolji mozda da, ali sama pasta ne...

16 godina
protjeran
wifi kaže...
itomic009 kaže...

Ako je dvi godine radia normalno u svim uvjetima, onda je hladnjak ocito dovoljan za veliku vecinu uvjeta. Ovdje je prvi i osnovni problem 100% opterecenje procesora koje (bar za visejezgreni proc) nebi smjelo biti toliko visoko. Samim time sto je opterecenje visoko, proc se grije ka lud i nema sanse da ga ista oladi. Da malo karikiram, da vozis auto stalno na max okretajima u gradskoj guzvi na 30+ u zraku, pita bi te da li bi ti hladjenje bilo dovoljno da motor ne prokuva ili sta gore... zato nek prvo provjeri ovo softverski, bar je live linux lako skinit, a onda lako vidi za hladnjak... sama pasta ne moze spasit 10-20stupnjeva... hladnjak bolji mozda da, ali sama pasta ne...

{#}

14 godina

Skini slobodno jednu stranicu kućišta, očisti svu prašinu, i onda vidi. Vjerovatno je pregrijavanje, jer su temperature vani ovih dana vrlo visoke, što utječe na temperaturu i CPU-a.

Zivotni Cilj: Upoznati i izvesti Mentalista u grad i napit ga

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Skini slobodno jednu stranicu kućišta, očisti svu prašinu, i onda vidi. Vjerovatno je pregrijavanje, jer su temperature vani ovih dana vrlo visoke, što utječe na temperaturu i CPU-a.

prije bilo kakvog raskupusavanja kante,probati linux live..Mint ili Ubuntu..

16 godina
neaktivan

Ma problem je u hladnjaku, treba bolji. Zauzeće procesora i ako bude 100 posto, on se ne bi gasio da je cooler dobar.

Može još probat obrisat prašinu s proca i taj virus koji mu pravi 100 posto zauzeća procesora.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Ma problem je u hladnjaku, treba bolji. Zauzeće procesora i ako bude 100 posto, on se ne bi gasio da je cooler dobar.

Može još probat obrisat prašinu s proca i taj virus koji mu pravi 100 posto zauzeća procesora.

gle...kad uleti u igru,sve komponente se bitno više zagrijavaju i to diže i ukupnu temperaturu,tako da jeste moguće da se proc overheata,ali svakako treba i pastu provjeriti,kao i hladnjak,ali sve nekim logičkim redom

17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Moguće da je zbog virusa 100% zauzeće CPU-a, ali tolika temperatura nikako. Najbolje skinit procesor i cooler, obrisat prašinu i zamijenit pastu. Ako i dalje bude visoka, onda uzeti novi cooler.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
neaktivan

Meni je prije zašo neki virus i zauzeće mi je stalno bilo 100 posto, al srećom imao sam dobar cooler pa mi se nije puno pregrijavao. Otvorio sam task manager i vdio sam koji mi program najviše zauzima procesor i isključio sam ga i to je bilo to.

Procesor je bio AMD X2 5400+.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice