Dakle, nekad sam od sebe se freeza ili kad ga malo ˝zakacim˝ pa se pomakne komp, mislim da je do northbridgea jer se grije dosta i ne radi bez ventilatora koji puse direkt na njega i u slucaju da ventilatora nema baca blue screen. Hladnjak je malo labav i da se pomicati s rukom vrlo lagano i u dosta velikoj mjeri(mjenjao sam termopastu al nije pomoglo), frend mi je reko da je mozda i do nekakve igle u hardu? molim vas pomognite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
haha , ajmo po redu ,
1.skini hwinfo , hwmonitor (svejedno koji hoces ) pa uslikaj temperature
2.skini hard disk sentinel(trial verziju) pa uslikaj i to i postaj ovdje
3. ako se vec taj stock hladnjak previse mrda ili si ga smrdao imas na njuskalu stock hladnjake za 50 kuna ako neces neki aftermarket.
prve 2 cemo najprije jel su najjeftinije :) pa javim, hvala na brzom odgovoru, jos bih naglasio da su temp. northbridga dobre kad je vent., kad nije nisu...iako mislim da je do toga kaj je northbridge labav pa ga i najmanji udarac malo odlijepi od hladnjak, tj. obrnuto
Kako moze biti tamo labav, zar on nije "proboden" kroz plocu i sa druge strane ima plasticni zub ? to si ti skidao pa sad ne drzi dobro ?
ne od kad sam ga kupio je tak labav, mislim drzi se on chipa al neznam, vidjet cete slika pa cemo otom potom
evo tu ima i od harda temp.
Temperature su " solidne " trebao bi taj hladnjak na CPU !OBAVEZNO promijeniti , i taj na plocit rijesiti , ako mozees uslikaj , bez veze ces unistit plocu i procesor
i uslikaj Hard disk sentinel da vidim zdravlje HDD-a
Pa hard je okej , nabavi drugi cooler za cpu imas ih od 50-500kn, provjeri malo kuciste dali je sve dobro pritegnuto , grafika,ploca,hdd
zasto bas mislis da je do cpu hladnjaka, ja mislim da je bas do nb hladnjaka
?
Pa nije jedno ili drugo , nego eliminiraj sve poznate probleme , jer nije dobro da hladnjaci ne rade svoj posao kako treba
- Postoje teme već, pitaj u nekoj od njih.
http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=zamrzavanje&ss=t&sa=&t=201274&f=29&sort=act