Kingston SSD problem!

poruka: 10
|
čitano: 4.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kingston SSD problem!

Nedavno sam kupio Kingston SSD V100 128 GB, stavio na njega Windows 7 platformu. Sve je bilo besprijekorno do prije 7 dana kada pri uključivanju računala odjednom nema SSD-a nigdje!?!?! BIOS ga ne primjećuje. Malo sam se raspitao o problemu i saznao da je Kingston izdao HITAN firmware update za ovu seriju SSDova baš zbog ovakvih problema http://www.kingston.com/us/support/technical/downloads?product=sv100s2&filename=KDID110225a. Ajde dobro, pomislim super, ipak ću rješiti problem. Spržim update na DVD, prikačim SSD u IDE modu kao što piše u instrukcijama, kad ono - šipak.... Jednostavno nema šanse da ga ikako BIOS detektira kao uređaj da bi se update uopće mogao izvršiti. Opet sam malo čačkao po internetu i naišao na nekakvo "kompromisno" rješenje kako ga osposobiti. Citiram:

"I have had this problem too. My solution was as follows (using W7 pro 64 bit):
Boot in IDE mode with your normal HDD
Put the SSD drive in a SATA to USB device and plug in.
Go to Control Panel then Compter Managemet etc until you get to Drive Management. You should see all drives.
Click on the SSD and delete all partitions. Then create a new partition (simple volume) and format etc.
After all of that; shut down the computer and put SSD drive in (Change to AHCI in the BIOS) run W7 Installation disk, follow instructions and all should be well.
Good luck"

I ovo sam probao, i preko USBa Windowsi detektiraju uređaj, ali nema šanse da ga nađem u Disk Manageru kao isti (Windowsi detektiraju da se nešto priključilo na USB port).

Napomena: ovo sam napravio na Windows XP 64 platformi, koju sam stavio na stari hard disk kao ispomoć. Svjestan sam činjenice da ne koristim SSD sa XP platformom.

Moje pitanje je slijedeće: Zna li iko kako je moguće da BIOS prikaže ovaj prokleti uređaj da mogu napraviti firmware update, koji bi 99% riješio moj problem?

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kingston SSD problem!

Ja se na tvom mjestu ne bih zamarao i patio s tim. Vratio bih ga u trgovinu gdje je kupljen i trazio novi.

15 godina

Jesi probao na nekom drugom racunalu???

14 godina
neaktivan
Kingston SSD problem!

Mislim da mi je jedina šansa probati na drugom računalu. Nažalost, nemam u blizini ništa osim nekakvih laptopa, i spojim ga preko USBa, detektira uređaj a ne pokazuje ga u Disk Manageru?!?! Ostalo mi je da ga probam spojiti na drugi PC u BIOSU (SATA DEVICE MODE: IDE) i vidjeti hoće li se išta desiti. Volio bih da ga mogu vratiti, ali nažalost nisam u mogućnosti {#}. Ukoliko je iko naišao na sličan problem i uspješno ga rješio molim pomagajte!

Napravili su kritičan firmware update koji nije moguće provesti...ccc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kingston SSD problem!

Nemoj se bez potrebe zamarati s time. I da ga osposobiš uvijek češ strahovati kada budeš palio računalo hoće li ili ne sve proći OK. Dakle, račun, garanciju i SSD u ruke pa tamo gdje si ga kupio.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=637721

Eto svi tu imaju problem kao ti i popravili su.probaj

Cim sam googlo odmah sam vidio da hrpa ljudi ima isti problem kao ti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 9:52 (Chosenone1).
14 godina
neaktivan
Chosenone1 kaže...

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=637721

Eto svi tu imaju problem kao ti i popravili su.probaj

Cim sam googlo odmah sam vidio da hrpa ljudi ima isti problem kao ti.

Nažalost problem nije isti, jerbo su likovi iz Kingstona sjebali firmware od SSDa za koji su napravili update. Nažalost taj update se ne može primjeniti zbog početnog problema (jednostavno SSD u BIOSu ne daje nikakvu informaciju da je aktivan, kako preko kabela, tako i u operativnom sistemu preko USBa. Nikakav enable SATA kontrolera tu ne pomaže.) Pregledao sam forume, i pokušao primjeniti sve njihove savjete. Ne ide pa ne ide. Jedina šansa mi je vidit ima li po forumima kogod ko je uspješno rješio isti problem. Dakle, ne radi se o instalaciji SSDa na računalo, već o updateu Kingstonovog firmwarea na SSD.

15 godina

Neznam ostaje ti samo 3 opcije vratiti ga uzeti drugi,probat na drugom racunalu ili dalje trazit po forumima.

17 godina
Chosenone1 kaže...

Neznam ostaje ti samo 3 opcije vratiti ga uzeti drugi,probat na drugom racunalu ili dalje trazit po forumima.

da malo smanjimo dilemu. {#}

- svakako isporbati na drugom računalu (standardna MBO-desktop) i na USB-adapteru. To ima smilsa ako su gore neki podatci koje treba spasiti, ako nema podataka reklamiraj. (i na novom provjeri firmware verziju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Syzwick kaže...

Nedavno sam kupio Kingston SSD V100 128 GB, stavio na njega Windows 7 platformu. Sve je bilo besprijekorno do prije 7 dana kada pri uključivanju računala odjednom nema SSD-a nigdje!?!?! BIOS ga ne primjećuje. Malo sam se raspitao o problemu i saznao da je Kingston izdao HITAN firmware update za ovu seriju SSDova baš zbog ovakvih problema http://www.kingston.com/us/support/technical/downloads?product=sv100s2&filename=KDID110225a. Ajde dobro, pomislim super, ipak ću rješiti problem. Spržim update na DVD, prikačim SSD u IDE modu kao što piše u instrukcijama, kad ono - šipak.... Jednostavno nema šanse da ga ikako BIOS detektira kao uređaj da bi se update uopće mogao izvršiti. Opet sam malo čačkao po internetu i naišao na nekakvo "kompromisno" rješenje kako ga osposobiti. Citiram:

"I have had this problem too. My solution was as follows (using W7 pro 64 bit):
Boot in IDE mode with your normal HDD
Put the SSD drive in a SATA to USB device and plug in.
Go to Control Panel then Compter Managemet etc until you get to Drive Management. You should see all drives.
Click on the SSD and delete all partitions. Then create a new partition (simple volume) and format etc.
After all of that; shut down the computer and put SSD drive in (Change to AHCI in the BIOS) run W7 Installation disk, follow instructions and all should be well.
Good luck"

I ovo sam probao, i preko USBa Windowsi detektiraju uređaj, ali nema šanse da ga nađem u Disk Manageru kao isti (Windowsi detektiraju da se nešto priključilo na USB port).

Napomena: ovo sam napravio na Windows XP 64 platformi, koju sam stavio na stari hard disk kao ispomoć. Svjestan sam činjenice da ne koristim SSD sa XP platformom.

Moje pitanje je slijedeće: Zna li iko kako je moguće da BIOS prikaže ovaj prokleti uređaj da mogu napraviti firmware update, koji bi 99% riješio moj problem?

Unaprijed hvala!

dal si probal s linuxom?neki live cd?ja koristim parted magic-jako koristan linux(pokrečeš ga s cda) di možeš raditi sve i svakaj po hard disku-ssdu-,,secure erase i te šeme..inače kod svake instalacije nanovo windovsa moraš napraviti secure erase da bi ti ssd(njegove performanse) ostale ko prvi dan kad si ga kupil.. naravno optimizacija ssda za rad u windovsima je isto potrebna-nije samo staviti ssd u komp i piči....

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 14:26 (bahrija).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice