Jedan laptop steka drugi radi savrseno

poruka: 59
|
čitano: 9.786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 mjeseci

idem prvo sad restartat pc , evo updejta se automatski

pa vidim dal se kaj promijeni pa javim,

jedno pitanje dal bi se vratilo na staro da reinstaliram

windowse?

ja jedino sto sam radio kod tog debloatinga da sam bio odabrao programe za koje mislim da mi ne trebaju

i izbrisao ih

ja i da kupim tu plocicu ne bi ju znao ugradit u pc, to bi mi netko

drugi trebao

jos da napomenem  da na koju god online stream stranicu odem

isto se dogadja iskacu mi nove stranice nonstop znaci ne radi se o

samo jednoj

evo sada sam restarto laptop i sve se updejtalo i opet nakon

toga sve isto , sta sada dal bi rijesio problem sa reinstalacijom windowsa ili mogu jos nekaj probat

mozda system restore

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 13:37 (manfred1111).

0 0 hvala 0
16 godina

... zato se klasi-juzer-surfer ne daju prijedlozi kako da nešto napravi, šanse su minimalne-loto.. dok za pokvariti postoje uvjek-veće, no to sve ima nekog smisla tek kad se zadovolje osnovni uvjeti, kao što reče post prije, ne može od babe cura.. neodgovarajući hw za današnje potrebe, preslab i naravno da jedva radi, debloat-optimizacije pomažu samo u nekom manjem postotku, ne za ovu razliku-duplo-više.

-šbb-kbb ..

-juzer je izabrao deblotanje, sad nije zadovoljan i želi korak nazad .. teško-nikako, jedino što mora dati realan-normalan rezultat je clean install sa svim potrebnim postavkama od biosa nadalje no i dalje će ostati slab hw.

-reinstal i sl. ne mora ništa promijeniti, jer u pravilu nasljeđuje postojeće postavke.. pa ovisi što je uzrok problema ako problem uopće posotji, jer reklame nisu problem osa, računala nego interesa-biznisa, druge strane koja želi novac, platiti ili trpiti, to što nešto do jučer radi ne znači ništa, tj uopće ne mora biti povezano s računalom, može sve biti ovisno o drugoj strani, pa i to što kaže da sad i sve ostale stranice rade jednako, jer ne radi to jedna stranica sama za sebe, sve je masovno, globalno i svi koriste 'isto' kao bankomati, gorivo, .. pa i blokere-kontrablokere i popupove, nije to ali može i to biti.. ništa što je do jučer radilo ne mora danas, nije samo računalo kriterij, jedna strana, nego i druga.

-mogao je jednako tako izabrati moj prijedlog, neku xubuntu distru.. live, boot-vidi-zna. Tad ne bi imao problem ako želi nazad, ugasi-izvadi stikić i to je to a istovremeno bi svi znali jel soft uzrok dok za hw znamo da je preslab i dali ima smisla ikakav debloat pokušaj na win i sl. .. no naravno, juzer nema iskustva pa tako ne može ni znati kako pravilo izabrati.. da zna ne bi ni postojala tema kao kvaka-22 .. pa se iste teme-pitanja ponavljaju beskonačno a oni koji preporučaju nešto mogu jednako očekivati da će biti 'optuženi' za problem mada su samo pomagali.. da je sad gore nego što je bilo, pri čemu juzer neće u sebi ili svom hw-u vidjeti problem nego u nekom tko mu je nešto savjetovao, ljudi su takvi, juzeri i to je normalno :) ..

-pa ostalima preporuka, kad se pomaže.. polako-oprezno, nije svaki juzer za pomoći, nije svaki hw, soft, namjena, ne postoji jedno najbolje pravilo-uputa-riješenje i najbolje želje završe češće loše, kao u ovom primjeru gdje onom tko pomaže dođe bumerangom krivnja, ljudi i juzeri.. da znaju ne bi postojale teme, da razumiju, da razmišljaju, da donose dobre odluke.. ne bi tražili pomoć nego bi već to znali ili sami recimo googlanjem došli do odgovora ako postoji daleko brže nego u ovim postovima jer sve već postoji tisuću puta riješeno-viđeno .. juzer.

-juzer sad ima problem.. po njemu, mada računalo služi samo surfanju.. tad nije problem, za desetak minuta clean bilo koji os, za sat već ima normalno računalo-funkcionalno.. tj oni koji su to već radili, ne juzer koji samo želi surfati i gledati filmiće bez trzanja i reklama, .. a za takve postoji tv, iptv, netflix, hbo.. i plaća se, a sve se na kraju plaća jednom ili drugom valutom, ili dotura ili kurbu, .. bolje kurbu :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 mjeseci

ok pogrijesio sam,

ali opet kazem sve je ok i radi osim kada kliknem na online film reklame iskacu bez kraja, prekjucer sam na istoj stranici gledao i nije bilo tako bilo je sve ok,

ak neko drugi moze otici na stranicu hdfilme i probat

pa rec kako je njemu

dal da reinstaliram windowse?

evo probao isti film preko mobitela i tu sve stima

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 14:01 (manfred1111).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Jedan laptop steka drugi radi savrseno

Ako koristiš uBlock probaj uključiti sve filtere u njegovim postavkama.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina
manfred1111 kaže...

ok pogrijesio sam,

..

- jesi i nisi, jer ako nemaš dovoljno znanja o bilo čemu tad logično ne možeš donjeti pravu odluku-izbor, moraš pogriješiti, to je normalno.. (više griješe oni koji pomažu u dobroj namjeri..) :)

- nije važno 'tko je kriv' ili pogriješio, tj osnova učenja je na greškama.. idući put 'znaš' ..

manfred1111 kaže...

..ak neko drugi moze otici na stranicu hdfilme i probat

pa rec kako je njemu

..

-radi normalno, normalan win, edge+ublock, no stanje mojeg računala nema veze s tvojim, .. najvjerojatnije je uzrok deblotanje, no svaki servis-dodatak-nešto ima svoju svrhu, i sad je stanje takvo da imaš 'poseban os' (stanje), ne nešto što imamo mi ostali, ništa zajedničkog, pa tako ni fix, osim od nule-clean kad moraš doći do stanja normalnog računala ako je ispravno i to je već napisano ako čitaš.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 mjeseci

ljudi mislim da sam rijesio problem

izbrisao sam na firefoxu dva addblock programa

koja sam imao (inace do jucer su mi sa njima radili ok)

i isprobao ovaj koji ste gore napomenuli UBLOCK ORIGIN

i sada sve odjednom radi, da mi niste dvojica vas gore napomenuli taj ublock ne bi nikad rijesio problem , evo sada nakon sto sam skinuo taj ublock origin radi sve bez ijedne reklame, probao na tri filma i sve ok,

ispricavam se ak sam vas izdavil malo , reko odma na pocetku da sam laik, uglavnom puno hvala

3 0 hvala 0
12 godina

ili ak ima restore point (kreiranje kojeg neki debloateri nude prije debloata) pa nek vrati na prijašnje stanje, al nekak si mislim da nema :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

kakav restore point pa napisao sam da je sada ok

0 0 hvala 0
12 godina
manfred1111 kaže...

kakav restore point pa napisao sam da je sada ok

sve ok, nisam vidio tvoj post :)

nadam se da smo ti bar malo pomogli, a ubuduće nikako nemoj raditi stvari za koje nisi 100% siguran što rade ili to prepusti nekom drugom tko zna...

14 godina

Sada ako ti taj laptop vise ne steka, drugi ce ti pocet stekat.

17 mjeseci
MGloc kaže...

Sada ako ti taj laptop vise ne steka, drugi ce ti pocet stekat.

????

laptopi su na razlicitim adresama

ljudi necu da se previse veselim al evo otkako sam debloatao windowse

kada odem na firefox puno mi je ubrzaniji pc nego prije znaci nema vise

nikakvog stekanja, sve je super sada, a dal ce biti za stalno tako bumo vidili

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 18:16 (manfred1111).
17 mjeseci

Dal bi se sta promijenilo da kupim onu ko 

plocicu od 8 gb rama i ugradim ju u laptop?

Vidim da je jeftino ,ima od 10-15 eur.

Kolka bi razlika bila u radu pca u odnosu na sad?

Dal mogu od 16 gb rama plocicu u moj laptop

ugradit il samo do 8 gb rama?

to bi onda vjerojatno trebao u neki pc shop

odnijet da mi tamo ugrade, posto sam laik

i ne kuzim se pa da opet nekaj krivo ne napravim

mada na ovom youtube videu djeluje jednostavno,

kolko bi mi otprilike u pc shopu zaracunali to da mi ugrade tu radnu memoriju u moj laptop ?

https://m.youtube.com/watch?v=N31IV5kJSI4

0 0 hvala 0
14 godina

Ne bi puno pomoglo.Ako imas set odvijaca mozes to i sam napravit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

ako ne bi puno pomoglo onda necu nista kupovat,

a zakaj mislis da ne bi puno pomoglo?

0 0 hvala 0
11 godina

uzmi i nadogradi laptop sa ramom - nemožeš pogrješiti , bolje će raditi , evo moj primjer ! acer 3 po defaultu može samo do 16 gb , a ja ubacio pločicu rama od 32 gb i radi bez greške !!!!! samo pazi na da bude na istoj frenkvenciji !!! možeš i sam ugraditi sa malim šafcigerom, sa nekom plastikom bočno otvoriš donji poklopac, otvoriš laptop i samo ubaciš pločicu u slot-utor za ram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2024 21:10 (3 d corner fan).
17 mjeseci

mgloc je reko da ce malo toga promijenit, glupo mi je

onda trosit pare ak bude isto radilo,

nakon onog debloatinga je osjetno bolje,puno bolje radi nego prije,

nego sam mislio da jos ugradim 8gb ram plocicu da bi bilo jos bolje,

negdje u prijasnjim komentarima na ovom topicu sam procitao

da taj moj laptop podrzava maksimalno 8gb rama tako da 16 ne moze

bolje mozda nikaj ne prckat, ak nakon ovog deblotinga

ostane ko sada kkao je , to je meni cak i dovoljno koristim

samo microsoft word, gledanje filmova (online i preko goma)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2024 21:36 (manfred1111).

0 0 hvala 0
11 godina

nemislim te na ništa nagovarati !!!! na tebi je odluka , da budeš 100% siguran, uzmi 8 gb i ugradi .

17 mjeseci

mogu probat ak ne moze stetit i doci do ikakvih komplikacija

0 0 hvala 0
11 godina

ma kažem ti , nemože štetiti , opčenito je mišljenje da više rama nemože štetiti tj. rama nikad dosta !!!!!

17 mjeseci

ok samo mi je glupo za nekaj davat pare

ak ce isto radit ko i prije, a ko zna kolko bi mi u 

computer shopu tu nadogradnju uplatili

0 0 hvala 0
11 godina

ako ugradiš još rama bolje i brže će raditi , e sad !!! koliko brže neznam u postocima , ali biti će brži . Koliko ja znam  servisi su užasno skupi , bolje nađi nekog frenda koji to zna napraviti , ali u osnovi bi i ti trebao to napraviti sam , tj. otvoriti laptop.

12 godina

za ovo za kaj on koristi laptop - 8gb  mu je uvrh glave...

imam još stariji laptop od njega sa 6gb rama i nekim intelom s 4 jezgre i solidno odrađuje gledanje videa i surfanje

ne bacaj lovu bezveze

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2024 23:41 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

meni je netko gore napisoa da moj ima 4gb rama,

kolko na kraju ima 4 ili 8gb  rama?

jos jedno pitanje ,sta kazete na ovaj laptop-

https://www.hgspot.hr/laptop-lenovo-v15-g4-i3-1315u-16gb-512gb-ssd-inteluhd-15-6-fhd-freedos-83a1006xsc

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2024 0:48 (manfred1111).

0 0 hvala 0
12 godina

poslikaj specifikacije kak spada gdje se vidi koliko koji laptop ima rama...

po zadnjim postovima pišeš kao da već ima 8gb i da će sa još 8 imati 16gb...

ako fakat imaš samo 4, onda ti možda malo i pomogne tih dodatnih 8gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

evo pogledo sam ispod kod system information-

installed physical memory (ram) - 4gb,

inace moram napomenut da otkako sam napravio onaj debloting win 11 il

kak se vec zove puno mi je bolji laptop, brze se pali i gasi i ucitava, sada dal to ima veze

sa tim deblotimgom bum vidio s vremenom

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2024 2:33 (manfred1111).

0 0 hvala 0
11 godina

pošto imaš SAMO 4 gb rama ubaci još tih 8 gb i nemoraš više brinuti , čak i za bližu budučnost .Jer 4 gb je zaista malo čak već i danas , zato ti je možda i štekao kad se nakupilo puno smeća i onda je to debloat počistio , pa ti je sada brži . Sa dodatnih 8 gb rama , biti će oko 50 % još brži . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Danas je već 32gb standard koji se po difoltu ugrađuje u desktop pc, igraći pc etc. ukoliko bih sad kupovao laptop ispod 16gb ne bih ni pomišljao, nekoliko tabova u browseru, pokoji otvoreni dokument i pozadinski procesi vrlo lako pređu više od 8gb, za komociju u nekakvom normalnom radu gdje nećeš zatvarati tabove u browseru, imati normalnu punu wins instalaciju a ne deblotanu odnosno za multitasking i 3rd party programe koji se vrteu pozadini ili slično, 16gb, a ako ćeš se igrati na njemu 16gb je minimum imo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2024 11:04 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

hvala vam na odgovorima ali otkako sam napravio debloating sve mi je puno bolje, kad bi svaki dan ubuduce bilo ko u ova zadnja dva dana bilo bi sve ok,

idem prvo malo pricekat da vidim kak bude bilo , nikaj

nije hitno pa javim ovdje...

0 0 hvala 0
3 godine
manfred1111 kaže...

hvala vam na odgovorima ali otkako sam napravio debloating sve mi je puno bolje, kad bi svaki dan ubuduce bilo ko u ova zadnja dva dana bilo bi sve ok,

idem prvo malo pricekat da vidim kak bude bilo , nikaj

nije hitno pa javim ovdje...

Imaj na umu da kad otvoriš task manager s listom procesa koji su trenutno aktivni, svi ti procesi trebaju stajati u fizičkoj memoriji, kada se memorija napuni do vrha ono što ne stane u nju se prebacuje na disk koji je puno sporiji od memorije i onda se već pokrenuti appovi sporije otvaraju, sve se vuče itd., dakle što više memorije osigurava da se pokrenuti procesi vrte u njoj a ne s diska koji je spor i zbog čega je cijeli sistem sporiji, procesor onda mora dohvatati podatke sa sporog diska umjesto iz brze memorije i zato je sistem s dovoljno memorije uvijek brži, responzivniji od onoga s nedovoljno memorije, čisto ukoliko ne znaš, ukoliko već znaš ispričavam se.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2024 12:00 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice