Jako čudan ''Niz'' problema

poruka: 20
|
čitano: 2.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.
Dakle moje računalo je relativno novo, ima nekih 6mjeseci, sve komponente su nove, osim napajanja, ali uglavnom da prijeđem na stvar
Već nekih 7-8 dana mi se poceo događat čudan niz problema s računalom, pa ću nabrojit neke

- Računalo se zaledi
- Kada ga idem restartat najčešće se čuje kako komp radi ali nema slike, ili pak ima slike i dodje mi do system hardwara gdje mi piše: Boot and select prooper boot device insert boot Media in selected Boot device and press a Key.
- Prilikom restartanja nakon šta se zaledi (restartam na tipki na kučištu) racunalo se nekoliko puta pokuša upaliti ( ali kao da nema dovoljno snage)

Inaće OS je win7 Enterprise 32bit, dobio sam ga prije nekih 20dana.
U poćetku sam sumljao na napajanje, ali neznam kakve veze napajanje ima s ovim što mi piše prilikom očitavanja hardwarea kad mi diže sustav, pa sam brzo shvatio da vjerojatno nije do napajanja riječ.

Još da napomenem, da računalo uspijem upalit tek kada ugasim tipku napajanja te prićekam nekoliko minuta, onda sve radi O.K , ali nakon izvjesnog vremena se ponovo problemi događaju

Skeniram svaki dan, s eset nod32, nikad nije niti pronašao virus...uglavnom stvarno neznam šta mu je pa bi molio nekog tko zna da pokuša pomoč

Unaprijed Hvala, ///M5

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Inače se kaže sumnjao ne sumljao.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
6 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Jako čudan ''Niz'' problema

Ja bi rekao da je ipak napajanje. Od koliko je wata napajanje, koja marka, znas li koja ti je konfiguracija racunala? Vjerojatno ti dobro radi dok ti racunalo ne obavlja neke zahtjevnije poslove, pa cim upalis neki programcic di ti je potrebna neka veca procesorska snaga ono se zaledi.

A ovo sto si rekao da ti napise kad ga pokreces - mozda nema dovoljno snage da ti pokrene hdd, ja bi na tvom mjestu probao staviti bolje napajanje samo za provjeru, pa onda ako nije napajanje mozda je maticna.

15 godina
neaktivan

Hvala ti na brzom odgovoru, dakako da znam,
MBO: BIOSTAR TPOWER I45

VGA: Sapphire Radeon HD4850 1gddr3
RAM: 4GB PATRIOT 800MHz

CPU: Intel core2duo 2.93
+ imam dva coolera 120mm x1 i 8mmx1, pa i oni takodjer traže nešto watti =)

A doticno napajanje je NEON 420W ( staro 3godine)
Inaće to Neon napajanje je poznato kao jedno od NAJGORIH napajanja.
Inaće u planu mi je Artic cooling F550R, jos mi fali nekih 200ak kn za njeg, ipak sam maloljetan pa eto moram štediti!

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ionako mi je napajanje vec neko vrijeme trn u oku jer je jako jako loše...zvat cu sutra links da mi naruce ovaj artic cooling...
Ako jos itko zna sta je nek napise..pls
E, da još sam zaboravio napomenuti da mi se kod starog racunala događao isti problem, ali samo prilikom restartanja, a napajanje je sa starog kompa...

xxx
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 12:21 (bmw m5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bmw m5 kaže...

E, da još sam zaboravio napomenuti da mi se kod starog racunala događao isti problem, ali samo prilikom restartanja, a napajanje je sa starog kompa...

Napajanje, definitivno. Neon ti je šrotex marka, barem što se tiče slabijih napajanja. Nabavi neko jače/bolje marke, recimo Fortron Blue Storm II.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 13:02 (Quark).
16 godina
neaktivan

Nzm,Rekao si ostavis komp na par minuta ugasenog i onda ga upalis i sve OK.?

Hmm rekao bi da je mozda napajanje ili je pregrijavanje.

Pregrijani CPU ustopava a moguce je da se napajanje pregrejava ili neka druga komponenta nego ti lepo prebaci Speed Fan ili everest pa provjeri temperaturu kompjutera!

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

Nzm,Rekao si ostavis komp na par minuta ugasenog i onda ga upalis i sve OK.?

Hmm rekao bi da je mozda napajanje ili je pregrijavanje.

Pregrijani CPU ustopava a moguce je da se napajanje pregrejava ili neka druga komponenta nego ti lepo prebaci Speed Fan ili everest pa provjeri temperaturu kompjutera!

Tako je, nakon par minuta bude sve super, inace na maticnoj imam pokazivać CPU temperature je i temperatura je 20 - 22 stupnja, cak je nekad i ispod 18 stupnjeva, dakle vjerojatno  nije do CPU-a, al jos ću pogledat na onom CPU-Z programu dali je ta temperatura konstantna i dali s vremenom raste.

Što se tiće novog napajanja u planu je već duže vrijeme Artic Cooling Fusion 550R, samo mi je nedostajalo sredstava, al eto nabavio sam lovu.

xxx
15 godina
neaktivan

Evo već mi je 1 sat Speed Fan on i temp. se ne miće s 19 stupnjeva

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bmw m5 kaže...

Evo već mi je 1 sat Speed Fan on i temp. se ne miće s 19 stupnjeva

Probaj neku igru dva sata pa provjeri temeperaturu ako je na 100 onda je lose.

i ja imam na 100 ponekad kad igram zahtjevne igre ali mi se komp ugasi da bi sprecio CPU failure

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
15 godina
neaktivan

Ma nevjerujem da je do CPU-a, inače nemam niti jedne igre na kompu, vjerovao ili ne :) odustao sam od gejminga krajem 2009.
Bit će da je do ovog šrotex napajanja...99%

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kolko košta taj arctic fusion?
hmda
15 godina
neaktivan

500 - 520kn ovisi gdje

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma corsaira za te pare kupi?
hmda
15 godina
neaktivan

Razmišljao sam o VX modelu 450, ali ako se jednog dana odlučim na cf, a ovog ljeta hoču jel ću preko ljeta radit, onda ću ponovo morat pljunut 650 kn za novo napajanje a ovaku ču si kupit ovaj od 550W koji će moć podnjet dvije 4850 u cf-u

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

VX450 ti to bez ikakvih problema drži

hmda
15 godina
protjeran
Quark kaže...
bmw m5 kaže...

Napajanje, definitivno. Neon ti je šrotex marka, barem što se tiče slabijih napajanja. Nabavi neko jače/bolje marke, recimo Fortron Blue Storm II.

Imam to Blue Storm napajanje na starom kompu radi vec 3 godine bez greske...

16 godina
neaktivan

Ili VX550 da se ne zamara s pitanjima da li je dovoljno ili ne.A košta 590,00 kn.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ivo1 kaže...

Ili VX550 da se ne zamara s pitanjima da li je dovoljno ili ne.A košta 590,00 kn.

I moje modularno napajanje HX 450 nije loše a dode 600kn...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice