Nisam naišao na sličnu temu za ovaj problem pa otvaram novu (ispričavam se ukoliko stvarno postoji).
Dakle, naslov teme sve govori.
Imam dva diska:
- 1. disk je Seagate 320GB (star cca 4 godine) podijeljen na tri particije: jedna je sistemska, ostale storage
- 2. disk je WD 2TB caviar green (nov, cca mjesec-dva) - jedna particija storage only
Ploča je ASRock H77 Pro4/MVP.
Sistem se normalno pokreće, boota sa prvog hdd-a kako i mora biti. Međutim, ovaj drugi disk mi prepoznaje kao eksterni. Dolje desno kod sata mi je ona opcija "safely remove hardware and eject media" i mogu odabrati taj drugi disk (WD).
Nisam probao na to kliknuti, strah me posljedica
laik sam po tom pitanju.
Vjerujem da nije do jumpera pošto se radi o sata diskovima. Spojeni su jednim kablom iz napajanja s time da je WD ukopčan prije seagate-a.
Možda sam pogriješio pri utorima. Prvi disk (seagate) ukopčan je u SATA3_1, a novi (WD) u SATA3_A2. Pržilica LG (sata) je ukopčana u SATA3_A1. Neznam da li i ona igra ulogu u svemu tome, al ne šteti spomenuti.
Pa mi je sad slijedeće: sistemska particija (C:), WD (D:), druga particija prvog diska (E:), treća particija prvog diska (F:)
A vjerujem da bi novi disk morao biti zadnji (F:) ili to nema veze?
Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoći.