Molim pomoć, imam problem s temperaturom procesora, na idle su mi 80c+, i neznam u cemu je problem. Ploca je p9x79, a cooler scythe mugen2, pasta je mx4. Dva puta sam montirao i nema promjene, idle mi je ogroman, koristim back plate za 2011 i svi su sarafi dobro pritegnuti. Ima li tko kakvih ideja?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jarane jesi stavio ti pastu ? 
Naravno da jesam, nisam jedanput sastavljao konfiguracije... sada je problem sto je sve u redu složeno a idle je nebulozan.
Naravno da jesam, nisam jedanput sastavljao konfiguracije... sada je problem sto je sve u redu složeno a idle je nebulozan.
Probaj vidjeti sa svim programima temp - HWMonitor,Speccy,Everest i ako svaki bude pokazivao isto moguce da je senzor otisao jer ja mislim da je nemoguce da se odjednom procesoru digne temp. na 80C pa i za grafe je to puno u loadu a kamoli procesoru u idlle-u 
Skini ga, sve ocisti i stavi indigo izmadju proca i hladnjaka i zaserafi, ALI NIKAKO NE PALI KOMPJUTER.
Onda skini hladnjak i pogledaj na bazi jel ima boje.
I koliko stavljas paste i kako?
Zrno rize, bez razmazivanja?
Hladnjak nije sjedao kako spada, pa sam okrenuo limice na njemu i sad sjeda, ali vise komp ne pali, a na ploci gori crveno lampica od rama. Sad je pitanje je li zbilja odjednom ram problem ( ipak su to 4 kanala) ili se procesor uspio sjebat u tih par paljenja dok nisam skuzio zasto se tako grije. Ugl kad dodjem iz firme danas primam se posla i nadam se da nije nis zgorilo.