IMac 27" problem

poruka: 12
|
čitano: 4.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IMac 27" problem

Poštovanje.

Ne znam da li sam pogriješio podforum, no ispravite me ako jesam i moje isprike.

Uglavnom riječ je o novom iMacu 27" koji je kupljen prije svega dva tjedna i otkriven je problem. Zapravo problem je otkriven još prije tjedan dana, kao crvene fleke su se pojavile na ekranu, no problem je ignoriran (zapravo i nije jer je javljeno u trgovinu i poslane su slike istoga no oni su rekli da ne vide ništa) jer su se te fleke brzo povukle. I onda se par dana kasnije opet pojavilo isti problem, ali bio je izraženiji. Malo smo pronjuškali i saznali da je riječ o "retention defect" koji je uzrokovan lošim LGovim panelom. Po svim informacijama izgleda da se radi o generalnom problemu za kojeg Apple ne želi priznati kao da je problem, već u jednom priopćenju navodi da je to normalno kod IPS ekrana i navodi upute kako da se izbjegne retention. Ipak u moru tih LGa koji su ugrađeni i u MacBook Pro s retina zaslonom postoje i oni koji imaju samsungov panel u sebi i nemaju takav problem. Dakle, nije normalno, nije prihvatljivo (jer ne možeš napraviti neku tehnologiju koja ima potencijala, ali i generalni defekt, pa unatoč tome ideš s njom na tržište i to tko god da proizvodio) i nije u planu pomiriti se s time. Kada se drugi put to dogodilo, ponovo je pofotkan problem, poslane su fotke u servis i ovoga puta su rekli da vide problem i da se komp donese na servis. Pitanja su sljedeća. Ima li netko od vas taj problem? Da li ga je netko od vas već rješavao? Koja je procedura? Jer ako već ide na servis, da li se mjenja panel ili se zamjeni za drugi uređaj (jer sam jednom prilikom nosio iPad na servis zbog duhova na ekranu, pa su mi odmah rekli da oni to ne mjenjaju ili popravljaju već samo zatraže odobrenje za isporuku novog uređaja. btw ja sam bio uzrok tog problema, čisto da umanjimo krivicu Applea. :) )? Mišljenja sam da zamjena za drugi iMac možda ipak neće riješiti problem, ako je problem globalnog razmjera, osim da je šema da je problem bio od - do pa kao novija pošiljka nema taj problem. A izmjena panela u servisu možda može popraviti stvar ako oni već riješavaju taj problem i znaju da s tim drugim panelom sigurno neće biti problema, odnosno ako ugrađuju samsungove panele. Možda povrat novca kao najbolje rješenje? Bljaaabrrrr... .

Dosta sam baljezgao, a sad vi koji znate nešto iz prve ili neke pouzdane ruke. Please help jer ovo je noćna mora.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 23:38 (Zweki).

0 0 hvala 0
14 godina
IMac 27" problem

Iako osobno nisam imao taj problem, koliko znam, praksa naših ovlaštenih servisa je da se neispravni ekrani na iMacu mijenjaju...

Zamjena za novi uređaj je rijetkost... Prijatelj je imao problem sa ekranom na 2011 iMac-u, panel je zamijenjen, problem se nije ponovio...

BTW, na zamjenu panela i povratak svog iMac-a iz bespuća servisa je čekao skoro dva mjeseca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: IMac 27" problem
Zweki kaže...

Poštovanje.

Ne znam da li sam pogriješio podforum, no ispravite me ako jesam i moje isprike.

Uglavnom riječ je o novom iMacu 27" koji je kupljen prije svega dva tjedna i otkriven je problem. Zapravo problem je otkriven još prije tjedan dana, kao crvene fleke su se pojavile na ekranu, no problem je ignoriran (zapravo i nije jer je javljeno u trgovinu i poslane su slike istoga no oni su rekli da ne vide ništa) jer su se te fleke brzo povukle. I onda se par dana kasnije opet pojavilo isti problem, ali bio je izraženiji. Malo smo pronjuškali i saznali da je riječ o "retention defect" koji je uzrokovan lošim LGovim panelom. Po svim informacijama izgleda da se radi o generalnom problemu za kojeg Apple ne želi priznati kao da je problem, već u jednom priopćenju navodi da je to normalno kod IPS ekrana i navodi upute kako da se izbjegne retention. Ipak u moru tih LGa koji su ugrađeni i u MacBook Pro s retina zaslonom postoje i oni koji imaju samsungov panel u sebi i nemaju takav problem. Dakle, nije normalno, nije prihvatljivo (jer ne možeš napraviti neku tehnologiju koja ima potencijala, ali i generalni defekt, pa unatoč tome ideš s njom na tržište i to tko god da proizvodio) i nije u planu pomiriti se s time. Kada se drugi put to dogodilo, ponovo je pofotkan problem, poslane su fotke u servis i ovoga puta su rekli da vide problem i da se komp donese na servis. Pitanja su sljedeća. Ima li netko od vas taj problem? Da li ga je netko od vas već rješavao? Koja je procedura? Jer ako već ide na servis, da li se mjenja panel ili se zamjeni za drugi uređaj (jer sam jednom prilikom nosio iPad na servis zbog duhova na ekranu, pa su mi odmah rekli da oni to ne mjenjaju ili popravljaju već samo zatraže odobrenje za isporuku novo uređaja. btw ja sam bio uzrok tog problema, čisto da umanjimo krivicu Applea. :) )? Mišljenja sam da zamjena za drugi iMac možda ipak neće riješiti problem, ako je problem globalnog razmjera, osim da je šema da je problem bio od - do pa kao novija pošiljka nema taj problem. A izmjena panela u servisu možda može popraviti stvar ako oni već riješavaju taj problem i znaju da s tim drugim panelom sigurno neće biti problema, odnosno ako ugrađuju samsungove panele. Možda povrat novca kao najbolje rješenje? Bljaaabrrrr... .

Dosta sam baljezgao, a sad vi koji znate nešto iz prve ili neke pouzdane ruke. Please help jer ovo je noćna mora.

Hvala.

Ovo je strašno..Pa ti čovječe se ponašaš kao da si ti krivac za nastali problem..{#}

Jesi ga platio?Jesi..Jel imaš garanciju?Imaš..Nosi u servis i ne zaprimaj natrag dok to ne riješe..

Fućka se tebe za panel,nije tvoja briga..niti LG-jeva,niti Samsungova,i taj problem ne rješavaš ti..

Prenerazio sam se prijatelju tvojim stilom pisanja..vidim te onako kako bojazno stojiš skrušenih ramena pred logom "velikog" Applea,mucajući iznosiš svoj problem,kao da si ti krivac..

Samo udri na prvu i bahato,ne nepristojno..

Čovječe,u Jemerici,bi promptno tipu zamijenili stroj sa novim..No tamo su i druga pravila i prava potrošača..

Evo sad sam primjetio i da je problem primjećen prije tjedan dana,dakle nakon nekih 7 dana se ukazao.trebao si ga pokupiti,i pozvati na pravo vraćanja u roku od 8 dana,bez objašnjenja,i vraćanje 100% avansa..sad ga šišaj..kasno je..

Od 1.7. nadalje,u roku od 30 dana će se moći vratiti roba,bez ikakvog objašnjenja,a prodavač će morati vratiti novac..

A svi sad našli kupovati,a da ne spominjem pad cijena..E svašta..{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 23:48 (redneck).
15 godina
protjeran

Vrijedi samo za online narudžbe gdje robu prije kupnje nisi vidio.

Za kupnju u živo to svakako ne vrijedi.

Također, pri povratu ispravne robe "bez ikakvog objašnjenja" ti prodavač

slobodno može naplatiti "troškove manipulacije robe" - repakiranje - i taj iznos može

biti do 10% cijene robe - sa minimumom od 50kn - dakle ako nešto kupiš za 30kn - ako želiš

vratiti, još moraš doplatiti 20kn - ne isplati ti se nikako.

PS - Zašto MAC korisnici uvjek nježno reklamiraju robu?

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Vrijedi samo za online narudžbe gdje robu prije kupnje nisi vidio.

Za kupnju u živo to svakako ne vrijedi.

Također, pri povratu ispravne robe "bez ikakvog objašnjenja" ti prodavač

slobodno može naplatiti "troškove manipulacije robe" - repakiranje - i taj iznos može

biti do 10% cijene robe - sa minimumom od 50kn - dakle ako nešto kupiš za 30kn - ako želiš

vratiti, još moraš doplatiti 20kn - ne isplati ti se nikako.

PS - Zašto MAC korisnici uvjek nježno reklamiraju robu?

Ehhh,zemlje trećeg svijeta,sve je jasno..

Boldano

hahahahaha,ne nježno,prije bih rekao Bogobojazno..Kao da će odnekud iskočiti pok.Stevo iza "ćoška" i zviznuti ga iza ušiju..

Što taj apple radi ljudima,za ne povjerovati je..{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 0:06 (redneck).
15 godina
neaktivan
IMac 27" problem

Hvala vam na odgovorima.

Don Kihoty, realno ni pri kupnji robu ne vidiš jer je ista zapakirana u kutiji i ideš naravno na to da je sve u redu jer je novo.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IMac 27" problem

Nije ništa plah i jadan nego mu je nevjerojatno da plati 16k za smeće od monitora koje mora još sljedećih nekoliko tjedana/mjeseci popravljati i zajebavati se s istim. Kao svakom normalnom čovjeku.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A gle, tvorničke greške se dešavaju - ali zato i imaš jamstvo da to pokrije.

Ali koliko znam Apple - jamstvo kao i da ne postoji.

Kako Apple riješava problem sa uređajima u SAD-u:

1. Korisnik -> Ne radi mi XZY

2. Apple -> Software update

3. Dali radi -> DA // NE

4A. Radi -> Supp

4B. Ne radi -> Van jamstva, korisnik je kriv, neispravno rukovanje. Kupi si novi Apple uređaj

15 godina
protjeran
maršnaples kaže...

Nije ništa plah i jadan nego mu je nevjerojatno da plati 16k za smeće od monitora koje mora još sljedećih nekoliko tjedana/mjeseci popravljati i zajebavati se s istim. Kao svakom normalnom čovjeku.

Za 16K kn si mogao dobiti Big Tower PC sa i7 CPU-om,

GTX560Ti///GTX660///HD7870, 128GB SSD-om + 2TB Storageom,

8GB RAM-a te 29''DELL UltraWide monitorom - baš danas jedan takav PC složio.

I na njemu možeš furati i WinOS, Linuxe i HackinTresh.

EDIT: Evo i popis konfiguracije:

Monitor 29'' LED DELL U2913WM

Tipkovnica + miš LOGITECH Wireless Desktop MK710, bežična

DVD±RW LG GH24NS95, 24x, SATA, Dual layer,

Napajanje 560W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6560GP3 V2.3, 140mm vent

Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTX 660

Kućište ANTEC Eleven Hundred, BIG, plexi

SSD 128.0 GB OCZ Vector, VTR1-25SAT3-128G

Matična ploča ASROCK Z77 EXTREME4

Procesor INTEL Core i7 3770 BOX

Memorija PC-12800, 8 GB, G.SKILL Sniper series

Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Green 10EARX

ukupno: 14.461,00 KN

(Složeno u Linksu, po njihovom cjeniku)

Na ponudi je bio i nekakav printer i Windowsi 7 (ne znam koji točno, dali HomePremium ili Pro),

pa se ukupna cjena konfiguracije popela na 16.200kn.

Ali svakako bolje od MACana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 0:35 (Don Kihoty).
13 godina
protjeran
IMac 27" problem

Još umjesto asrocka stavit giga ploču jer sa njima najbolje radi :)

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IMac 27" problem

Odnesi u servis i bit će ti zamjenjen panel, taj novi što panel što će ti stviti će bit ok (ono trebao bi) ne bitno da li je LG i Samsung, novi paneli su OK nema grešaka. Odnesi lično u servis i sam da znaš da imaš pravo na besplatan (tačnije na njihov račun) povrat svog kompa na kućnu adresu.

ex Quilombo23

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IMac 27" problem
Da osvježim temu.
Tri servisa i četvrti put je stigao novi iMac. Ukratko, na prvom servisu je promijenjen panel i idalje je imao retention, na drugom servisu je mijenjana matična i grafička no idalje je ostao retention, na trećem je ponovo promijenjen panel no imao je crte i sada je stigao novi komp koji također ima te neke crte - pojavljuju se kad se otvori nešto poput browsera ili nešto što ima veću bijelu/svjetliju površinu.
Može li mi netko reći išta o tome, da li se netko susretao s tim, da li je to, na neki čudan način, normalno?
Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 21:50 (Zweki).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice