Poštovanje.
Ne znam da li sam pogriješio podforum, no ispravite me ako jesam i moje isprike.
Uglavnom riječ je o novom iMacu 27" koji je kupljen prije svega dva tjedna i otkriven je problem. Zapravo problem je otkriven još prije tjedan dana, kao crvene fleke su se pojavile na ekranu, no problem je ignoriran (zapravo i nije jer je javljeno u trgovinu i poslane su slike istoga no oni su rekli da ne vide ništa) jer su se te fleke brzo povukle. I onda se par dana kasnije opet pojavilo isti problem, ali bio je izraženiji. Malo smo pronjuškali i saznali da je riječ o "retention defect" koji je uzrokovan lošim LGovim panelom. Po svim informacijama izgleda da se radi o generalnom problemu za kojeg Apple ne želi priznati kao da je problem, već u jednom priopćenju navodi da je to normalno kod IPS ekrana i navodi upute kako da se izbjegne retention. Ipak u moru tih LGa koji su ugrađeni i u MacBook Pro s retina zaslonom postoje i oni koji imaju samsungov panel u sebi i nemaju takav problem. Dakle, nije normalno, nije prihvatljivo (jer ne možeš napraviti neku tehnologiju koja ima potencijala, ali i generalni defekt, pa unatoč tome ideš s njom na tržište i to tko god da proizvodio) i nije u planu pomiriti se s time. Kada se drugi put to dogodilo, ponovo je pofotkan problem, poslane su fotke u servis i ovoga puta su rekli da vide problem i da se komp donese na servis. Pitanja su sljedeća. Ima li netko od vas taj problem? Da li ga je netko od vas već rješavao? Koja je procedura? Jer ako već ide na servis, da li se mjenja panel ili se zamjeni za drugi uređaj (jer sam jednom prilikom nosio iPad na servis zbog duhova na ekranu, pa su mi odmah rekli da oni to ne mjenjaju ili popravljaju već samo zatraže odobrenje za isporuku novog uređaja. btw ja sam bio uzrok tog problema, čisto da umanjimo krivicu Applea. :) )? Mišljenja sam da zamjena za drugi iMac možda ipak neće riješiti problem, ako je problem globalnog razmjera, osim da je šema da je problem bio od - do pa kao novija pošiljka nema taj problem. A izmjena panela u servisu možda može popraviti stvar ako oni već riješavaju taj problem i znaju da s tim drugim panelom sigurno neće biti problema, odnosno ako ugrađuju samsungove panele. Možda povrat novca kao najbolje rješenje? Bljaaabrrrr... .
Dosta sam baljezgao, a sad vi koji znate nešto iz prve ili neke pouzdane ruke. Please help jer ovo je noćna mora.
Hvala.