HP 6735s zagrijavanje

poruka: 22
|
čitano: 7.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HP 6735s pregrijavanje

imam sljedeci problem laptop HP 6735s poceo se nakon mjesec dana grijat i sve vise i vise da bi se nakon nekog vremena od pregrijavanja poceo gasit i kad se upali pokaze disk error da nemoze da ucita windows.

e sad me zanima da li se moze rjesit to pregrijavanje nekako, npr da se ventilator ocisti ili zamjeni ili kako vec?

i da li se to uopce isplati popravljat? ako tko ima kakvog iskustva?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
HP 6735s zagrijavanje

To mi je malo brzo, ako ga imaš tek mjesec dana da ti se toliko grije.

Gdje ga koristiš i na kojem mjestu ga držiš?

Da li se i u idle-u toliko grije?

Da li ti uopće vrti ventilator, da li ga čuješ, osjećaš topli/vrući vjetar na ispuhu?

Da li si u task manager-u pogledao da li ti je koji "čudni" proces na 100%, možda su ti se kakvi virusići uvalili?

Ako ga imaš mjesec danas sa njim na servis, pa neka vide u čemu je problem.

Možda ti ventilator vrti uvjek jednom te istom brzinom, matična ti iz nekog razloga ne povećava brzinu rotacije ventilatora.

To je ono što mi prvo pada na pamet. Provjeri pa javi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP 6735s zagrijavanje

laptop je tu vec godinu dana, i taman garancija istekla i taj neki disk error se javlja i nece se dic sistem, i onda provjerim sa nekim HP tools i on javlja da ima neki disk error.

a cim se pali on pocne puno zujit i grijat se i nakon neki 10 minuta se ugasi a mjesto ventilatora je nenormalno vruce, pa pretpostavljam da se od pregrijavanja gasi, tako da ne mogu sad vidjet u task manageru koji proces.

a problem je sto je izgleda hard disk riknuo pa neznam sta sad da radim, da kupim novi a onda opet da se grije? pa mi se ne isplati

17 godina
neaktivan

ako se usudiš, rastavi ga pa ga ispuši od prašine, a za hdd je teško reći - ali ne vjerem da je riknuo zbog pregrijavanja. u svakom slučaju, mislim da servis ne bi bio loše rješenje, makar da ti dijagnosticiraju kvar, da znaš na čemu si.

17 godina
neaktivan

a ne vjerujem ni ja da je zbog pregrijavanja, vec se komp odjednom ugasio i cim se upali javlja DISK ERROR press CTRL+ALT+DEL, i onda imaju neke HPove opcije za testiranje i kad ga testiram pokaze kao da se ne moze citat sa njega "READ DISK FAILURE", sad jel to disk riknuo ili samo neka softverska greska zanima me ako tko zna?

hvala na odgovorima

17 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

a ne vjerujem ni ja da je zbog pregrijavanja, vec se komp odjednom ugasio i cim se upali javlja DISK ERROR press CTRL+ALT+DEL, i onda imaju neke HPove opcije za testiranje i kad ga testiram pokaze kao da se ne moze citat sa njega "READ DISK FAILURE", sad jel to disk riknuo ili samo neka softverska greska zanima me ako tko zna?

hvala na odgovorima

ako kaže "READ DISK FAILURE" znači da je neispravan hdd. da je hdd u desktop pc-ju rekao bih da provjeriš kablove, ali s obzirom da je u prijenosniku ne vjerujem da je u tome proble. u svakom slučaju, hdd ne radi. da li je pokazivao kakve simptome prije toga, možda problem s čitanjem ili nešto slično?

17 godina
mladen_87 kaže...

laptop je tu vec godinu dana, i taman garancija istekla i taj neki disk error se javlja i nece se dic sistem, i onda provjerim sa nekim HP tools i on javlja da ima neki disk error.

a cim se pali on pocne puno zujit i grijat se i nakon neki 10 minuta se ugasi a mjesto ventilatora je nenormalno vruce, pa pretpostavljam da se od pregrijavanja gasi, tako da ne mogu sad vidjet u task manageru koji proces.

a problem je sto je izgleda hard disk riknuo pa neznam sta sad da radim, da kupim novi a onda opet da se grije? pa mi se ne isplati

Svakako ga, za prvu ruku dobro ispuši, sigurno ima brdo prašine na hladnjaku, ako se ne usudiš otvoriti ga i očistiti.

Probaj izvaditi disk i onda vidjeti kako će se ponašati, u BIOS-u vidi temperaturu procesora i brzinu vrtnje ventilatora, pa ćemo onda vidjeti dalje...

EDIT: očito je HDD riknuo, mada sumnjam da bi on utjecao na pregrijavanje osim ako je sa sobom povukao i matičnu (RIP).

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 11:24 (Matozan).
17 godina
neaktivan

a nije nesto ekstra vec je jednom bio opterecen i samo zablokirao i nista se nije moglo pa ga restarto i od tad taj error, a ok HDD se da zamjenit nije mi to problem. vec me najvise brine to grijanje tj.hladenje? sta ako ispusem i opet se bude grijao? jel se to moze rjesit zamjenom ventilatora ili kako vec?

17 godina
mladen_87 kaže...

a nije nesto ekstra vec je jednom bio opterecen i samo zablokirao i nista se nije moglo pa ga restarto i od tad taj error, a ok HDD se da zamjenit nije mi to problem. vec me najvise brine to grijanje tj.hladenje? sta ako ispusem i opet se bude grijao? jel se to moze rjesit zamjenom ventilatora ili kako vec?

1. Očito je prilikom tog prisilnog restarta došlo do oštećenja diska. Meni je tako jednom prilikom na disku napravio par BAD sectora.

Možda bi ga nekim programom za popravak (koje je marke disk? - Svaki proizvođač ima svoj program za detekciju kvarova, pa probaj sa njim)

uspio vratiti/popraviti BAD sectore ili popraviti boot sector.

2. Rastaviti, očistiti prašinu sa ventilatora i finova, skinuti staru pastu na procu i grafičkoj, te staviti novu.

17 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

ako se i dalje bude grijao, može se zemijeniti i termalna pasta na procesoru, ili nabaviti cool pad, a naravno da se može zamijeniti ventiator ako ne radi.

17 godina
HP 6735s zagrijavanje

Rastaviš, očistiš (kist + usisavač ili dobro ispušeš recimo kompresorom), zamijeniš termalnu pastu, izvadiš hard i opet vratiš i onda probaš s paljenjem.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a jel mi preporucujes da ga rastavim i probam ispuhat i vidjet hoce li se manje grijat ili da to na servisu pogledaju? jer je garancija svakako istekla

17 godina
mladen_87 kaže...

a jel mi preporucujes da ga rastavim i probam ispuhat i vidjet hoce li se manje grijat ili da to na servisu pogledaju? jer je garancija svakako istekla

Pa ovisi koliko ti je dobro znanje o računalima, tojest imaš li prakse u rastavljanju/čišćenju običnog kompa.

Ako si ikad rastavljao/čistio/sastavljao običan komp, slobodno isto uradi i s laptopom. Malo je čudno, no svodi se na isto.

Ako pak nisi siguran u svoje sposobnosti odnesi na servis da se oni tim pozabave, no onda očekuj i stanjivanje novčanika.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...

ako znaš što radiš možeš i sam, ali ako nisi siguran, radije daj da ti pogleda netko tko se malo više razumije u to ili ga odnesi u servis.

17 godina
neaktivan

pa mogu rec da se i razumijem nesto rastovljao sam dosta laptopa, mjenjao disk, memoriju i tako neke stvarcice bez problema.

hvala na odgovorima

17 godina
mladen_87 kaže...

pa mogu rec da se i razumijem nesto rastovljao sam dosta laptopa, mjenjao disk, memoriju i tako neke stvarcice bez problema.

hvala na odgovorima

Da to je onaj lakši dio, jer i memorija i disk su lako dostupni nakon 1-2 vijka/šarafa.

Ali rastaviti laptop je imak malo duži i kompleksniji posao dok se skine tipkovnica, DVD uređaj,... i uspje prići procesoru, ventilatoru, matičnoj, itd.

Mislim da na HP-ovim stranicama imaš u PDF-u opširan opis rastavljanja laptopa, a ako ne na Jubito-u bi sigurno mogao naći neki video koji bi ti moglo pripomoći.

17 godina
neaktivan

nije kod svih laptopa npr. kod mog ACERa samo skinem par sarafa i odmah imam pregled memorije i "ventilatora" tako da je olaksano ciscenje, a za ovaj hp sam vec nasao jedan tutorijal http://www.insidemylaptop.com/disassemble-hp-compaq-6730s-6735s-notebook-remove-cooling-fan/ , meni samo treba da dodjem do ventilatora i malo ga procistim i da vidim hoce li sta bolje biti.

16 godina
protjeran
HP 6735s zagrijavanje

uhhh...nedavno sam preletio pogledom jedan članak i definitivno ne okrivljuju prašinu..naime imam HP dv1000,radi šestu godinu BEZ OTVARANJA I ČIŠĆENJA...za godinu dana ne može biti prašine,osim ako nije njim usisavao...u tom članku spominju nekvalitetno izvedenu power sekciju u lapu...isti problem je imao i DELL...može se rješiti i software-skii hardware-ski...treba detaljno provjeriti....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Drzanje NA krevetima, kaucima i slicno + igranje igre ili rad na zahtjevnim aplikacijama ce shebati i najbolje sustave za hladjenje laptopa... a da ne govorim o pasti i slicnome...

Posalji ga na servis... i napravi si mali drzac za laptop koji ce ga drzati cca 5 - 10 cm iznad povrsine...
In Control
17 godina
neaktivan

rjesio sam problem, laptop sam skroz rastavio i ocistio, a disk zamjenio i sve sljaka super.

hvala svima na odgovorima.

16 godina
protjeran
mladen_87 kaže...

rjesio sam problem, laptop sam skroz rastavio i ocistio, a disk zamjenio i sve sljaka super.

hvala svima na odgovorima.

ehhh.dakle..usisavao si...OsmijehNamigiva

17 godina
neaktivan

da, laptop sam rastavio po tutorialu koji sam nasao na netu i skroz ga ocistio i usisao, i vuala sad sve sljaka odlicno :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice