imam grafičku 9800gt koja ima 1x dvi 1x vga i hdmi
posto nemam lcd u sobi, imam jedino rca na tvu
pa jel bi se isplatilo kupit hdmi to dvi kabel i onda dvi to rca i jel bih imao sliku na tv
ili bi mogao ici hdmi > dvi > vga?
imam grafičku 9800gt koja ima 1x dvi 1x vga i hdmi
posto nemam lcd u sobi, imam jedino rca na tvu
pa jel bi se isplatilo kupit hdmi to dvi kabel i onda dvi to rca i jel bih imao sliku na tv
ili bi mogao ici hdmi > dvi > vga?
Veza kompjutera na TV:
1. Najbolje ti je da kupiš adapter DVI na HDMI (30-40 kn) i kabel HDMI na HDMI. Ovime ćeš prenijeti samo sliku na TV-u.
2. Treba ti još klasični stereo kabel sa odgovarajućim konektorima na krajevima, da spojiš AUDIO OUT iz izlaza iz kompjutera, sa audio ulazom na TV-u.
Pozdrav
pa ja imam hdmi
ja pitam dal bi se to dalo koristiti kao 3 monitor ili ne
pa ja imam hdmi
ja pitam dal bi se to dalo koristiti kao 3 monitor ili ne
-ne, osim da kupiš neki konvertor. (ili staru VGA karticu koja ima klasičan, analogni TV-O - Svideo ili cinch)
-jer digital i analog nisu iste stvari (dvi, hdmi...)
hmm jedno pitanje kaj hdmi je samo za sliku jer sam mislio da se sa hdmi kablom prenose i slika i zvuk?
hmm jedno pitanje kaj hdmi je samo za sliku jer sam mislio da se sa hdmi kablom prenose i slika i zvuk?
-svaki kabel može prenjeti samo ono što dobije, u slučaju HDMIa to može biti slika, zvuk ... novi standard proširuje se na mrežu, tj. služit će za spajanje kućnih uređaja PC, TV... .
-dakle, što god mu se pošalje s jedne strane, kabel može prenijeti na drugu. Razlika je u standardima i dali uređaji to podržavaju.
-pojednostavljeno, telefonska žica, obična, bakrena 'parica', prenosi analogni tel. signal, ili digitalni, ili ADSL ili MaxTV... -HDMI je u svemu kao standard 'iznad' telefonske žice.
Ili digitalna TV antena, kabel i prijemnik. Antenski kabel (i antena) su isti, samo je prijemnik za DVB-T /C/S..
- dakle KABEL može, dok uređaj -ovisi dali podržava-prepoznaje standard.