Prije tri mjeseca kupio sam HDD Seagate Barracuda 320Gb(sata). Često se iz njega čuje zvuk nalik na škljocanje. Nekad i po par puta u nekoliko minuta, a nekad čitav dan niti jednom. Na netu sam našao dosta o toj temi, ali tim osobama bi se komp smrznuo i bio bi potreban restart. Meni sve radi kako treba i nisam primjetio
neke posljedice tog škljocanja (za sad). Probao sam mjenjati kablove, ali ista stvar (primjetio sam da konektor na disku u koji ide podatkovni kabel ima dosta lufta). Napajanje je Enermax i vjerujem da ono nije uzrok. Šta mi predlažete? Da ga nosim i da mi ga zamjene (ako budu htjeli u Ve-milu) ili da stavim čepiće u uši?
Pomagajte drugovi....

i skenirao sam Sa Trojan Remover i nasao trojanca i evo vise ne skljoca.
 i skenirao sam Sa Trojan Remover i nasao trojanca i evo vise ne skljoca. ), pa ću vidjeti šta će biti. Jedina solucija je da mi daju novog, jer ovoga više ne uzimam. Komp više ne škljoca, a   u njemu imam još jedan Seagate-ov hard iste starost, tako da bih ja otklonio bilo kakav softverski problem.
), pa ću vidjeti šta će biti. Jedina solucija je da mi daju novog, jer ovoga više ne uzimam. Komp više ne škljoca, a   u njemu imam još jedan Seagate-ov hard iste starost, tako da bih ja otklonio bilo kakav softverski problem.