Hardware problem - gašenje računala

poruka: 7
|
čitano: 1.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo ovako, u zadnje vrijeme racunalo mi se pocelo gasiti tijekom igranja Dote2 ili WoT-a i posto obicno mi na monitoru izbaci no video input, ponekad i kad ponovno upalim racunalo mislim da je problem u grafickoj kartici. Uvijek mi je jako zujalo pri opterecenjima odnosno igranjem igrica.

Imam ovu konfiguraciju:

CPU: AMD Phenom x4 965 BE
GPU: MSI R6770
RAM: KINGSTON 2x4GB 1333MHz
MBO: ASROCK N68 - VS3 FX
HDD: WD CAVIAR BLUE 500 GB
PSU: CORSAIR CX 430W

Neki savjeti sta da promjenim i ako netko slucajno zna u cemu je problem bio bih zahvalan na savjetima :)

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Miron-2191/hero/8579943
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za početak očisti prašinu dobro iz računala, grafu izvadi van i detaljno očisti.

Prema potrebi možeš ugraditi i koji dodatni ventilator da si poboljšaš hlađenje komponenata unutar kućišta.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 19:55 (Valentin17).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Malo nakon čišćenja mi se i počeo gasiti ...

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Miron-2191/hero/8579943
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hardware problem - gašenje računala
Munk kaže...

Malo nakon čišćenja mi se i počeo gasiti ...

Promjeni termalnu pastu na procesoru i grafi, postupak nije baš lagan u slučaju grafe, ako ne znaš, nađi nekoga da ti to napravi.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
neaktivan
Munk kaže...

Evo ovako, u zadnje vrijeme racunalo mi se pocelo gasiti tijekom igranja Dote2 ili WoT-a i posto obicno mi na monitoru izbaci no video input, ponekad i kad ponovno upalim racunalo mislim da je problem u grafickoj kartici. Uvijek mi je jako zujalo pri opterecenjima odnosno igranjem igrica.

Neki savjeti sta da promjenim i ako netko slucajno zna u cemu je problem bio bih zahvalan na savjetima :)

Jesi skidao hladnjak procesora dok si čistio prašinu? Mislim da ti se ruši zbog pregrijavanja. Dok si montirao hladnjak nisi nanio dovoljno termalne paste ili ga nisi dobro učvrstio. Skini HWMonitor i izmjeri temperature.

17 godina
neaktivan

Instaliraj kakav program a osd prikz temperature gpu-a i cpu-a. Ako je do pregrijavanja. Postoji mogućnost da crkava neka komponenta u računalu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 21:14 (Mac_os).
16 godina
neaktivan

pomozite-posljednih par tjedana kompjuter se ne pali odmah tj windowsi se ne dignu nego samo crni ekran i 10 beep-ova-a sad je počelo da kada restartam widnowse opet se pojavi taj crni ekran i opet ti beepovi-možete li mi reći u čemu je problem-pc mi je star 6 godina

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice