Imam problem prilikom instalacije win xp pro. Pokrenem instalaciju sa cd-a prilikom pokretanja racunala, ucitaju se svi oni potrebni driveri sa cd-a i onda pise windows is starting (setup) i tada mi kuciste odsvira neku melodiju koja zvuci kao koloa hitne pomoci i ugasi se. Pretpostavio sam da bi moglo bit do hardvera ili pak netko zna rjesenje. Unaprijed hvala.
Hardver ili softver?
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.522
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izgleda da je hardware. E sad u čemu je problem pitanje je sad. Da li ti izbacuje neakav error tom prilikom? Jesi li nadograđivao šta u zadnje vrijeme? Koje imaš komponente? Ima li nekakav OS na tom stroju (boota li se?)?
stavi kratkospojnik na cable mode, ako imas ide przilicu.
amd athlon 2.0 ghz, 512 ram, 9600 pro (stavljena prije par mjeseci) radi ok. ima vec xp na njemu, pokrece se sve uredno al dosta je nestabilan pa hocu formatirat, al eto poceo me tako zezat kad to radim.
i gdje da stavim jumper? mozes pojasnit?
Vjerovatno je mislio da staviš jumper na pržilicu, tj. da ju staviš u Cable select mode.
Ako ju dobro očitava ne vidim zbog čega bi trebao mijenjati mod na pržilici. Ako ćeš nju staviti na CS onda postavi i ostalo na tom IDE kablu na CS mod pa će ti u tom slučaju automatikom konektor bliže matičnoj biti Master, a onaj dalje Slave.
Dobiješ li tu grešku svaki put na potpuno istom mjestu?
Jesi li probao s drugim instalacijskim diskom od windowsa (možda je tvoj u kvaru)?
Jesi li gledao temperature u biosu da ti se možda negasi komp zbog zagrijavanja?
Daj nam ipak malo više informacija :D
ne pregrijava se to vidim. ja mogu pokrenut vec postojece windowse koji su na njemu i radit s njima, al je problem sta se ruse. druga stvar cd je ok, jer sam ga koristim non stop i neki dan sam instalirao na laptopu. ne znam koje bi vam informacije jos dao jer sve radi normalno i kad se ucitaju driveri od windowsa (znaci kad ih hocu ponovno instalirat) on odsvira ti nu - ni nu i ugasi se. ???
razloga moze biti jako puno, tesko je to sad reci ... kao sto su ostali rekli malo vise informacija ... nekakve detalje i slicno ...
Imam problem prilikom instalacije win xp pro. Pokrenem instalaciju sa cd-a prilikom pokretanja racunala, ucitaju se svi oni potrebni driveri sa cd-a i onda pise windows is starting (setup) i tada mi kuciste odsvira neku melodiju koja zvuci kao koloa hitne pomoci i ugasi se. Pretpostavio sam da bi moglo bit do hardvera ili pak netko zna rjesenje. Unaprijed hvala.
win xp pro sp2
Uobičajeno taj zvuk koji opisuješ znači pregrijavanje procesora ili da se ne vrti ventilator na CPU hladnjaku. Leži li hladnjak dobro na procesoru?
Međutim, ako je to računalo inače radilo normalno (kažeš da se ne pregrijava), tada stvarno možda problem radi neka nekompatibilnost.
Za probu pokušaj posuditi npr. Windows XP SP3 pa vidi da li će to uspjeti.
Inače, problem može uzrokovati i neispravna matična ploča (imao sam takav slučaj - kondenzatori na jednoj ploči su iscurili, i ploča je stalno tulila tim zvukom, a računalo se pokretalo otprilike nakon desetak restartanja...)
Toliko za početak dijagnostike... :)
Pozdrav.
maticna! hvala svima, pozdrav!