GTX 295 malo čudan problem

poruka: 20
|
čitano: 2.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, Imam MBO AsRock Z77 Extreme 4, GTX 560 i GTX 295 ( dual gpu i dual pcb )

Kad je gtx 560 unutra sve je ok, ali kad stavim GTX 295 u primarni slot nema slike i svijetli samo jedna ( zelena lampica), kad je stavim u sec. slot onda ima slika i svijetle obje lampice ( zelena i plava ), ali tada radi samo jedan GPU.

GPUz kao i ostali programi vide samo jedan GPU.

Pomislio sam da je možda slabo napajanje ( XFX PRO 550 W core edition full wired ). Uglavnom isključio sam sve osim jednog hddi tri venta od kućišta).

P.ss u nvidia driverima nema uopće opciju za postavljanje SLI iako bi trebala biti, ako je sve OK.

Ima li netko kakvu ideju ??

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pojasni malo da li hoćeš GTX 560 i GTX 295 spojiti u SLI ili 295 radi sama onako kako si opisao? Sli mora imati isti GPU.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

gtx 295 postoji u sendvič konstrukciji. to je grafa sa 2 čipa kao i gtx 690, samo što nisu klasično na jednoj ploči, nego svaki na svojoj i između imaju termalnu jezgru.

295 dual pcb 295 dual pcb
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam spominjao SLI, ne ne slazem u sli, GTX 560 sam napomenio da dam do znanja kako sa tom karticom sve ok radi.

A sto se tiče GTX 295, ona ima 2 odvojena PCB i na svakoj je GPU, između je hladnjak, spojene su Internim Bridge SLI Kablovima.

Sorry, mozda sam na početku trebao navesti da ne radim SLI sa te dvije kartice. Pa se ovako čini na prvu kao da je to . Znači pokušavam potjerati samo GTX 295

Spija
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 21:30 (SPIJA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: GTX 295 malo čudan problem
SPIJA kaže...

Nisam spominjao SLI, ne ne slazem u sli, GTX 560 sam napomenio da dam do znanja kako sa tom karticom sve ok radi.

A sto se tiče GTX 295, ona ima 2 odvojena PCB i na svakoj je GPU, između je hladnjak, spojene su Internim Bridge SLI Kablovima.

Sorry, mozda sam na početku trebao navesti da ne radim SLI sa te dvije kartice. Pa se ovako čini na prvu kao da je to . Znači pokušavam potjerati samo GTX 295

pa kazes da ti radi samo jedna kartica si odvrtiokakav test jesu perfomanse kak trebaju biti??? inace dok kartica nema potrebe za obje radi samo jedna...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan

Testiraj 295 u drugom računalu. GTX 295 je sklona kvarovima i ne bi me iznenadilo da se pokvarila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma imam drugo racunalo ali nemam napajanja adekvatnog. kad pokrenem kombustor, on vrti bez problema ali sa jednim gpu-om.

Znači ovo napajanje koje sam napomenio prije bi trebalo biti dovoljno ??

A jel imate kakvu ideju zasto mi u jednom slotu PCI-ex uopce ne baca sliku dok u drugom baca ?? S obzirom da je MBO ASšrot, ni to me previše ne čudi, ali ajde reko možda neko ima kakvu super ideju :-)

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo mi je GPUZ pokazivao samo jednu karticu ili bolje receno jedan gpu, memoriju, propusnost itd. A sad mi pokazuje takoder jedan gpu i jednu memoriju, odnosno pola. ALi propusnost sabirnicu prepoznaje od oba PCB-a ( 896 bit, 222 gb/s)

Fakat mi nije jasno.

Dok aida64, a takoder i nvidia driveri vide i dalje samo jedno i pola. Znaci 448 bit propusnost, 111 gb/s

Spija
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moraš testirati 295 u ispravnom računalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nek pošalje meni da je testiram. Ustvari, oduvijek sam imao želju samo da rasopam tu karticu u dijelove da vidim inžinjeriju. Ja bi prije rekao da tebi to napajanje nije dovoljno, ili provjeri da nije jedan od naponskih konektora negdje odlemljen ili je oksidirao pa nema dobar spoj

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Nek pošalje meni da je testiram. Ustvari, oduvijek sam imao želju samo da rasopam tu karticu u dijelove da vidim inžinjeriju. Ja bi prije rekao da tebi to napajanje nije dovoljno, ili provjeri da nije jedan od naponskih konektora negdje odlemljen ili je oksidirao pa nema dobar spoj

da, svakako zanimljiva kartica, ni sam nisam znao da je tak napravljena....{#} tad jos nije bilo novaca i interneta{#}... i mora probati s drugim napajanjem ili cijelim kompom!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 0:23 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan

Stjepanj, koji si kvart ?? I imas li napajanje za ovu karticu pa da je donesem. Dax mi je u jaski, ko će ići tamo jbga. A ako baš bude imao takvu volju dogovorit ćemo i tamo pivu :-)

Spija
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Za popit i pojest uvijek. Ne moraš ni nosit grafu

14 godina
protjeran
SPIJA kaže...

Stjepanj, koji si kvart ?? I imas li napajanje za ovu karticu pa da je donesem. Dax mi je u jaski, ko će ići tamo jbga. A ako baš bude imao takvu volju dogovorit ćemo i tamo pivu :-)

nije bed cas posla posto imam modularno napajanje no slabo je cx430m koji jedva daje stvarnih 390w?{#}

16 godina
neaktivan

Pa jače je moje od tvog i to prilično, Ma ja mislim  da ovo napajanje to tera bez problema, neki je đon sa karticom. Gledao sam sli konektore ponovo ih prespojio, milsim da nije do njih jedino ako je u samim njima nesto.

Spija
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 1:49 (SPIJA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

14 godina
SPIJA kaže...

Pa jače je moje od tvog i to prilično, Ma ja mislim  da ovo napajanje to tera bez problema, neki je đon sa karticom. Gledao sam sli konektore ponovo ih prespojio, milsim da nije do njih jedino ako je u samim njima nesto.

Šteta što ne živiš u Rijeci... 

Pokušaj  -  ak ne uspiješ nigdje testirati ju, kupiti novi SLi bridge. Možda nekim čudom proradi, ak ne, voljan sam ju otkupiti po povoljnoj cijeni.

Sjećam se tih dana kad se imalo love za 295, još ju nisam prežalio, čudo tehnologije tog doba, žešća zafrkancija bila za Watercooling.. Sjećam se kad je ekipa slinila na ovo i tjedan dana poslje kad je meni stigla moja+blok za cwc. {#} 

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser
16 godina
neaktivan

Ma uzeo bih i to za probu, prije nego sto je okacim o zid. Ali nisam znao da toga ima za kupiti, jer to su oni listici (sli).

A najgore mi je to sto mi nvidia driver kao i aida64 pokazuju po svome a gpuz po svome. Kome vjerovati ??

Spija
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:48 (SPIJA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SPIJA kaže...

Ma uzeo bih i to za probu, prije nego sto je okacim o zid. Ali nisam znao da toga ima za kupiti, jer to su oni listici (sli).

A najgore mi je to sto mi nvidia driver kao i aida64 pokazuju po svome a gpuz po svome. Kome vjerovati ??

Ja nekako ipak sumnjam na psu jer ta grafa je gadno trošila, jako gadno. Jesi je rastvarao kojom prilikom? Ako jesi, taj sli bridge je klasičan flat(flex) kabel koji je plastificiran, tjekom višegodišnjeg grijanja-hlađenja zna otvrdnut i prilikom raskapanja kartice može doći do pucanja vodića zbog toga što materijal izgubi svojstva i nije fiše fleksibilan. Probaj ukopčat naponski konektor samo na glavnu ploču, tj. na onu na kojoj su dvi konektori. U drugu nemoj ukapčat napajanje (vjerojatno je na drugoj samo 6 pin konektor). Nakon toga provjeri u testovima jel sad sve štima i trebalo bi samo jednu pokazat bez čudnih anomalija. Flex kabel možeš ispitati ako imaš multimetar. Stavi na dioda test i idi jednu po jednu i probaj malo savijat kabel kod svake da vidiš da negdje ne gubi spoj. Ako ne uspije ništa onda mi je slobodno pošalji jer, hej, pa što će nekome pokvarena grafa :-D

15 godina
neaktivan

Vjeruj Linux-u. Digni Linux Mint ili Ubuntu pa testiraj da li pod Linux-om radi ispravno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice