Gigabyte R9 280X

poruka: 7
|
čitano: 1.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Gigabyte R9 280X

Pozdrav, odfural sam grafu prošli tjedan na servis.

Danas me zval tip iz Microlinea, tip veli da vrti bench (furmark i još neke) i grafa dela bez greške, temp u furmarku 83c..

Tipu sam objasnil kaje bilo, al veli da bu opet probal, pa bu me sutra nazval, uglavnom po njegovim riječima grafa je ispravna i ne vidi problem..

Njegovo mišljenje je da je mogući (po njegovom glasu bil je 90% siguran) problem, ploča ili napajanje.

Nekak sumnjam da me može Cors AX750w zafrkavat, eventualno ploča al opet ne znam...

E sad svi problemi kaj sam imal su isti na win 7 x64 odnosno win 8.1 x64..

Driveri 13.10, 13.11 94 beta, 13.11 95beta..

Koji su problemi tj kak su se manifestirali:

0. Dok sam prvi put stavil grafu, sve poštekal itd. crni ekran je bil, puknul mi je film i instaliral sam nanovo win 8.1, slike je bilo, driveri( u device manageru prepoznata ko r200) prepoznati, sve super, nakon toga, napravim ili shutdown il reset, slike nema, crni ekran..

1. Igram Splinter Cell Blacklist, nakon nekog vremena monitor se ugasi, ili se ventovi prestanu vrtit na grafi a ostatak konfe dela (ventovi se vrte na procu).

2. Malo rijeđi slučaj, komp dela prek noći, podešeno mi je da se monitor ugasi nakon nekog vremena. Dok se ujutro probudim, ne trza, obično pomaknem miš pa probudim monitor al niš, crni ekran, al naravno komp dela..

3. Dok se pojavi blank screen ili crni ekran, shutdown tipka odnosno reset tipka ne rade, znači opće ne registriraju, neg moram na napajanju ugasit komp.

4. Nakon hard reseta, dok komp upalim, ventovi su na 100% a sistem se ne podiže, i naravno opet reset napravim..

5. Radil sam load default settings u BIOSU, neko vrijeme je bilo dobro, al prekratko je trajalo...

E sad, imal sam prije 760gtx, al nju sam riješil radil drivera, imal sam slične simptome, crni ekran, dal je to sve nekak povezano...

Napajanje sumnjam, mada mi je rekel, da ak dost dugo se ne tereti napajanje, i ak se ušteka malo jača grafulja, da napajanje oće popustit..

Istina, na tom napajanju sam vrtil, 7970 oko 12mj. nakon toga nisam (5-6mj) niš imal, neg sam vrtil integrirku, i posle sam imal jako kratko vrijeme (2-3 tjedna) gtx 760, praktički je napajanje cijelo vrijeme bilo bez grafe..

I sve si mislim da dok me sutra tip nazove, i veli da je sve ok, dok dojdem doma, da bu ista priča bila...

Al mene najviše zanima, zakaj kod prve ugradnje 280x, nisam dobil sliku na monitoru?

Jedino mi još preostaje clear CMOS napravit dok grafa stigne..

Po vama dal može napajanje sranje radit odnosno ploča?

Cors AX 750 i ploča Asus Z77

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gigabyte R9 280X

- Nemaš druge, kad se grafa vrati kod tebe, ako i dalje bude problema, probaj negdje posudit neko napajanje pa isprobat jel radi ili ne.

- Ista stvar vrijedi i za ploču.

- Bez obzira što imaš kvalitetniju ploču i napajanje, ne mora značit da se ne mogu pokvariti (stvarat probleme).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigabyte R9 280X

Kod mene je bio bizaran slučaj da mi je sa monitorom istovremeno bio priključen TV na GPU pa mi nije davao sliku prilikom instalacije driver-a. Pokušaj sa ASUS GPU tweak i uključi opciju da možeš mjenjati loadline pa ga digni na 100%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Gigabyte R9 280X
zvonac kaže...

3. Dok se pojavi blank screen ili crni ekran, shutdown tipka odnosno reset tipka ne rade, znači opće ne registriraju, neg moram na napajanju ugasit komp.

pa ocigledno bi rekao da te nes napajanje zeza! posudi/stavi drugo i odma ces primjetiti kak ti se kom ponasa...!LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Re: Gigabyte R9 280X
Stjepanj kaže...
zvonac kaže...

pa ocigledno bi rekao da te nes napajanje zeza! posudi/stavi drugo i odma ces primjetiti kak ti se kom ponasa...!LP

Ne mora da znaci, ja sam imao ovaj glupi problem sa 7770 PCS+ karticom neko vrijeme, probao sam drugo napajanje jer samo to ima smisla realno. Meni je bio problem do ploce, tacnije do kablova/slotova za paljenje kompa i slota za napajanje na ploci. Zamjenili su mi plocu i sve je radilo bez problema. Glupa stvar, jer dali su tu plocu kasnije nekom liku u konfiguraciju i radi bez problema {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
Gigabyte R9 280X

A niš idem po karticu, kvar nije nađen, po njihovim riječima kartica je ispravna..

A kaj s napajanjem ne bi moglo štimat?

Niš bum pratil vent na napajanju, dok bu grafa pod opterećenjem..

Napravil bum clear CMOS i stavil drivere kaj sam dobil s njom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 14:51 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Gigabyte R9 280X

Epilog događaja u vezi grafe i napajanja: Zasad radi, a dokle će tako? Vidit ćemo{#}

Došel doma, napravil clear CMOS, frknul grafu u kućište, ušel u bios podesil osnovne funkcije..

Taman kod podizanja sistema, paff, crni ekran, bacim pogled u kućište, ventovi se ne vrte na grafi..

Otvorim zadnju stranicu, i vidim kablovi od grafe tj kaj idu u napajanje, bili su napola upiknuti, i vjerojatno me to zezalo celo vreme, tj gubil kontakt..

Još sam sam iskopčal te (da se uvjerim da je to to) kabele, i naravno slike nije bilo na monitoru, i ventovi se nisu vrtili na grafi.

Instaliram drivere s cda, napravim shutdown, kod ulaska u winse baci mi neki error ieexplorex64.blala, odem u device manager, grafa prepoznata ko 7900..

Išel opet (namjerno) napravit restart; uđem u winse driveri nisu instalirani, ali u device manageru grafa prepoznata ko r200 i pored toga uskličnik, odmah iz device managera (a i tražil me restart) napravim restart...

I sad nisam siguran kaje bilo, valda se pomotal, pa se wini nisu digli, valda nije ni napravil restart.. Restartal sam na kućištu, i kolko vidim sad je ok..

Vrtil sam furmark 15-tak min, temperatura uredna oko 80c, vent na napajanju se vrtil..

Odigral 20-tak min SC Blacklist, ne vidim neke probleme, osim niskog fpsa, zahvaljući prapovjesnim driverima sa cda..

Zasad je ok....

I nadam se da je samo bil problem u onom kablu od napajanja kaj ide na grafu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 19:33 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice