Pozdrav, odfural sam grafu prošli tjedan na servis.
Danas me zval tip iz Microlinea, tip veli da vrti bench (furmark i još neke) i grafa dela bez greške, temp u furmarku 83c..
Tipu sam objasnil kaje bilo, al veli da bu opet probal, pa bu me sutra nazval, uglavnom po njegovim riječima grafa je ispravna i ne vidi problem..
Njegovo mišljenje je da je mogući (po njegovom glasu bil je 90% siguran) problem, ploča ili napajanje.
Nekak sumnjam da me može Cors AX750w zafrkavat, eventualno ploča al opet ne znam...
E sad svi problemi kaj sam imal su isti na win 7 x64 odnosno win 8.1 x64..
Driveri 13.10, 13.11 94 beta, 13.11 95beta..
Koji su problemi tj kak su se manifestirali:
0. Dok sam prvi put stavil grafu, sve poštekal itd. crni ekran je bil, puknul mi je film i instaliral sam nanovo win 8.1, slike je bilo, driveri( u device manageru prepoznata ko r200) prepoznati, sve super, nakon toga, napravim ili shutdown il reset, slike nema, crni ekran..
1. Igram Splinter Cell Blacklist, nakon nekog vremena monitor se ugasi, ili se ventovi prestanu vrtit na grafi a ostatak konfe dela (ventovi se vrte na procu).
2. Malo rijeđi slučaj, komp dela prek noći, podešeno mi je da se monitor ugasi nakon nekog vremena. Dok se ujutro probudim, ne trza, obično pomaknem miš pa probudim monitor al niš, crni ekran, al naravno komp dela..
3. Dok se pojavi blank screen ili crni ekran, shutdown tipka odnosno reset tipka ne rade, znači opće ne registriraju, neg moram na napajanju ugasit komp.
4. Nakon hard reseta, dok komp upalim, ventovi su na 100% a sistem se ne podiže, i naravno opet reset napravim..
5. Radil sam load default settings u BIOSU, neko vrijeme je bilo dobro, al prekratko je trajalo...
E sad, imal sam prije 760gtx, al nju sam riješil radil drivera, imal sam slične simptome, crni ekran, dal je to sve nekak povezano...
Napajanje sumnjam, mada mi je rekel, da ak dost dugo se ne tereti napajanje, i ak se ušteka malo jača grafulja, da napajanje oće popustit..
Istina, na tom napajanju sam vrtil, 7970 oko 12mj. nakon toga nisam (5-6mj) niš imal, neg sam vrtil integrirku, i posle sam imal jako kratko vrijeme (2-3 tjedna) gtx 760, praktički je napajanje cijelo vrijeme bilo bez grafe..
I sve si mislim da dok me sutra tip nazove, i veli da je sve ok, dok dojdem doma, da bu ista priča bila...
Al mene najviše zanima, zakaj kod prve ugradnje 280x, nisam dobil sliku na monitoru?
Jedino mi još preostaje clear CMOS napravit dok grafa stigne..
Po vama dal može napajanje sranje radit odnosno ploča?
Cors AX 750 i ploča Asus Z77