Gašenje računala, teškoće pri paljenju!

poruka: 5
|
čitano: 4.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam problema sa sljedećom konfiguracijom starom oko 3,5 godina:

CPU: Intel Q6600 2.4 quad

MBO: Gygabyte P35-DS4 

GPU: XFX 8800GT 512MB

RAM: 4 GB

HDD: 500GB SEAGATE

Moja zapažanja: ukoliko dođe do nekog preopterećenja (npr. igra RAGE na full ne trza, ali nakon 5 min bloka komp i jedini nacin je "RESTART NA GUMB" ili npr., gašenje samo od sebe kao kad struje nestane nakon istovremenog kopiranja fileova na USB stick, surfanja netom, "gledanja" filma u VLC playeru... nakon cega slijedi dugo podizanje i onda famozno VERIFYING DMI POOL DATA .............. nekad stoji beskrajno, a nekad se pojavi ovo -> (u fotkama).

Pomaže gašenje napajanja na switch te izvlačenje kablova iz hard diska i momentalno vraćanje.

Naglasio bi da je komp nedavno bio na servisu nakon sto se uopce nije palio. Zamjenili su napajanje koje je bilo OCZ od 600W, instalirali neko ŽNJ od 400W, rekli da su nešto čačkali po matičnoj i naplatili 300kn.

Molim mišljenja o problemu i da li da odma odem do linksa po hard disk?

Hvala

MSI GX630
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 17:48 (monkeymoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Gašenje računala, teškoće pri paljenju!

-(slike) = vrlo dobra šansa da si pokupio neki rootkit ili imaš paranoičan antivirus. To može biti nevezano s rušenjem-gašenjem, može biti kao rezultat preopterečenja (jer virusi i antivirusi vole čačkati po sitetmu, opterećuju ga, naravno i igra ..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Re: Gašenje računala, teškoće pri paljenju!

pokrenuo sam spybot-sd... cekam, javim...

MSI GX630
14 godina

Jesi probao testirati disk na greške evo ti jedan isprobani http://www.grc.com/spinrite.htm pa probaj s njim prije nego se zaletiš u kupovinu :D

Sumnjam da je virus u pitanju prije neka hardwerska greška

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo spybot je završio, samo par tracking cookiea.

Pokrenuo HD Tune pro 4.60 i evo sličice koje kaže sljedeće:....

a ja cu sada pokrenut error scan....

EDIT:

Prckajuci po netu naisao sam na jedan forum pa citiram:

"I don't see anything in the SMART attributes that is particularly worrying, as far as the attributes themselves are concerned. The freezing issue is commonly reported in Seagate's forums and appears to be the result of the drive having difficulty reading bad sectors. HD Tune's performance graphs may show large dips when this occurs. The access time graph will also show additional data points about 8ms above the main line of best fit. These correspond to read retries (8.33 ms is the rotation time for a 7200 RPM drive).

You could run SeaTools and hope that marginal sectors are remapped.

http://www.seagate.com/support/seatools/

In any case, you will need a SeaTools error code before Seagate will issue an RMA." hdguru(.)Xom

Skinuo sam diticne SeaTools for Windows pa prica ide dalje...

MSI GX630
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 18:46 (monkeymoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice